Dlhé rady na iPad 2 môžeme očakávať aj v Európe, v Mníchove čakajú prví fanúšikovia už deň pred spustením predaja

Vidieť fotky stanujúcich fanúšikov Applu z USA nie je ničím nezvyčajným. Ľudia sú často ochotní čakať pred obchodom na svoj vysnívaný produkt aj týždeň len preto, aby ho mali medzi prvými. Ďalším dôvodom je, že pri významných novinkách od Apple sa často stáva, že sa rýchlo vypredajú. Objavili sa dokonca prípady, kedy čakatelia jednoducho predali svoje miesto v rade, pričom cena sa blížila k 1000 USD. Toto správanie nás už neprekvapí a je takmer isté, že sa zopakuje aj pri iPhone 5, iPade 3 a tak ďalej.

iPad 2 v Mníchove V Európe je však situácia trochu pokojnejšia. Vo väčšine miest je záujem výrazne nižší a stanovanie pred obchodmi nie je ničím bežným. Samozrejme, o Slovensku ani nehovoriac. Pripomeňme si uvedenie prvého na Slovensku oficiálne predávaného iPhonu, iPhonu 3G, kedy síce operátori pripravili polnočný predaj, ale telefón ste bez problémov mohli kúpiť aj nasledovné ráno, prípadne aj o pár dní neskôr. Práve pre vyššie spomenuté stojí za pozornosť fotografia zo stránok iFun.de, kde je zobrazený vytvárajúci sa rad fanúšikov čakajúcich na iPad 2 pred obchodom v Mníchove. Fotografia bola nasnímaná 26 hodín pred spustením predaja.

iPad 2 v Mníchove

Oficiálne sa iPad 2 začne predávať o piatej poobede, väčšina predajní Apple zavrie svoje brány o dve hodiny skôr, aby sa na túto udalosť mohli pripraviť. Zaujímavé je, že napriek tomu, že tento čas bol zverejnený aj v oficiálnej tlačovej správe, v susednom Maďarsku sa predajcovia rozhodli spustiť predaj až o siedmej večer.

Predstavu o predajoch v Európe si budeme môcť urobiť už po víkende, kedy sa ukáže, či sa aj na starom kontinente predalo toľko kusov ako v USA a či bude iPad 2 nedostatkovým tovarom.

komentáre
  1. 4 hodiny odstate pred Apple Store – Regent’s street London – uspesne ;) biely Wifi model. Totalne sialenstvo – ludia tam spali uz den pred, rada sa tiahla daleko od obchodu, tisice ludi… Wau

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.