Full HD videá by do iTunes Store mali pribudnúť ešte tento rok

Záujemcovia o Full HD video (1080p) v súčasnosti nemôžu byť s ponukou Applu spokojní. Macy nepodporujú Blu-ray a iTunes Store ponuka filmov na predaj a požičiavanie je obmedzená maximálne na HD (720p). Podľa zdrojov AppleInsideru začali minimálne tri z piatich najväčších filmových štúdií posielať Applu filmy v novom „HD+“ formáte, ktorý ponúka rozlíšenie 1920×1080, teda Full HD (1080p). Do ponuky by mali pribudnúť už na jeseň tohto roku.

HD+ formát bude skôr či neskôr musieť nasledovať aj aktualizovaná Apple TV, keďže tá súčasná zatiaľ 1080p nepodporuje. V približne rovnakom období má vyjsť aj iOS 5, ktorý taktiež ponúka zlepšenú podporu 1080p. Apple je pravdepodobne už teraz pripravený na streamovanie Full HD videí, avšak problémom môžu byť internetové pripojenia zákazníkov, ktoré jednoducho nemusia na 1080p video s priemerným dátovým tokom približne 10 Mbps stačiť. Apple TV má obmedzený úložný priestor, a tak je možnosť streamovania nevyhnutná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.