iOS 5 a prerobená služba MobileMe pravdepodobne už v apríli

Trochu netradične prišli s novou špekuláciou nemecké stránky, ktoré tvrdia, že Apple plánuje usporiadať podujatie na predstavenie iOS 5 a prerobenej služby MobileMe už v prvých dvoch týždňoch apríla 2011 Dôveryhodnosť tejto správy podporuje najmä skutočnosť, že by nešlo o nič výnimočné. Aj iOS 4 predstavil Apple v apríli 2010, aby mali vývojári čas prispôsobiť svoje aplikácie softvéru, ktorý sa k používateľom dostal s novou generáciou iPhonu v priebehu leta 2010.

Majitelia iPadu 2 budú mať tak ako v prípade prvej generácie jednu iOS aktualizáciu k dispozícii zadarmo, či si za iOS 5 budú musieť majitelia pôvodného iPadu zaplatiť, keďže už niektorí jednu aktualizáciu (z iOS 3.2 na iOS 4) využili, zatiaľ nevieme. Otázne je aj to, či bude iOS 5 sprevádzať aj vynovená služba MobileMe, ktorá mala byť podľa niektorých zdrojov predstavené už s iPadom 2.

komentárov
  1. z čoho vychádza váš predpoklad, že každý iPad ma nárok na jeden free update? Podľa mňa je rovnako možné, že bude platený pre všetkých, alebo že ho staršie iPady nedostanú vôbec, alebo že pre všetkých bude zdarma

    0
    0
  2. Tak toto ma tiez zarazilo, aj pri prechode z iOS3 na iOS4 bol update spoplatneny?
    Akym sposobom sa kupoval? Cez app store? Kolko stal? Co od neho ocakavat?

    0
    0
  3. Nie je to úplne scestná informácie. Keď som si zakúpil iPOD Touch 2.gen, tak som mal v ňom nahraný iOS verzie 2.niečo. S touto verziou mi nefungoval napr. BT. Za prechod na verziu 3.0 (ktorý ten BT sprevádzkoval) si Apple vypýtal, ak ma pamäť neklame, okolo 10$. Vyplývalo to tuším z nejakého USA nariadenia/zákona ktorý hovorí, že ak tieto aktualizácie prinášajú významné rozšírenie funkcionality, musia byť spoplatnené.
    Na druhej strane prechod z 3 na iOS 4 bol zdarma.
    Takže bohvie, ako to bude…

    2Dodo – áno, nakupoval sa cez iTunes, ako akákoľvek iná aplikácia.

    0
    0
  4. souhlas s Razr. Apple dávno upustil od placení za iOS updaty. Jobs to oznamoval v jedné keynote, že to právně pořešili tak aby zákazníci nemuseli platit.

    0
    0
  5. v licencnych podmienkach iPad-u bolo pokial viem uvedene, ze jeden upgrade majoritnej verzie je zdarma. Nakolko sa prve iPad-y predavali pokial viem s iOS 3.2, tj. upgrade na iOS 4 mali vsetci gratis, ale podla daneho licencneho ujednania im Apple bude moct za iOS 5 spoplatnit

    IPad 2, nakolko sa predava s iOS 4, by mal mat nasledne iOS 5 zdarma.

    iPhone-ov sa to pokial viem netyka, tie neboli spoplatnene ani ked iPod touch to spoplatnene mali…

    Kazdopadne, tam je problem nejaky v legislative USA, ze ak upgrade ma novu funkciu a je to gratis, tak to znamena, ze to ta funkcia bola zahrnuta v cene povodneho zariadenia ale bola predtym nefunkcna. A Apple by mohol byt uzivatelmi sudne napadnuty ze si 2 roky dozadu zaplatili aj za tu funkciu ale im nefungovala a ziadat nahradu skody… Tuto info vsak nemam overenu, dostal som sa k tomu na nejakych zahranicnych forach. Vraj je to aj dovod preco FaceTime stoji 0,79€

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.