Free Running – ukradnutá hra bola schválená Applom a je k dispozícii v App Store

Ak ste čítali náš zoznam 10 najlepších hier pre iPhone a iPod touch, mali by ste poznať aj originálnu hru Canabalt (2,39 EUR). Ide o podarenú akčne ladenú hru, ktorej zdrojový kód bol vývojármi sprístupnený širokej verejnosti za účelom použitia pre tvorbu ďalších vlastných hier. Licencia však neumožňuje distribúciu alebo redistribúciu herného kódu, grafiky alebo zvukov. Vývojári z PLD Soft stojaci za hrou Free Running to však bez ostychu urobili.

popisobrazka

Vývojári Free Running sa ani len nepokúsili odlíšiť od originálu, Zdroj: TUAW

Free Running ukradol a okopíroval z Canabaltu takmer všetko, jediným skutočným rozdielom je názov. Napriek tomu sa však bez problémov dostala táto hra do App Store aj cez schvaľovací proces Applu. Ostáva len dúfať, že Apple rýchlo zareaguje a napodobneninu z App Storu stiahne.

komentáre
  1. zaujimal by ma nasledujuci scenar: hra bude stiahnuta z appstore a ja si ju budem v buducnosti chciet nainstalovat, kedze som si ju zaplatil. vratia mi peniaze alebo sa na mna vykaslu? ako zakaznika ma nezaujima ci je hra ukradnuta, je to chyba apple, tak dufam ze na to nedoplati nakoniec zakaznik. jasne ze 2,5eura je nic, ale ide o princip.

    0
    0
  2. @fendi ty si mozes poziadat o vratenie penazi hocikedy, ked nadobudnes nazor, ze aplikacia nesplna to co ma.. preto predpokladam ze by sa dal urcite aj tento pripad nejako podobne vyriesit

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.