iPod včera oslávil 10. narodeniny

Počas podujatia Let’s Talk iPhone, na ktorom Tim Cook predstavil iPhone 4S a ďalšie novinky, ste sa okrem iného mohli dozvedieť aj to, že na rovnakom mieste v Apple campuse predstavil pred desiatimi rokmi Steve Jobs prvý iPod, ktorý to všetko začal. Ak by sme chceli byť úplne presní, stalo sa tak 23. októbra 2001. iPod tak včera oslávil svoje desiate narodeniny. Ako to bolo aj pri mnohých iných Apple produktoch, ani prvý iPod nebol prijatý kladne. MP3 prehrávače už neboli na trhu žiadnou novinkou a iPod neprinášal na prvý pohľad žiadne výhody, skôr naopak. Dnes však vieme, že všetci, ktorí o ňom pochybovali, boli na omyle. V súčasnosti sa predalo už viac ako 300 miliónov iPodov a aj keď sa pomaly dostáva do tieňa iPadu a iPhonu, stále je najobľúbenejším MP3 prehrávačom na svete.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.