Je to tu: Apple spustil iTunes Music Store už aj u nás!

Pred pár rokmi išlo len o zbožné prianie a málokto veril, že sa k nám iTunes Music Store niekedy dostane. Pred pár hodinami bolo ťažko uveriteľné, že by sa k nám mal dostať už v októbri. Apple nás však príjemne prekvapil a iTunes Music Store spustil nečakane už teraz. Music Store nájdete klasicky cez iTunes na vašom Macu alebo PC, kde stačí vybrať iTunes Store a na hornej lište uvidíte, že k App Store už pribudla aj položka Music. Na iPhone, iPode touch alebo iPade stačí spustiť aplikáciu iTunes.

Konečne sme sa dočkali, iTunes Music Store je už aj na Slovensku.

iTunes Music Store sa u nás ešte len rozbieha a je preto možné, že vám niektoré jeho funkcie nebudú fungovať. Ani ponuka hudby ešte nie je finálna a stále sa dopĺňa. Ak vám ešte Music Store nefunguje, nezúfajte, pravdepodobne sa to v priebehu niekoľkých hodín zmení. Okrem Slovenskej a Českej republiky sa iTunes Music Store spúšťa aj v Bulharsku, na Cypre, Estónsku, Litve, Lotyšsku, Maďarsku, na Malte, Poľsku, Rumunsku a Slovinsku.

Pri zbežnom testovaní prebehol nákup hudby bez problémov. Zatiaľ však ide len o Music Store, filmy a televízne relácie si zatiaľ kúpiť ani požičať nemôžete. Skôr či neskôr ale určite dospejeme aj k tomu. V európskych krajinách, kde už Music Store dostupný bol, sa v tomto čase začína sprístupňovať práve ponuka filmov a relácií. To isté platí aj pre iBookstore, ani v ňom u nás ešte platené tituly nie sú.

Funguje vám Music Store? Aká bola vaša prvá zakúpená pieseň alebo album?

komentárov
  1. No prva piesen nepamatam kedze hudbu som nakupoval cez DE / UK / US store, no uvidime aka bude ponuka zatial to hodnotim veeelmi kladne konecne, ale ak si chce apple udrzat naskok a prvenstvo tak sa musi snazit a to dost rychlo lebo Zeleny robot necaka a Samsung ide do takej ofenzivy ze o chvilu budeme mat kazde 3 mesiace novy telefon a neviem kto bude za tie telefony vyhadzovat prachy.

    Mne to uz pripada Apple vs. Google (Android) ako konzoly a PC na konzole zi zahras hru co vysla dnes tak ako aj na iPhone ktory je Rok, 2 stary ale na Androide ktory ma Rok nedajboze 2 uz ani Gingerbread 2.3.3 nenahodis a nie to este aby plynule isla nejaka nova hra.

    0
    0
  2. hmm dost velky moment toto… Mozno ze ked tu bol Woz tak zavolal do Cupertina a povedal im ze nech nam to tu uz konecne spustia :)

    0
    0
  3. Len keby aj ceny boli aspon porovnatelne ako je to pri aplikaciach. Nasiel som jeden album za 13 eur, tak som este pozrel na americky itunes music store a tam je za 7 usd :-(

    0
    0
  4. No to ma milo prekvapili. Uz som sa bal, ze sa na Slovensko zabudlo. Pritom tu zacina byt hodne vela applistov, minimalne co sa iPhone tyka.

    0
    0
  5. Úžasná správa na ktorú som roky čakal. Hneď som si kúpil White Christmas od Al Jarreau – inak vynikajúce spracovanie známej vianočnej skladby.

    0
    0
  6. ešte som nič neskúšal stiahnuť, ale všetko čo som zadal do vyhľadávača, tam našlo :)
    aj takého Haberu a Desmod :)))

    0
    0
  7. Konecne som slovak aj na itunes :-) doteraz som to riesil cez zahranicne konta a karty :-) dnes uz mozem kupovat hudbu ako Slovak. Diky Apple!

    0
    0
  8. Takto sa to spravne robi….za tie ceny sa mozem vybodnut na torrenty a fakt si to radsej pohodlne kupim. Navyse aj s bookletmi a priamo do itunes. Chvalabohu ze sa to k nam dostalo….

    0
    0
  9. sranda je, ze ja v svojom iphone, 3G, soft 4.2.1 ani ikonku iTunes ani nemam.. preco ? bolo to umyselne odstranene z dovodu ze to nefungovalo, alebo preco ?

    0
    0
  10. funguje zatial len music, uz sa len rozhodnut, co si kupit… a ked bude este aj online store, Slovensko bude plnohodnotne integrovane do kapitalistickej Europy aspon v Apple

    0
    0
  11. Hohooo. Neuveriteľné! Idem vyskúšať. Takže na jednom Macu nechám US konto a na druhom rozchodím SK konto. Uvidíme aká je ponuka klasickej hudby a opery…

    0
    0
  12. Konečne!

    Ešte som nič nekúpil, ale niektoré vydavateľstvá to berú útokom – okrem Haberu či Desmod je tam dokonca singel Haricha aj s Videoclipom (1,49€). Toto dať do TV ako reklamu tak im teenagerky spravia kšeft… :-)

    0
    0
  13. Dufam ze k tomu prispelo aj toto: (zadaval som to do iTunes survey)

    I understand that buy in U.S. iTunes can’t the citizen of Europe, but you could make iTunes for countries in the European Union, I don’t understand why Germany, Austria and others are more preferred. I would like in iTunes saw the European Union flag. In Slovakia country can I buy the iMac, iPhone, iPod, but why no music, film or some apps on iTunes. I don’t understand this business model.

    People in Slovakia are creating the fictional accounts of American identity on iTunes, and they buy gift cards through eBay, so as to get music, movies and applications that are not in Slovak iTunes. Is it really necessary?

    I hope that it will shortly do something.

    0
    0
  14. To Mario : odpoved pre Teba je tu :Vzhledem k tomu, že Apple pro Česku spustil svůj iTunes Music Store, není možné očekávat originální seriály a videa. Jde skutečně – jak již název napovídá – o obchod s hudbou. Je možné, že videa a seriály přijdou později, nedá se však očekávat, že by zde byla stejná nabídka, jaká je například na americkém iTunes Store – anglicky mluvené filmy a seriály do neanglicky mluvící země uvedeny nebudou, na to je Apple příliš puntičkářský. A dabované verze cizích seriálů pravděpodobně také ne, protože zatímco práva na dabing vlastní české televize, práva na seriál samotný pak originální stanice v zahraničí. Pokud tedy očekávat seriály v českém iTunes, pak se bude s velkou pravděpodobností jednat o původní českou seriálovou tvorbu. Větší šance je v případě filmů, kde film i dabing je ve vlastnictví filmového studia a není tedy větší problém v jejich uveřejnění. Stále se je tedy nač těšit.

    0
    0
  15. Ja som kupil Uriah Heep: Look At Yourself – iba tak pre radost.
    Celkom dobry pocit zaplatit za pesnicku, ktoru som roky pocuval zadarmo od cias magnetakov ako Sonet Duo :)

    0
    0
  16. ide vám iCloud beta? tj keď kúpite hudbu, že by ste si ju mohli zdarma stiahnúť (bez sync) aj na ostatné zariadenia? prípadne že nové pesničky sa samé stiahnú na všetky zariadenia?

    0
    0
  17. Som v totalnom soku, musim to rozdychat. Uprimne, nikdy some neveril ze to u nas spristupnia. Sanca ze moje dalsie PC bude iMac, prudko stupla. Zrejme si Apple uvedomil ze nie sme totalna zumpa, kedze sme clenom EU, eurozony, shengenu a NATO.

    0
    0
  18. Prvý pokus: Nick Cave – Death Is Not The End
    Úplná pohodička. Ako to tu už niekto hore písal – A kreditka sa má po ptákách… :)))

    0
    0
  19. Ako to prosim vas funguje? Stiahnem si skladbu (album) v ipade/iphone, pribudne mi aj v itunes, ale dokazem tuto skladbu pouzit aj v inych aplikaciach? Napr. ju vlozit do strihaneho videa z dovolenky? Aky je to format?

    0
    0
  20. Nechapem tvoj argument: “Zrejme si Apple uvedomil ze nie sme totalna zumpa, kedze sme clenom EU, eurozony, shengenu a NATO”…
    podla mna zumpa sme nemame skoro ziadnu moc aby sme dokazali nieco ovplyvnit

    0
    0
  21. Ráno jsem byl nadsen, ale kdyz jsem si chtel stáhnout album pres iP4, hodilo mi to hlasku, ze alikace vyzaduje iOS 5.0 :-)
    Nejake nevydarene nacasovani…

    0
    0
  22. uz sa mi to nezda az tak super pri porovnani ceny za klasicke CD, napr. The best of Sade v itunes za 9,99 a v gorila.sk za 7,12… a pustim si to kdekolvek

    0
    0
  23. @Leryth

    ano, to je pravda :(

    ale sme clenom urciteho, pomerne vyznamneho spolocenstva ktore je zmluvne previazane na roznych urovniach a nadradenost EU legislativy poskytuje urcite vacsie zaruky ako nejake Bielorusko ktore sluzby iTunes neuvidi tak skoro :)

    0
    0
  24. som sám komu pri kliknutí na download vypisuje nejaký Error? môže to byť tým, že nemám zadanú kreditku? skúšal som pieseň od Coldplay ktorá bola zadarmo..

    0
    0
  25. Pri tejto cene by som ocakaval ALAC, pripadne polovicnu cenu. Zrejme este nedozrel cas. Ak by tu bola prva moznost nevaham ani sekundu, mozno by som aj prekusol drm, pripadne nieco podbne …

    0
    0
  26. 2 zittrone

    ako som uz napisal minule, dnes mi je to uplne fuck, alebo aj po prvom “osiali” pride vytriezvenie ked si porovnas ceny a to vobec nehovorim o tom,ze ked si kupis cd tak nie si limitovany 192kbit/s, co je samozrejme podla Jobsa “gorgeous quality” :)

    0
    0
  27. joj, hned je 40€ hore kominom :) :)

    len sa bojim iBook ztial tm aj platene tituly su bieda. Pevne verim, ze u nas budu cez SK Store zakupitelne aj originalne tituly, ktore su v U.S. a teda dufam, ze sa nebude cakat len na preklady (poprve to moze trvat dalsie roky, po druhe nie kazdu kniu chce clovek prelozenu).

    0
    0
  28. Johny: taktiez nemam vyplnene udaje o karte, a tiez problem.

    ked som skusal stiahnut pesnicku (na skusku zadara), tak na iphone mi vypisalo “unknown error”. vecer som este skusal doma na imacu a chybova hlaska uz bola trosku dlhsia a farebnejsia :-) no s tym istym posolstvom “unknown error in itunes” … so stahovanim free aplikacii cez app store ziadny problem.
    posledne updaty su nainstalovane, takze nemoze to byt inou verziou. ked som sa dokonca pokusal stiahnut pesnicku cez iphone, potvrdzoval som nove podmieny itunes storu.

    predpokladam ze mozem si za to sam, kedze v udajoch k itunes uctu chybaju udaje o karte (ta karta ktoru som zadaval pri zalozeni uctu uz nieje medzi nami), alebo ze na ucte nieje kredit. moze to niekto potvrdit/vyvratit?

    0
    0
  29. pravdepodobnou pricinou bol nespecifikovany sposob platby v nastaveni uctu.
    payment method – none
    aktualizovane udaje platobnej karty
    problem vyrieseny, uz stahujem platene aj free pesnicky

    0
    0
  30. Som sam komu nejde obnovit nakup hudby cez slovensky iTunes? Kupil som si niekolko albumov priamo cez iPod a ked som si ich chcel zalohovat na PC dopadlo to az restorovanim na povodny stav iPodu. Ked si chcem teraz opat stiahnut uz raz kupene albumy, iTunes sa tvari, ze musim za ne znova zaplatit.
    Nikde na nevidim moznost ako na App Store obnovit si nakup.

    Prosim o radu. Dakujem.

    0
    0
  31. chcel by som sa opytat… ked ste uz zaplatili za nejaky ten song:
    1) po akej dobe vam strhli peniaze z uctu ?
    2) prisla vam na email aj nejaka faktura ?

    diky

    0
    0
  32. Florida Georgia Line is my favourite contry band. Headliners Tyler Hubbard and Brian Kelley are those guys that can make anyone sing along with them. That’s why I like to attend their shows. And – that’s surprisingly wonderful – in 2019 they have CAN’T SAY IT AIN’T COUNTRY TOUR which covers all the USA cities and towns. For concert dates list visit Florida Georgia Line Concert Tour.

    0
    0
  33. Chris Stapleton is my favourite US singer. His strong voice takes me away from all troubles of this planet so I can enjoy my life and listen songs created by his voice. Now the singer is on a All-American Road Show Tour started in May of 2019. The concerts scheduled for the whole 2019, up to the November 2. Ticket prices are moderate and available for all men and women with different income. If you are a country music lover as me, then you must visit at least one Chris’ concert. All tour dates are available at the Chris Stapleton tour Denver. Open the website and make yourself familiar with all powerful Chris Stapleton concerts in 2019!

    0
    0
  34. Breaking Benjamin is my favourite rock-band of 2000s. Breaking Benjamin had so many hit songs! The ones I remember are ‘The Diary of Jane’, ‘Tourniquet’ and their hit ‘So Cold’. These are real masterpieces, not garbage like today! And it is awesome that Breaking Benjamin have a tour in 2019! So I’m going to attend their concert this year. The concert setlist is here: https://breakingbenjaminconcerts.com. Check it out and maybe we can even visit one of the performances together!

    0
    0
  35. Miranda Lambert is my favourite US contry singer. She is young, beautiful and charming female in her 30s. Her voice takes me away from all troubles of this world and I can enjoy my life and listen songs created by her. Now the singer is on a Roadside Bars & Pink Guitars Tour started in September of 2019 featuring Maren Morris, Ashley McBride and others. The concerts scheduled for the whole 2019, up to the 23th of November. Tickets are available for all men and women with different income. If you are a country music lover as me, then you must visit at least one Miranda’s concert. All tour dates are available at the Miranda Lambert tour dates 2019. Open the website and make yourself familiar with all powerful Miranda Lambert concerts in 2019!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.