Ekvivalent Siri na Android pravdepodobne už v roku 2012, jej meno bude Majel

Tak ako všetky skutočne úspešné inovácie, ktoré menia náš život, pričom nemusia byť len od Applu, bude aj Siri skôr či neskôr imitované aj konkurenciou. Vďaka Siri nie je v USA ničím nezvyčajným, ak vidíte človeka viesť normálny zmysluplný rozhovor so svojim iPhonom. Funkcia je síce zatiaľ dostupná len na iPhone 4S a stále ide o betaverziu, no už teraz je jasné, že budúcnosť pôjde práve týmto smerom a inteligentných osobných asistentov budú chcieť do svojich telefónov dať aj konkurenční výrobcovia.

Medzi prvými bude zrejme Google, ktorý by mal Siri pre Android predstaviť už v prvom štvrťroku 2012. Názov asistenta, presnejšie asistentky, by mal byť Majel, podľa herečky Majel Barrett-Roddenberryovej, ktorá zapožičala svoj hlas počítaču vo filme Star Trek Generations. Na rozdiel od preddefinovaných príkazov bude schopná rozoznávať prirodzenú reč, rovnako ako Siri. Zdá sa, že najväčším rozdielom oproti Siri bude, že bude mať ženský rod. Ak sa Siri spýtate, či je muž alebo žena, odpovie, že nemá pohlavie.

komentárov
  1. je to pekne frustrujuce, ked niekto nieco vymysli, spravi, namaka sa na tom, potom to presadi a nejaky blbecek pride, skopiruje to cele (kopiruje sa, ked uz mas predlohu 1000x lahsie) a zacne to predavat tiez, ale za dumpingovu cenu.
    V pripade chladnickoarov a vyrobcov HZDS desire je to o to lahsie, ked vyvoj/kradnutie OS im z 99% zabezpeci google

    0
    0
  2. ccd > a ty si akoze fakt myslis ze apple siri vyvijal? ked sa chces do niekoho navazat tak si prosim najprv zisti fakty… siri bola vymyslena a vyrobena uplne inou spolocnostou apple len prislo a kupilo ju. takze apple sa na tom az tak nenamakal.

    0
    0
  3. Apple vo svojej podstate danu sluzbu presadil a tym urcil smer pre ostatnych :) Velka cast veci co apple vydala vo svojich produktoch boli veci kupne, postupne doladene do dokonalosti. a o tom cele apple je najst vec ktora uz existuje inym pohladom na danu vec ju zdokonalit a pouzit ju vo svojom produktovom portfoliu… Nic to vsak nemeni na fakte ze udavaju smer na technologickom trhu a pevne idu za svojimi viziami.

    0
    0
  4. už vidím ako to budú ospevovať androiďáci, aj keď doteraz to bola úplná hlúposť, kto by sa predsa rozprával so svojim telefónom :D

    0
    0
  5. tu nejde o to kto to kupil, ale kto co presadil a spojil to so so zivotom ludi a kto urcil trend… a ten urcuje apple, pretoze pravidvo povedane, apple povie, ze toto bude hlasove ovladanie a take aj je… a vsetky ostatne hlasove ovladania ktore su tu 10 rokov su zrazu na smiech….

    0
    0
  6. Apple Siri nevymyslel, bol to armadny projekt – ale typek co to vymyslel pracoval pre Apple a urobil to tak, aby to fungovalo na ich zariadeniach … z toho vyplyva, ze vymyslel to typek pre armadu, ta to nevyuzila, odisiel, zamestnal ho Apple a BUM Siri je produkt Applu a nikoho ineho…takze Android a spol to iba kopisruju tak ako vela dalsich veci…ale bez kopirovania by na svete nic nebolo asi

    0
    0
  7. síce apple siri kúpil, no doladil ho tak, aby to bolo jednoduché na používanie a aby to bolo dokonalé a taktiež.. ak by nebolo applu, myslíte si že by sa siri tak presadilo? prečo to ešte vtedy nekúpil google ale počkal si až to apple vyladí?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.