iOS a Android už predstavujú až 58 % príjmov z hier na prenosné zariadenia

Analytická firma Flurry prináša aktuálne porovnanie toho, aký podiel na príjmoch z prenosných hier sa podarilo získať iOS a Androidu. Oproti roku 2009, kedy mali podiel len 19 %, sa im tento rok podarilo ich podiel na príjmoch z hier takmer ztrojnásobiť – až na 58 %. Zatiaľ čo iOS a Android rastú, podiel ďalších dvoch hráčov na poli prenosných herných zariadení, Sony a Nintenda, aj naďalej klesá. Podiel Sony klesol oproti minulému roku len o tri percentá, na druhej strane Nintendo zaznamenalo pokles až o 21 %. Niet divu, že Nintendo dosiahlo za ostatný polrok stratu takmer miliardu USD.

Ako ste na tom vy? Tiež ste vymenili prenosné herné zariadenia ako Nintendo DS alebo Sony PSP za smatfóny s iOS a Androidom?

komentáre
  1. vymenil som Nindendo DSi XL za iPhone. Vlastne to ani nebola az taka vymena, DS jednoducho stalo na policke odkedy som mal iPhone, takze to bolo absolutne nevyuzite..

    pred tym som vsak mal PSP, a to by som za iphone rozhodne nevymenil, zatial ma ziadna prenosna konzola neoslovila prave tak ako psp.

    0
    0
  2. Ja mam PSP, ktore ale na policke zapada prachom uz nejaky cas. Bolo to asi od vtedy co som si kupil novy telefon (HTC Desire) pred rokom a pol. Od kedy ale mam iPad2 tak na telefone uz nemam ziadnu hru a vyuzivam ho iba ako internetove zariadenie. Coskoro sa chystam uz prejst na iPhone, tak potom sa uvidi ako to bude s vyuzitim.

    0
    0
  3. PSP je PSP. Na hranie je lepšie ako akýkoľvek iPhon či iný smartphon. Je pre človeka pohodlnejšie si zakúpiť v AppStore nejaké nové hry a pri JB sú aj zadarmo. Dostať do PSP nejakú hru pomocou cracku, alebo zakúpením je pracnejšie (… ale o to človeka zasa viacej baví tá hra). Kedže ale človek je tvor pohodlný tak prečo by si mal komplikovať život ;-)
    Sú proste pohodlnejšie a to hraje do karát smart zariadeniam.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.