Ďalšie naplnené špekulácie: iOS 5 Beta 5 prináša rozpoznávanie reči na písanie textu

Odkúpenie firmy Siri zameranej na technológie súvisiace s rozpoznávaním hlasu bolo zrejme prvým znamením, že má Apple o túto oblasť zvýšený záujem. Opakovane sa preto špekulovalo o tom, ako plánuje túto akvizíciu využiť. iPhone nebol spomínaný tak často náhodou, pretože ako sa v iOS 5 Beta 5, ktorú už majú k dispozícii vývojári, ukázalo, Apple pracuje na integrácii rozpoznávania reči práve pre iOS zariadenia.

Odpadne v iOS 5 potreba ručne zadávať text? Zdroj: 9to5Mac

V klasickej dotykovej klávesnici určenej na písanie textu v iOS 5 Beta 5 pribudol vľavo od medzery malý mikrofón, ktorý umožňuje rýchly prístup k hlasovému zadávaniu textu. Funkcia je však ešte v rannom štádiu, v betaverzii totiž pribudla len ikona a zatiaľ chýbajú všetky ostatné súčasti potrebné k tomu, aby nám nová ikona na niečo bola. Nie je preto zrejmé, či sa k nám rozpoznávanie reči na písanie textu dostane už v prvej verejnej verzii iOS 5.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.