Magazín Popular Science získal za šesť týždňov 10 000 iPad predplatiteľov

Časopis Popular Science na iPade Po tom, ako Apple predstavil nové možnosti opakujúcich sa platieb v App Store, teda predplatného, začali túto možnosť využívať rôzni vydavatelia. Zatiaľ čo prvá spolupráca bola naviazaná s The Daily, možnosť predplatného cez App Store využili aj vydavatelia magazínu Popular Science. O tom, že išlo o správny krok, svedčí fakt, že možnosť ročného predplatného využilo za prvých šesť týždňov už viac ako 10 000 používateľov iPadu. Každý z nich tak ročne zaplatí za odber digitálneho obsahu magazínu Popular Science 14,99 USD. Samozrejme, oproti tlačenej verzii je toto číslo stále malé (10 000 vs. 1,3 milióna), avšak ukazuje smer, akým sa noviny a časopisy budú v budúcnosti uberať. Vydavateľstvá síce musia zaplatiť 30 % z príjmov za predplatné Applu, no tieto náklady sú stále nižšie ako náklady na výrobu, tlač a distribúciu magazínu v klasickej tlačenej forme.

komentárov
  1. Dobrý den, mohli byste prosím dát nezlomitelnou mezeru aspoň u čísel? 10 000 v nadpise vypadá hodně brutálně.

    0
    0
  2. no neviem, mne sa zda, ze slovenske periodika sa uz zapojili, ci?
    .tyzden, novy cas, goldman, miau, interier, strategie, escape .. viac som nenasiel.

    0
    0
  3. tak český vychází computer a formen tuším ještě pár dalších od mf nebo se alespoň chystají … a pěkně interaktivní ne jen pdfka z tisku, parádní věc!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.