HP predstavilo svoju konkurenciu pre iPad, tablet TouchPad, a dva nové smartfóny – Veer a Pre 3

HP na svojom vlastnom podujatí predstavilo nový tablet. TouchPad, ako ho spoločnosť nazvala, je v mnohom podobný iPadu a nikoho neprekvapí, že sa mu bude snažiť konkurovať. Výkon TouchPadu sa bude opierať o dvojjadrový procesor Snapdragon s 1,2 GHz, okrem toho nový tablet ponúkne 16 alebo 32 GB úložného priestoru, pripojenie cez Wi-Fi, gyroskop, akcelerometer, 9,7″ displej s rozlíšením 1024 × 768 (rovnaký ako v iPade), 1,3 megapixelovú kameru na prednej strane tabletu a stereo reproduktory. TouchPad bude používať operačný systém webOS, ktorý bude podporovať aj multitasking.

HP Think Beyond podujatie TouchPad

WebOS zariadenia v troch veľkostiach

HP Think Beyond podujatie TouchPad

To, že TouchPad hľadal inšpiráciu v iPade, je viditeľné na prvý pohľad

Nový tablet od HP bude kompatibilný aj s HP TouchStone, čo je bezdrôtové nabíjacie riešenie, ktoré ponúka aj bezdrôtové zdieľanie dát. Wi-Fi verzia TouchPadu by mala byť k dispozícii už toto leto, neskôr pribudnú aj 3G a 4G verzie. Ceny nových zariadení zatiaľ HP nezverejnilo.

HP Think Beyond podujatie TouchPad

HP TouchStone pre bezdrôtové nabíjanie a zdieľanie

Po tom, čo HP odkúpilo výrobcu smartfónov Palm, sa začalo špekulovať o tom, aká bude budúcnosť týchto smartfónov. Ako sa na podujatí HP ukázalo, spoločnosť plánuje ponúkať produkty aj v tomto segmente. Na začiatok predstavilo HP dva nové smartfóny – Veer a Pre 3, obidva používajú operačný systém webOS.

Prvý spomínaný telefón, Veer, sa bude snažiť zaujať veľkosťou podobnou kreditnej karte a vysúvacou klávesnicou. Na druhej strane smartfón Pre 3 bude nadväzovať na Pre od Palmu a ponúkne procesor Snapdragon s 1,4 GHz, čím sa pokúsi zaujať náročnejších zákazníkov.

HP Think Beyond podujatie TouchPad

HP Veer

HP Think Beyond podujatie TouchPad

HP Pre 3

Vyššie spomínané novinky majú byť len začiatkom, HP plánuje v budúcnosti rozšíriť webOS aj na ďalšie nové smartfóny, rôzne zariadenia ako napríklad tlačiarne a dokonca aj na počítače.

HP Think Beyond podujatie TouchPad

Aj tieto zariadenia by mali byť súčasťou rodiny webOS

Podrobnejšie informácie o celom podujati Think Beyond priniesol server Engadget, ktorý sa ho priamo zúčastnil.

komentárov
  1. Vyzera to zaujimavo…kazdopadne HP je konecne prva spolocnost co pochopila, co zakaznikov zaujima a ze nikto nema zaujem o sekavy Windows 7 na tablete ci zle funguuci (zatial) Android 2. Takato konkurencia sa mi paci a som zvedavy co prinesie Apple v ich iPade 2 a samozrejme ako sa ludia zachovaju pri produkte od HP, predsa len zosadit z tronu krala nebude tak jednoduche :)

    0
    0
  2. Aaaaa, parada! Konecne nieco, co si (podla mna) pravedpodobne zasluzi nalepku “iPad killer”. Velmi im drzim palce. Konkurencia je vzdy dobra vec. Pre zakaznikov ;-)
    Tesim sa, s cim potom pride Apple :-)

    0
    0
  3. a to ho poznam dobre a z vnutra, nic pozitivne by som neocakaval :)
    akurat ma momentalne serie ich software na hp scanner na macu. NIeco tak hnusne som doteraz v macbooku nemal …

    0
    0
  4. webOS uz teraz podporuje multitasking. Ak sa nemylim, od uplneho zaciatku podporoval. velmi silny OS aj s pohladu vyvoja aplikacii. Urcite silna konkurencia pre Apple.
    Navyse si dovolim tvrdit, ze webOS bude za par rokov na kazdej tlaciarni, skeneri a podobnych zariadeniach, ktore HP produkuje. Konecne si uvedomili, ze sila produktov spociva aj v ich vertikalnej integracii.
    BTW, pan Rubinstein je jeden z tvorcov iPODu, byvaly senior vice prezident Aplle pre vyvoj iPODu.

    0
    0
  5. prakticke …ale apple vie co robi.. oni by uz davno mohli nasekat do ich produktov 12 megapixelove fotaky a kamery .. ale naco ked ludia to budu kupovat a takto tam stale daco nove mozu pridat :D ostatny si chu nahnat zakaznikou tim ze do svojich vyrobkou daju nieco co ipad nema..logicke kazda snaha sa ceni …keby ste mali niaku firmu snazite sa ties presadit ako sa len da

    0
    0
  6. No neviem, neviem.
    Už aj HP SLATE bol “iPad killer” a kde je?
    Pekne okopírovaná prezentácia ale to bude asi všetko.
    Okrem dobreho OS potrebuju aj dobrý obsah, ktorý budú predávať a ten nemajú a pravdodobne ani mať nebudú. Apple má dnes “SAKRA” veľký nádskok.

    0
    0
  7. Mám pocit ako keby všetci boli z číny… Tráápne ako všetci opakujú a nevedia nič vymyslieť… Kde majú tých INGINIEROV :-///

    0
    0
  8. ou yeah. to je sice pekne ze okopcili iPad, ale stale je to iba klon. cize bude musiet byt dostatocne lacnejsi aby si clovek vybral medzi originalom a klonom. vyrazne lacnejsi, mozno o polovicu. co asi nebude, max tak o 100 dolarov, jedine ze by ultra setrili na materialoch a HW.

    konkurencia ma zmysel jedine v podobe OS, tak ako android, pokial to bude jediny produkt , tak na apple nema. tak ako ziaden jednotlivy android telefon nemoze byt porovnatelny s predajnostou iPhone, jedine vsetky dokopy ho predbehnu.

    Nehovorim ze to je zly produkt, mozno je vyborny. Ale jasne naznacuje, ze je to iba anti – iPad. Co neznamena, ze nemoze byt uspesny, ale nie ako produkt, ale jedine ze by to bol open system. to je jedina cesta porazit apple – tak ako sa to podarilo windowsu a androidu. slabsia kopia, ale lacnejsia a open.

    samozrejme, viem ze apple ma navch a tlieskam ze konkurencia sa rozhybala, co iba zvysi tlak na apple ponukat zakaznikom naozaj nove veci, nie iba marketing

    0
    0
  9. Vsetci maju plne usta kopirovania ale skuste navrhnut take zariadenie aby vyzeralo inak. Vsak to ani nejde musi to mat co najvacsi display a ostatne je len ram:) skuste nieco ine vymysliet :)

    0
    0
  10. Som zvedavy na clanky tykajuce sa zalob Apple na HP, urcite sa budu tym v Apple zaoberat. :D Ale na druhej strane, HP vie celkom dobre pokazit takmer akukolvek software. Mal som od nich viac zariadeni, ale software k nim je v kazdom pripade takmer nepouzitelny (Pocket PC) alebo uzivatelsky nefunkcny. Hroza instalovat takmer akukolvek tlaciaren, skener, … na Win. Na Macovi mam len tlaciaren, zatial sa da, az na duplex. Ostatne zariadenia uz radsej nepouzivam. Ak budem chciet taketo zariadenie, radsej posetrim a kupim si original, ako kopiu, ktora je o krok pozadu.

    0
    0
  11. @Niki: uplne suhlasim! vsetky klasicke candybar telefony vyzeraju dnes uplne rovnako a nikomu to nevadi… a je fakt, ze pri tabletoch sa s displejom a ramom okolo toho vela vymysliet neda…

    @Matthew: font je uplne iny, pozri sa pozornejsie. inak je to ale dost podobne, to je pravda.

    0
    0
  12. Az na to, ze si treba pozriet co dokaze webOS, nie len ako touchPad vyzera. Multitasking s pisanim niekolkych emailov naraz, o com v iOS mozme iba snivat, systemom notifikacii, v porovnani s ktorym ten v iOS vyzera ako spred 10 rokov, touch-to-share a inym, tak Apple bude mat co robit, aby sa im vyrovnal. Kazdopadne kazdu konkurenciu mozme len privitat.

    0
    0
  13. Akoze je to dobra vec ten TouchPad… Plno ludi nadava ze je to kopirovanie. Ale co nove by sa dalo vymysliet ohladom dizajnu? Proste hoc aky tablet bude vsetky sa budu stale podobat. Jedine v com moze byt rozdiel tak v software alebo hardware. Dizajn bude stale podobny. Velky dotykovy display, tablet plochy ako doska, oble okraje a virtualna klavestnica… To su proste znaky ktote musia byt pri tablete ci chceme alebo nie. Takze nie ej to trapne ako kopirovanie. Len chceli aby sa to na tablet podobalo a aby to tabletom aj bolo. Jedine s cim mozu pracovat a co mozu zrobit ine je software a to si myslim sa celkom posnazili. No a co ze maju multitasking? Ved to bude mat kazdy. To ze Apple s nim prisiel prvy to neznamena ze to je vylucne jeho vec. Nokia pozna v mobile MT uz dlho… iPhone az od 4. generacie…

    0
    0
  14. Niki, ano, z casti mas pravdu. Ergonomia a dizajn iPadu je skoro dokonala. Otazka je len, ze naco vyraba niekto nieco co nema pridanu hodnotu. Mozu ponuknut sluzby, mozu ponuknut farby, vyssiu vydrz baterie, nizsiu cenu, vyssiu kvalitu, zdokonalit dotyk (rozlisenie tlaku), periferie, stylus pre grafikov…proste uz raz nejaky napad aby apple malo poriadnu konkurenciu!

    0
    0
  15. ph & bufo: pozrite se prezentaciu iPhonu z 2007 a porovnajte odpovedajuce slidy napr. s tohtorocnymi slide-mi pre Veer resp. Pre3 vyssie. Pozadie je (az na trochu pozmenenu farbu) rovnake, velky obrazok produktu na lavej strane a jeho popis (s co najmenej textom a v bielej farbe) na druhej strane, myslim ze dokonca font ktory HP pouzilo je defaultny v Keynote… HP to fakt mohlo pripravit este menej totozne.

    Na druhej strane je fakt ze z Jobsovych prezentacii sa da len ucit http://www.youtube.com/watch?v=2-ntLGOyHw4

    0
    0
  16. Toto je z All Things Digital z dnesnej akcie Samsungu: “From there, though, Samsung spent more than an hour on the Galaxy S II, talking about every imaginable feature, but not stating when it would be available or how much it might cost. The tablet was introduced a la Steve Jobs as “one more thing” after Samsung feigned ending the event after introducing the phone.”

    0
    0
  17. HP – kvalita asi slavna nebude

    nikto nema zaujem o sekavy Windows 7…….uz si ten “sekavy” win videl? asi iba vo sne, co? :DDDD

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.