LG predstavilo AH-IPS LCD displeje s vysokým rozlíšením

LG predstavilo na konferencii SID 2011 v Los Angeles novú generáciu LCD displejov s technológiou AH-IPS. Tá je nástupcom dnes používaných IPS displejov. Oproti typickým LCD panelom prináša 1,5 až 2 krát väčšie rozlíšenie a vernejšie zobrazenie farieb. Zaujímavá je aj väčšia priepustnosť svetla vedúca k nižšej spotrebe energie a zároveň k zvýšeniu kvality obrazu a to bez ohľadu na to, v akom prostredí sa nachádza. Tieto LCD displeje sú preto ideálne aj pre použitie vo vonkajšom prostredí.

LG AH-IPS displeje AH-IPS displeje s vysokým rozlíšením predstavilo LG vo všetkých kľúčových veľkostiach – od 3,5″ displejov s rozlíšením 960 × 640 a 326 PPI (rovnako ako Retina displej iPhonu 4, ktorý tiež vyrába LG), cez 7 a 9,7″ displeje pre tablety až po 55 až 84″ displeje určené pre televízory. Samozrejmosťou sú široké pozorovacie uhly. Možno práve tieto displeje použije aj Apple v budúcej generácii iPhonu.

~~Zdroj: Tlačová správa LG~~

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.