Grafický editor Pixelmator 2.0 už je dostupný v Mac App Store

Uznávaným štandardom v oblasti grafických editorov je Photoshop. Vzhľadom na veľmi vysokú cenu je však pre väčšinu zákazníkov nereálnou a zbytočnou investíciou, aj tak by nevyužili ani zlomok jeho funkcií. Ak teda nechcete zvoliť cestu inštalácie pirátskeho softvéru, musíte sa poobzerať po iných alternatívach. Obľúbenou voľbou na Macu je Pixelmator, ktorý je už dostupný vo verzii 2.0. Pre väčšinu používateľov ponúkne omnoho viac funkcií, ako skutočne potrebujú, a oproti Photoshopu je jeho cena veľmi priaznivá – 23,99 EUR. V novej verzii naviac prináša aj Content-aware fill, jednu z kľúčových noviniek Photoshopu CS 5, ktorá dokáže pri retuši ušetriť hodiny práce. Ďalej pribudli nové nástroje a plná podpora pre Mac OS X Lion. Ak ste si už zakúpili predošlú verziu, aktualizácia je k dispozícii zadarmo. Nakupovať môžete v Mac App Store.

komentárov
  1. velmi dobry program. pouzivam ho uz dlhsie, na verziu 2.0 sa cakalo dost dlho (presvihli to o 2 mesiace :D ), ale oplatilo sa cakat. Btw, uvedena cena je len akciova, povodna cena je okolo 50 dolarov (neviem to uplne presne). Tak ci onak, mozem len odporucit, hlavne tym, ktori nechcu minat vela penazi za PS.

    0
    0
  2. nemáte skúsenosti ako sa tento soft líši od photoshopu?

    na photoshope som chvíľu pracoval a potrebujem to na základy ale je systém práce v tomto programe identický?

    ďakujem za info…

    0
    0
  3. Veľmi dobrý program, na PM 2 som čakal veeľmi dlho. V prípade, že by mal niekto problémy doporučujem vymazať v Library všetky súbory v adresári Pixelmátor.

    Ináč hodnotím 15 z 10. Používam ho každý deň.

    0
    0
  4. Pixelmator je fajn soft, ovsem tato nova verzia je velmi pomala, tak by som s tou kupou este pockal…nech tie velke chyby opravia, lebo lagovat pri 8Gb ram jednoducho takyto soft nemoze.

    0
    0
  5. Otázka pre majitelov Pixelmator 2: Pozeral som si prehľad funkcií a už vo verzii 1 sa mi Pixelmator velmi páčil, ale keďže mám už zakúpený Photoshop CS 5, nie som si istý, či má investícia zmysel. Ponúka niečo, čo PS-ko nie? Žmýka menej procesor? Na aké práce/úpravy je vhodnejší? Vopred ďakujem za pomoc

    0
    0
  6. Majitelia Pixelmatora 2 – vam funguje uplne v pohode? Skusam trial verziu z webu a mam stale beach ball, a to pri takych primitivnych funkciach ako je croping a transform na par kilovych obrazkoch sa vie zaseknut aj na minutu… Presne rovnaku skusenost som mal aj pri verzii 1.0 – neodladeny, padajuci program. Alebo je problemom menej vykonny stroj? Ktory ale taky moloch ako PS5 zvlada bez problemov?

    0
    0
  7. Osobne by som tiez bol vdacny za adekvatnu nahradu Illustratoru, kedze tie co sa za nu povazuju su dost biedne. Inak ked uz ma dakto PS CS 5 tak Pixelmator asi riesit nemusi. Si myslim ze Pixelmator nesiaha PS ani po clenky ale je adekvatnou nahradou pre ludi co nechcu investovat do niekolkonasobne drahsieho softu.

    0
    0
  8. Marek: ak uz mas Photoshop, tak Pixelmator nema zmysel. Inak VELMI vydareny SW, hlavne vyborna podpora Mac OS X funkcii (Core Image, OpenCL, Versions atd.)

    Mimochodom, chyba ZASADNA zmienka o novinke v 2.0 – KONECNE otvara textove vrstvy v PSD ako textove, nerenderuje ich za staticke!

    A samozrejme, vela noviniek pre web navrharov – export na web ala Photoshop, rezy… nanestastie sa mi nepodarilo zistit, ako nastavit kvalitu jednotlivych rezov.

    Stale tiez chyba podpora CMYK. Podpora vektorovych tvarov a ciest je pekna, ale nie je mozne vyuzit ich na orezovu cestu ci na vytvorenie masky ako v Photoshope (kliknutim s Cmd na vektorovu cestu/tvar). To je velka skoda a zasadny problem, preco nepouzit Pixelmator na pokrocilejsiu pracu s obrazkami.

    je to pekne, je to cenovo dostupne, vacsine ludi to bude stacit. Ale uz ked su tam tieto veci, cakal by som, ze budu dotiahnute do konca.

    0
    0
  9. Neviete co v pripade ze som pixelmator kupil skor ako bol appstore? Kupil som program cez mupromo.com a teraz mi nejde update.

    0
    0
  10. @vitt vectorového veľa nie je, ja používam:

    1. Sketch a DrawIt (http://www.bohemiancoding.com/sketch/ – má veľmi veľa chýb, ale je rýchli – hlavne je super na tvorbu webu)
    2. iDraw (najhoršia kúpa v mojom živote, ale je to vectorový program)
    3. Pixelmator zaregistroval doménu Vectormator.com, tak nechajme sa prekvapiť
    4. ešte sú nejaké iné, ale tie som neskúšal

    0
    0
  11. pixelmator predoslu verziu som si kupil davnejsie, ich cenova politika pri nulovej zlave na novu verziu programu ma zklamala natolko, ze hjo pouzivam uz iba na zmensovanie obrazkov. a jeho nulova implementacia vektoru a prace s textami ho radi aj tam kde by som ho aj zaradil: “photoshop” pre smrtelnikov.

    0
    0
  12. Ano, Pixelmator má občas problémy s rychlostí, které řeší opětovné puštění, ale rozhodně bych s koupí nečekal. Updaty budou zdarma, ale akční cena časem zmizí.

    Mít to samé, ale levnější je trochu nouze. Vývoj něco stojí. Ani Pixelmator za svou cenu není plnohodnotná náhrada PS. Jde jen o to, že na drtivou většinu věcí stačí a práce s ním může být zejména v začátku rychlejší a jednodušší.

    Širo: K čemu ho používáš? Máš někde vystavené práce. Docela by mne to zajímalo. Díky

    0
    0
  13. to Marek: Photoshop je v prvom rade profesionalny nastroj. Je ergonomicky a vykonovo ladeny uz niekolko rokov. Pixelmator je jednoducha “hracka” , ktora ma zakladne funkcie. nic co by PS nezvladol. PS bola dobra kupa. nauc sa v tom a nepotrebujes nahradu v podobnych pseudoprogramoch.

    0
    0
  14. miro6054: Ano nastroje a klavesove skratky vychadzaju z photoshopu, takze nebudes mat problem s prechodom
    vitt: k illustratoru SketchBox Express od Autodesku, na App Store zdarma.

    0
    0
  15. Za tych 24 euro som sa aj ja ulakomil, ale prekvapil ma neprijemny bug, kde nejde prepinat v menu brushes, pokial je /Users symlinkovany na oddelenu particiu a co som sa docital, neunuvali sa to opravit uz vo verzii 1! Chce to este trocha tuning…

    0
    0
  16. Marek: nema zmysel ho kupovat ak mas fotoshop. je to v podstate len podmnosina funcii, ktore ma photoshop.

    photoshop je urcite lepsi a trochu aj intuitivnejsi. ked som presiel na pixelmator nad niektorymi vecami sa cudujema cudujem sa dodnes

    treba vyskusat trial, ktory maju na stranke

    0
    0
  17. Ak máte Photoshop tak PIxelmator nemá význam. Pixelmator je jednoduchšia verzia Photoshopu – má menej možností, nezvláda príliš veľké obrázky, nie sú tam pluginy.

    Ale Pixelmator je ďaleko jednoduchší ako Photoshop a stačí na bežnú grafickú prácu. Odkedy ho mám som Photoshop už nikdy nepotreboval.

    0
    0
  18. Ja mam zakupený pixelmator este pre app store a neviete mi povedat ci sa mi aktualizuje tiez zadarmo? Momentalne mam verziu 1.6.7 a ked dam udpate tak napise ze mam aktualnu verziu. Dakujem

    0
    0
  19. Mario…

    Ne, 1.6.7 pre-AppStore verze se neda updatnout. Budes muset koupit novou verzi na AppStore. Zeptej se Apple, proc se existujici legalne koupene verze programu z pre-AppStore obdobi nedaji dat do AppStore jako zakoupene. Apple na toto zkratka nema mechanismus.

    0
    0
  20. mrzo: tiež práve skúšam trial z webu ale mne ide v pohode, dokonca som ešte ani raz zatiaľ nemal “beach ball”

    Inak program sa mi páči, len mi chýbajú vei z photoshopu a to ma sklamalo, vzhľad prostredie intuitívnešie a strašne mi vyhovuje oproti photoshopu,
    Macblog spravil peknú nechcenú reklamu pixelmátoru, mám pocit :)

    0
    0
  21. Ti co kupil PM este pred prichodom do Appstore maju trochu smolu. Akcia na free update je exkluzivne pe verzie zakupene cez appstore. Docitate sa to aj na stranke PM. Pokial chcete verziu 2, tak si PM musite znovu kupit.

    0
    0
  22. @vitt: Intaglio je zhruba na urovni Illustratora 5, teda ma v podstate vsetko potrebne, ale nie je zadarmo. Alebo potom zadarmo Google SketchUp.

    0
    0
  23. som abolutny laik, ale sem tam robim plagaty na akcie u nas na univezite, a tiez by som si chcel robit postery na konferencie, Dopocuol som sa o dvorch programoch iDrav alebo Pixelmator, co by ste mi odporucili?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.