Mac OS X Lion: Viac ako milión stiahnutí za prvý deň

Už deň po spustení predaja sa Apple môže prostredníctvom tlačovej správy pochváliť miliónom predaných kópií nového operačného systému Mac OS X Lion. Krok k predaju výhradne prostredníctvom Mac App Storu sa teda ukázal byť správnym, Mac OS X Lion sa predáva rýchlejšie ako akýkoľvek iný operačný systém v histórii Apple.

Máte Mac OS X Lion už aj vy? Aké sú vaše dojmy?

komentárov
  1. Podla mna to tolko kombinovali až to prekonbinovali mne sa ten lion po dyzajnovej stranke nepači ako keby som mal iOS na Mac-u

    0
    0
  2. Nebudem sa rozpisovať no môžem povedať len jedno. Inštalujem naspäť Snow Leopard. Otvorím ráno book, systém zamrzol. Trhané animácie snáď pri akomkoľvek bežnom úkone, problém s quicktime. Nové gestá mission control a lunchpad mi sťažujú prácu, prídu mi zbytočné. Absencia gést vo finder, dva prsty späť či v pred nefungujú…

    0
    0
  3. poradte mi prosim vas. Pred troma dnami som si kupil macbook pro 15 a neviem akym sposobom si mam stiahnut lion zadarmo, kedze mam taku moznost. dakujem.

    0
    0
  4. Pomaly, nedokonceny, vela chyb… Ale najme rapidne spomalenie systemu. Som velmi nespokojny. Ma aj svoje plusy ako su mission control , nove multitouch gesta a podobne… ale co sa tyka vykonu je to bieda.

    0
    0
  5. Bohuzial bez 4GB RAM je urcite pomaly… Odporucam upgrade. Vsetky tie ficury sposubuju narast narokov na HW.
    Moj MBPro (late 2008) by bez upgrade pamate iba pomalicky nefungoval …
    Je to bouzial fakt, s ktorym sa musim vyrovnat.

    0
    0
  6. Ja akurat stahujem zadarmo Lion, dala som si do googlu vyhladat ze lion up-to-date prva stranka co mi nabehla je od applu , tam o podmienkach kedy mozes stiahnut lion zadarmo a ine somarinky , tam kliknes na modry link , bude to od teba pytat kde si ho kupil , kedy, a seriove cislo potom to bude pytat cislo platobnej karty, aj ked je to uplne zadarmo berie sa to ako nakup potom ti pride mail kde budes mat dalsi postup , kliknes tam na link presmeruje ta do do app store a tam ti to zacne stahovat :)

    0
    0
  7. Mne zmyzli gesta TROMA PRSTAMI HORE – (v stranke ma hodilo hned hore a DOLE hned som bol dole ) ,DOSTRAN – (na internete prepinalo stranku spet a dopredu ) ktore som vyuzival najviac. Neviete kde by som ich nasiel lebo v nastaveni som to nevidel (

    0
    0
  8. ja som spokojny, hlavne co sa tyka urcitych sietovych veci je to lepsie. Hlavne spolupraca cez smb s pc je lepsia :)

    funkcne je tiez faj, aj ked launch pad asi neviuzijem ale tak jeden nikdy nevie …

    gesta su fajn :)

    0
    0
  9. Uz som si chcel aj stiahnut, ale kedze moje nastavenia su pre mna plnohodnotne postacujuce a s app ::Jitouch:: (za par drobnych) mam asi tak 100krat viac guest ako v os x lion a s ::totalfinder:: mam finder ako chrome (tabs) cize myslim si ze az tak moc nieje dovod os x lion riesit v jeho zrode a chybovosti

    0
    0
  10. jako neni to az take zle ale ako obicajene co som pouzival tam neni, konkretne 3 prstove gsto v prehliadaci ktore sluzilo na posunutie spet vo finderi na to iste coz je dost zle lebo spomalu je pracu :(

    0
    0
  11. Mne išiel spočiatku tiež pomalšie ako predtým Snow Leopard (žeby systém ešte v pozadí dokončoval inštaláciu?), ale po niekoľkých hodinách sa to samo ustálilo a zatiaľ som veľmi spokojný.

    Obrátený scroll sa mi zdá logický, mission control je výborná vec, uvidím čo ponúkne launchpad. Versions vyzerajú tiež zaujímavo, ale ich plná sila sa zrejme prejaví až po spustení iCloud.

    Samozrejme niektoré aplikácie tretích strán nefungujú správne.

    0
    0
  12. Keď som spravil upgrade zo snow leoparda tak to nešlo najlepšie, ale po čistej instalacii sa nemôžem sťažovať na pomalosť:-)

    0
    0
  13. Upgrade rychly, na asi rok nainstalovany SnowLeo bez problemov. Prisiel som akurat o fugu kedze to bola PPC aplikacia ale CyberDuck nahradil. Spomalenie nebadam, skor naopak. Nasiel som jednu chybu vo finderi ked date zotriedit podla niecoho a potom naspat na “none” tak sa nesprava ze mozte ikonky umiestnit lubovolne ale stale skacu naspat akokeby boli utriedene. Su toho ale plne fora tak to fixnu asi co najskor. Mission Control som zatial nejako extra nevyuzil, ale potesi. Launchpad je pre majitelov ipadu/iphone znama zalezitost. QuickTime umoznuje nahravanie screencastov a aj ich export do mp4 ak vam nesedi mov. Fulscreen je parada hlavne v Aperture, iTunes a podobne. Kto pouzival NTFS-3G tak bude potrebovat updatnuty Fuse kedze je potrebny novy kext. Naspat na SnowLeo uz neprejdem :-) Jo a este jedna vec, kto nadava na rychlost zrejme nema aspon 4GB RAM.

    0
    0
  14. Na to, kolko okolo toho bolo popisaneho som sklamany. Restart trva tri krat dlhsie, opacne srolovanie – nevidim ziadnu vyhodu, skor zbytocnost, obcas ztiahne zavoj cez obrazovku, co pred tym vobec, mam pocit, ze v dalsom systeme uz bude vsetko na monitore sive a dianie na monitore si uz len budeme predstavovat. Ta nova strohost aolikacii je uz daleko vedla usilia o jednoduchost. Uz sa mi ani nechce pokracovat. Casom si zvykneme a mozno sa aj Lion bude libit, ale prvy dojem nic moc.
    :-((

    0
    0
  15. Neviem preco mate tolko problemov ja registrujem s vykonom len zlepsenia menej zatazenie procesora nizsie otacky ventilatora ci na novom procku alebo aj na starom myslim uplne starom 5 rocnom white…..na imacu len minimalne zmeny ale k lepseniu no a dizajnovo a funkciovo podla mna len sila zvyku….take reakcie tu boli aj po prechode z Tigera na Leopard :)

    0
    0
  16. Ti ktorym to nefunguje, co tak skusit preinstalovat znova, alebo potom cistu instalaciu. Ja som to uz nainstaloval na 10 pocitacov a zatial ziadne problemy.

    0
    0
  17. Rychlý, dotažený, takřka bez chyby – naprosto pokrokový a revoluční. Zejména se mi líbí znatelné zvýšení rychlosti systému. Ovládání systému gestami, přechod do ploch a td. je opravdu super, stejně jako fullscreen programů, atd. je toho mrak .. zvýšení výkonu je znát. Jsem velmi spokojen.

    0
    0
  18. ešte som ho neinštaloval a neviem sa rozhodnúť
    sú + aj – ako pri všetkom.
    určite mame tento problém viacerí, tak čo teraz???

    0
    0
  19. Tak nainštalované. Vyskúšané všetky možné aplikácie. Problém s rýchlosťou zatiaľ nejaký výrazný nepozorujem. Niektoré veci sa mi zdajú rýchlejšie. Pomalší je možno nábeh systému. Samotné používanie badám nárast rýchlosti. Ostatné veci čo píšete je sila zvyku. Badám zrýchlenie pri otváraní aplikácií. Nový Lion inštaluje dosť veľa nových fontov. Všetky čínske a neviem aké som dal preč. To má dosť veľký vplyv na rýchlosť. Nainštaloval som novú javu. V jave sa apliácie spúštajú 2x rýchlejšie. Pozor. Po nainštalovaní systém ešte niekoľko hodnín pracuje, upratuje súbor reindexuje spotlight cache. Takže Testovať systém po nainštalovaní je úplný nezmysel. Treba počkať deň dva nechať počítač zapnutý nech si poupratuje.

    0
    0
  20. MIR – a jak se vracíš z těch fullscreenů zpět ?

    Celý Lion mne zklamal, nejednostné ovládání přímo apple aplikací. Něco se tahá za ouško, něco šipkami. Ani ty šipky pro fullcreen nejsou stejné. Možná drobnosti, ale na něco to ukazuje. Apple se stává dost flákač.
    Nic z nových deklarovaných novinek nejede jak má. Někde drobné chyby, jinde fatální .

    0
    0
  21. Tak moja skusenost s Mac Mini 2010 – instalacia OS X Lion – > po restarte blank screen a nic viac. Opakovane restarty stale nic. Totalne frustrujuce! Stalo ma to X hodin surfovania a troubleshootovania. Workaround je len docasny. Spustit mac bez priopojeneho monitoru cez HDMI a potom monitor pripojit az po nabootovani macu. Netyka sa to Displayport/HDMI adaptera len nativnch HDMI pripojeni. Tieto problemy reportuju tisice ludi ktori maju mac mini pripojeny cez HDMI. Ak mate takyto setup pockajte si na update ktorym sa to vyriesi alebo Boh vam pomahaj!

    0
    0
  22. sis93 pokial si z USA tak to moze fungovat. Ale pokial nie tak asi tazko…jedine, zeby si vyplnila falosne udaje o svojej adrese. Neviem ako si presla cez formulare bez toho aby ti to nevypisalo chybu

    0
    0
  23. V podmienkach ohladom uptodate je bod kde sam Apple pise, ze do 24 hodin posle potvrdenie. U mna a mitraxa to uz bude pomaly skoro tyzden. Kolko to trvalo u ostatnych? Mitrax nieco nove u teba?

    0
    0
  24. stale nic….a ani netusim kde to mozem reklamovat…to cislo co mi poslali ked neviem kde mozem dat preverit mi je akurat tak na dve veci…je jasne, ze sa nieco pokazilo… neni mozne aby to overovanie tak dlho trvalo…skusim pozriet cez Apple store kontakt na reklamacie…uz som raz tak reklamoval program, ktory som kupil a potom som zistil, ze sa neupdatuje tak som to vystronoval….

    0
    0
  25. tak som im napisal cez Apple Store Support nech sa na to pozru. Hned ako mi poslu nejaku reakciu tak ti dam vediet ci je tato cesta schodna a co treba urobit aby si dostal kupon na kupu Liona…

    0
    0
  26. Mate niekdo problem s baterkou? Na Snow Leopard mi vydrzala 6h na internete a na Lion tak 4h velke max. Ked vypnem vsetky aplikacie tak mi pise 6h baterka a jak nahodim Chrome alebo Safari tak klesne na 4h. Dufam ze coskoro bude nejaky update lebo vydrz na bateku bol jeden z hlavnych dovodov preco som mac kupil. Tiez mi zamrzne niekedy ked sa prebudi zo spanku. Viem ze sa to stava ludom, cital som o tom na forach ale nikdo nema nejaku radu co by pomohla.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.