Flash Player 10.2 je s hardvérovou akceleráciou až 34-krát efektívnejší, znižuje nároky na procesor a predlžuje výdrž batérie

Vzťah Applu k Flashu od Adobe je známy. Žiadne z iOS zariadení Flash obsah na internetových stránkach nikdy nezobrazí, Flash už chýba aj na nových Macoch, kde si ho ale na rozdiel od iOS zariadení môže používateľov doinštalovať. Hlavnou výčitkou voči Flashu je jeho nadmerná záťaž procesora, čo výrazne znižuje výdrž batérie. Adobe sa však nevzdáva a po beta testovaní vydáva Flash Player 10.2 s novou funkciou Stage Video. Inými slovami prináša hardvérovú akceleráciu, s ktorou by mal Flash používať podstatne menej výkonu a poskytnúť tak lepší používateľský zážitok, výkon a dlhšiu výdrž batérie. Podľa testovaní Adobe je Flash Player 10.2 až 34-krát efektívnejší. Najnovší Flash Player si môžete pre Mac, Windows a Linux zadarmo stiahnuť z oficiálnych stránok.

komentárov
  1. Ani by som nepovedal. Vcera som nainstaloval novy flash spustil video a hned som mal cpu na 100% a vetracik na 5000rpm… Ci akoze len HD video nebude zatazovat CPU? Toto nech si strcia.

    0
    0
  2. nainstalovane, ale po spusteni flashoveho videa v safari som mal procesor na 80% (Core 2 Duo 2,0Ghz – OS X Leopard)

    po vypnuti videa a safari procak na 40 % … so I do not know where is those 32x efectivity …

    0
    0
  3. flash, urob mi laskavost: ZOMRI.
    ked nieco ide na 100%, tak je to prave flash. Ak daco padne, tak flash. Ak je nejake zariadenie hacknute, tak cez (casto) flash

    0
    0
  4. siritele zpravicek o novem flashi zapominaji dodat, ze aby se vetsi efektivita projevila, musi byt flashove video pripraveno pro novy flash player

    0
    0
  5. Tak koukám že nejsem sám. Po instatlaci i když nejelo žádné video a v Safari jsem byl na noflash stránce, tak macbook topil jak kamna, vytížení procesoru kolem 45%. Docela jsem se lekl co se to jen děje. Tudy cesta opravdu nevede.

    0
    0
  6. …raz som na takuto spravicku skocil a updatol som si flash na mojom mini priamo z Adobe. Od vtedy Flash na nom nepouzivam, lebo som to uz nikdy nedal dokopy (zhadzoval browser…nepomohol ani rollback na nizsiu verziu).
    Teraz mam na aj na iBookoch v Safari extension ClickToFlash a som happy :-) .

    0
    0
  7. FF 4 beta 11, novy flash a pri 720p HD videu mam vytazenie procaka tak cca 40%. Z toho mi jednu tretinu berie plugin-container a zvysok firefox-bin (2.26 Core 2 Duo, 4GB Ram)

    0
    0
  8. Suhlasim s ostatnymi, nainstalovane,tiez nevidim lepsiu efektivitu.
    Kedysi bol Flash super ale uz je za svojim horizontom, doprajme mu pokojnu smrt.naco vydavat nove verzie? lepsie to nebude..

    0
    0
  9. Peter, osirix, fgdfg: ..a preve proto uz delsi dobu pouzivam ClickToFlash :) Bude trvat jeste hodne dlouho nez bude Flash dobre optimalizovany, jestli vubec nekdy.

    0
    0
  10. On ten Flash a HW akceleracia funguje, ale bohužel jen na stroje s NVidia grafikou a jen některé samozřejmě ty nejnovější :-(

    0
    0
  11. staci len pobehat po nete a po par preklikaniach sa clovek dostane k tomu ze ANO dekodujeme pomocou HW …
    ALE: Podpora pro dekódování na hardwaru Mac OS X
    Na počítačích Mac je hardwarové dekódování videa H.264 v aplikaci Flash Player dostupné na systému Mac OS X 10.6.4 a novějších verzích a hardwaru podporujícím systém Mac OS Video Decode Acceleration Framework (například grafických kartách NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 320M a GeForce GT 330M). Systém Mac OS Video Decode Acceleration Framework rozhoduje o tom, zda pro konkrétní video bude použito hardwarové dekódování. Zobrazit hardware pro různé modely Mac

    0
    0
  12. @I: ale naozaj? si myslis, ze na mac stranke nikto nikdy nevidel windows? koho chces oblbnut, na windowse ide flash uplne rovnako zle. hafo win userov sa na flash stazuje.

    0
    0
  13. tak mne jede bajecne, je potreba mit novejsi (a asi jenom Nvidia? grafiku, rozchodte to jeste obecne pod OpenCL a mame po starostech, vzdy je lepsi si moci vybrat)

    hw: MB pro 2010, Core i5@2400
    grafika: NV
    video: http://www.youtube.com/watch?v=XITHbsUUlYI
    zatizeni CPU: cca 15%
    klik pravym tlacitkem do obsahu umozni zobrazit info o videu, akceleraci, traficu, …

    0
    0
  14. nevim co tady papouskujete toho vola steva me funguje perfektne a v HD je to super sledovat treba i pitomi zpravy a zadnej vetrak me nebezel a takovou kvalitu obrazu me nikdy quicktime nemuze poskytnout takze
    si poritte novejsi pocitace a vysolte dalsi prachy stevovi at ma vic melounu

    0
    0
  15. Aby byl poznat rozdíl, tak musí Youtube a jiné Flash videopřehrávače integrovat Stage Video. Jinak se náročnost na CPU nezmění!

    0
    0
  16. Windows 7 x64 Ultimate, Intel Core 2 Duo 6300, ATI HD 4890, 4 GB RAM, Chrome, flash player 10.2 a vytazenost 25 % CPU s 1080p youtube videom a ked vypnem, tak 12%, este mi bezi plno aplikacii na pozadi. A ako tu uz niekto spomenul, Stage video musi byt na Youtube este implementovane.

    V robote mam porovnatelny mac a to je hroza s tym pracovat. Tak lagujuci pocitac som videl snad za cias Visty :) alebo pri XP tak 8 rokov dozadu. Spusteny jeden Firefox, Cornerstone, Flash builder, iChat, Expose a vidim kolecko castejsie, nez je mi mile.

    0
    0
  17. Petr I: nuz neviem co beries, ale QuickTime okrem ineho podporuje H.264, rovnaky video kodek, ako vo vacsine Flash videii. Takze kvalita je rovnaka, vytazenie procesora nizsie.

    Take blaboly si teda nechaj na ohurovanie kamaratov a seba. Mate spolocne to, ze viete akurat tak kliknut na velku ikonu modreho E.

    0
    0
  18. Ja Mac nemám, ani Mac OS x (hackintosh a pod.) a 720p plynulo na laptope winxp 1GB RAM, 256MB grafika od intelu. Core 2 Duo 1,6GHz. 1080p video trha.
    Včera som mal otvorené: 7 kariet Google Chrome, nejaké HP veci na pozadí, TeamViewer. Procesor skakal na 5-13%

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.