Má biely iPhone 4 problémy s Proximity senzorom a signálom? Pozrite sa na jeden z prvých testov

Biely iPhone 4 sa takmer s ročným oneskorením konečne dostáva do rúk zákazníkov, a tak sa začínajú objavovať prvé skúsenosti a testy. Po spustení predaja čierneho iPhonu 4 malo množstvo používateľov problém s nesprávnym fungovaním Proximity senzoru. Ten slúži na to, aby sa dotykový displej počas hovoru, kedy pri ňom máte ucho, vypol, a aby sa tak predišlo nechceným dotykom. V čiernej verzii nakoniec problémy vyriešila aktualizácia iOS. Pravdepodobne aj Proximity senzor bol jednou z oblastí, ktoré spôsobovali problém pri výrobe bieleho modelu. Na finálnej verzii bieleho iPhonu 4 ide o pomerne výrazný prvok umiestnený nad slúchadlom. Podľa talianskych stránok iSpazio však na rozdiel od čierneho modelu neprináša biely iPhone 4 žiadne problémy s Proximity senzorom a ten na ňom funguje bezchybne.

Biely iPhone 4 Omnoho väčšou mediálnou bublinou sa stali správy o zlom dizajne antén iPhonu 4. Určitým spôsobom držania totiž dokážete spôsobiť pokles signálu, v oblastiach so slabým pokrytím to môže viesť až k pádu hovorov a dátového spojenia. Napriek poplašným správam, že Apple bude musieť všetky iPhony 4 stiahnuť z trhu, aby tento problém s anténami vyriešil, predaje prudko stúpali. Odpoveď Applu na situáciu bola, že niekoľko mesiacov poskytoval puzdra majiteľom iPhonu 4 zadarmo (s nimi sa problém neprejavoval), neskôr ukončil aj túto ponuku. Apple dokázal, že iPhone ani zďaleka nie je jediným telefónom, na ktorom dokážete určitým spôsobom držania znížiť intenzitu signálu.

Nakoľko okrem zmenenej farby ide o identický iPhone 4, pokles signálu je zaznamenateľný aj na bielej verzii. Autori však tvrdia, že pokles signálu je malý a nemá výrazný vplyv na spojenie.

komentáre
  1. :))))) tak to je teda bulvar
    zas
    ja nemam problemy so signalom ani som nikdy nemal v miestach kde moj druhy sony ericsson (k810i) stratil a to som ho ani nemusel chytit prave iP4 signal mal (2palicky)

    0
    0
  2. Ja som mal 3GS a mne stracal signal dost častno, alebo bol minimalne obmedzený o signál ked iné mobili mali aspon 2,3 paličky ja som nemal.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.