Hlavným distribučným kanálom pre Mac OS X Lion bude Mac App Store, k dispozícii ale bude aj DVD verzia

Mac App Store, obchod s aplikáciami dostupný pre všetkých používateľov najnovšej verzie Mac OS X 10.6 Snow Leopard, bude podľa AppleInsideru preferovaným distribučným kanálom pre budúcu generáciu operačného systému od Apple – Mac OS X Lion. Upgrade na nový systém tak bude k dispozícii prakticky okamžite po zverejnení pre väčšinu používateľov.

Mac OS X Lion v Mac App Store

Mac OS X Flash Drive Samozrejme, Apple nezabúda ani na zákazníkov so staršou verziou Mac OS X, kde Mac App Store nie je, alebo s pomalým internetovým pripojením, ktoré by znemožňovalo sťahovanie Mac OS X Lion. Pre nich bude Mac OS X Lion dostupný na fyzickom médiu, pravdepodobne na DVD, prípadne na USB disku, ako je dnes Mac OS X distribuovaný napríklad s MacBookmi Air.

komentárov
  1. Chcem sa opytat, to kazdy novy apple pocitac bude mat len Snow Leopard? Nove mac pocitace ho nebudu mat uz priamo predinstalovane? Dakujem.

    0
    0
  2. Ako bude fungovat instalacia cez Mac App Store? Stiahnem si DMG subor, ktory si napalim na DVD a nainstalujem, alebo sa to bude stahovat ako normalny program?

    0
    0
  3. Ak teraz kúpim Air 11″, tak či bude možnosť bezplatného update na Lion, či ako to bolo v minulosti?
    Viem, že ľudia čo kúpili apple produkty pred uvedením Snow v nejakom časovom horizonte, mali update zadarmo.

    0
    0
  4. To im zase raz spadne celý App Store :D Ale ja preferujem kúpu na DVD. Mám na to vyvinutú istú mániu. Kupujem aj hudobné CDčka, ale len tie čo za to fakt stoja :D A tak, keď výnde Lion, chcem ho mať aj fyzicky, takže kupujem DVD/USB :)

    0
    0
  5. mcx: Lion ide normalne nainstalovat z DMG. Po spusteni instalatora si vytvori samostatny oddiel na disku z ktoreho nastartuje a spusti instalaciu.

    Nic napalovat netreba, netreba mat ani ziadny dalsi disk ci oddiel na disku.

    DVD mechaniky by mal Apple uz uplne vyhodit zo vsetkych masin, totalne plytvanie miestom. Radsej nech este zvacsia bateriu alebo pridaju moznost k HDD aj SDD zaroven na system a aplikacie + casto pouzivane subory.

    0
    0
  6. pred par dnami som robil diagnostiku pocitaca – na jednom z 2 instalacnych DVD Leoparda je na to utilita – apple hardware test, zistil som ze mam chybnu RAM, nic taketo nebude mozne v ramci noveho systemu?

    0
    0
  7. Dobry den, chcel by som sa spitat ci niekto neviete ze ci to nebude zdarma pre ludi co uz maca nainstalovaneho maju, ci to nebude len daka aktualizacia softwaru zadarmo.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.