iPad 3 už túto jeseň, len pol roka po iPade 2?

Apple ešte nepredstavil ani iPad 2 a už sa objavujú správy, že tretia generácia iPadu by mohla byť uvedená len pol roka po iPade 2. Uznávaný John Gruber z Daring Fireball sa totiž domnieva, že sa Apple bude snažiť zosynchronizovať aktualizácie iPadov s iPodmi, ktorých nové verzie uvádza zvyčajne v septembri. Odloženie predstavenia iPadu 2 až na rok a pol po prvej generácii neprichádza do úvahy, a tak je jedinou logickou možnosťou predstavenie tretej generácie šesť mesiacov po druhej. Ide však len o dohady Johna Grubera, ktoré ako sám povedal, nie sú podložené žiadnymi internými zdrojmi z Applu. Tlak konkurencie by však mal tlačiť Apple k rýchlejším aktualizáciám svojho tabletu.

Ešte zaujímavejšie však je, že s rovnakými informáciami o septembrovom vydaní iPadu 3 prichádza nezávisle od Johna Grubera aj druhý zdroj, stránky TechCrunch. Podľa nich bude iPad 3 „jesenným prekvapením“, žiadne ďalšie informácie však dostupné nie sú. Či sú tieto špekulácie postavené na reálnych základoch alebo ide len o bujnú fantáziu ich autorov ukáže až čas. Predstavenie iPadu 2 by však skutočne malo byť veľmi blízko a vyzerá to tak, že len čo sa spustí jeho predaj, médiá už budú plné špekulácií o tretej generácii pripravovanej na jeseň.

komentárov
  1. To moc nerikejte nebo si zajemci o ipad 2 budou cekat zase dalsi pul rok na 3 generaci. Korme toho byt to pravda, tak nez se dostane k nam, bude uveden dalsi. To mi neprijde realne.

    0
    0
  2. Ja cakam uz na IPAD 2ku, nechcem sa mi kupovat stary, ked viem, ze coskoro bude novy a predsa ked bude tensi a lahsi bude to len prinosom..

    0
    0
  3. Me by zajimalo, proc porad vznikaji tyto spekulace, vzdyt je to porad dokola. iPad3 bude za rok po iPadu2, proc by mel byt drive? Jaka synchronizace … Tak samo nove MBP mely byt puvodne uz snad koncem lonskeho roku, pak v unoru, ted zas v breznu… Kulove. Apple udrzuje rocni periodu a nevidim duvod, proc by to meli menit. Budou v dubnu a to se rika kdovi jestli, jelikoz spekulovat o tom, zda SB je nebo neni problem pro vybobu MBP netreba. Je to problem, protoze Apple neni jedina firma majici u Intelu poptavku po novych chipsetech a jestli se to neprojevi na uvedeni, projevi se to minimalne na realne dostupnosti. Na nove MBP si tedy v realu jeste docela pockame.

    0
    0
  4. marketingova samovrazda iPadu 2. ak by bol realne na trhu iba nejake 3 – 4 mesiace, tak az by bol predstaveny novy, vela zakaznikov by si pockalo na trojku.

    co by znamenalo iba : ze iPad 2 by bol mierne upgradnuty iPad 1 – tj s A4 procesorom, jedine vylepsenie by boli kamery. tj skoro nulove investicie do vyvoja a tym padom aj mensie celkove trzby z predaja by boli vynosom. Logicky potom iPad 3 by uz musel byt bomba – A5 procesor, graficky vykon na urovni PS3 a retina display.

    z tohto pohladu by to davalo zmysel. iPad 3 by bol de facto “dvojka”, pricom dvojka by bola povodne planovana jednotka, tj s kamerou. Na novy model ale apple z nejakeho dovodu potreboval viac casu ( staly dopyt po iPade1, ale nutnost updatu) , mozno aby retina display nebol zas predstaveny tak skoro, kvoli vyvojarom.

    proti tejto fame ale stoji to ze apple malokedy takto “prijemne prekvapi” – dve verzie svojho popredneho produktu behom jedneho roka nemaju zmysel. Aj samotny iPad 1 by sa dokazal dobre predavat este dlhy cas. Aj maly upgrade v ramci moznosti a minimalneho navysenia nakladov na vyvoj staci na dobru predajnost po cely rok. Uzivatelia nekricia hlasno po retina displayi. Na iP4 to bol skor prijenmy bonus, ale kto ma 3gs, tak ten display mu bohate staci, tak ako na iPade. Ovela prijemnejsi a pre apple lacnejsi pokrok by bol v oblasti iOS, v oblasti file managmentu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.