Chybové hlásenie “Invalid Address” – čo znamená a ako ho riešiť

„Invalid Address“ – toto chybové hlásenie zapĺňa oficiálne diskusné fóra technickej podpory Apple, ale aj množstvo ďalších diskusií zameraných na Apple a iOS zariadenia. Pravdepodobne ste naňho narazili v ostatných dňoch aj vy, ak ste sa pokúšali o nákup alebo aktualizáciu aplikácií s americkým účtom. Vyzerá to tak, že je spôsobený novým mechanizmom v App Store, ktorý overuje kontaktné adresy zadané pri registrácii. Ak sa niečo nezdá byť korektné, zobrazí sa vám chybové hlásenie „Invalid Address“. Po prezrení kontaktných údajov a ich potvrdení sa celý proces pri každom pokuse o nákup či aktualizáciu aplikácií zopakuje.

iPad Invalid Address

Takto „zacyklení“ ste možno v ostatných dňoch boli aj vy

Prvou skupinou zasiahnutých používateľov sú ľudia, ktorí majú so svojim kontom spojenú platobnú kartu. Ak patríte medzi nich, musia sa údaje v iTunes registrácii úplne presne zhodovať s tými, ktoré o vás má banka.

Druhou skupinou, a medzi našimi čitateľmi zrejme častejšou, sú používatelia, ktorí majú americké konto, ale nemajú k nemu priradenú žiadnu platobnú kartu. Ak naviac nepoužívate skutočnú adresu, nie je sa čomu diviť. Stránky Cult Of Mac však prišli so svojským riešením, ktoré sa osvedčilo aj mne. Apple od nás žiada kontrolu a zmenu adresy, tak ju urobíme. Najlepším spôsobom je zadať adresu sídla spoločnosti Apple, ktorú máte možnosť vidieť nižšie. Potom by už mali prebiehať všetky sťahovania bezplatných aplikácií a ich aktualizácie bez problémov.

iPad Invalid Address

Sídlo Applu v USA cez overovací proces prejde

Pomohla vám zmena adresy? Stretli ste sa s týmto problémom aj na inom ako americkom iTunes konte? O svoje skúsenosti sa s ostatnými môžete podeliť v diskusii pod článkom.

komentárov
  1. Toto mi pripada sialene nakupovat nieco pod cudzim uctom v iTunes, kedy uz konecne vytvoria iTunes pre Europsku uniu ako celok, nechapem to rozdelovanie na staty, to je pekna hlupost od Apple.

    0
    0
  2. ano mam americky app store ucet a dost dlho mi to vyskakovalo vlastne cely minuly tyzden… nakoniec sme to vyriesili, bez tohto clanku aj cult of mac report-u, s napadom ze som tam dosadil adresu app store hociktoreho v USA… a jasne ide to v pohode :)

    0
    0
  3. Ano, setkal jsem se s tímto problémem při půjčování filmů přes Apple TV. Vše fungovalo vždy normálně a najednou mě při půjčení začala Apple TV hlásit, že je třeba zadat platnou adresu. Apple zřejmě začal používat nějakou databázi skutečných adres pro ověřování, takže předešlá smyšlená přestala fungovat. Pomohlo, když jsem v Google Maps našel skutečnou adresu (včetně čísla domu) ve steném městě a zadal ji do US iTunes účtu, nyní funguje vše zase normálně.

    0
    0
  4. Vyriesil som to vybratim sim karty z iPhonu, zakupenim androida, vlozenim sim a mam svaty pokoj. Sice som mal postupne od 2008 vsetky iPnony uz ma prestavaju bavit moresi applu aka velky brat.

    0
    0
  5. RE: TACCO and RE: JA – presne o tom pisem v prvom prispevku, vam nevadi ze to nakupujete na vymysleny ucet. Co ked casom pride ine overovanie a vsetky prachy co do toho davate, jednoducho o to pridete aj so vsetkymi nakupenymi aplikaciami ci hudbou, toto vam vobec neprekaza? Pochybujem totiz ze neporusujete zmluvu ktoru ste pri vytvoreni uctu akceptovali. Nechapem ze na to netlacia aspon obchodnici v CR resp. SK, kludne si tu predavaju HW ale nakupy na iTunes nikto neriesi. Na SK chyba hudba a dokonca aj mnoho aplikacii, takze USA ucet je nevyhnutnost na vyuzivanie tychto produktov. Uz aby sa v Apple niekto zobudil zacal to riesit. Cez vikend som si s iTunes support vymenit zo 6 mailov ohladom tejto problematiky. Male staty ich nezaujimaju, co chapem, co nechapem ze tam uz davno nie je spolocny store pre krajiny EU.

    0
    0
  6. root: tady bych se Applu zastal, není to jejich vina ani hloupost. Apple hudbu i filmy prodávat chce, jenže aby to mohl dělat, potřebuje patřičné licence od majitelů příslušných práv, a ty mu v CZ/SK nikdo nedá. minimálně v ČR Apple už vedl jednání s příslušnými vydavatelstvími, která nikdy nevedla k úspěchu, protože vydavatelství tady hudbu ani filmy online distribuovat prostě nechtějí. Apple navíc poměrně dlouho lobuje u EU za jednotný systém licencování autorských práv, představa Applu je taková, že pokud by si zajistil práva k distribuci danného filmu/hudby v jakémkoliv členském státě EU, tato práva by platila v celé EU (v rámci jednotného trhu), to by jim skutečně umožnilo mít v EU jednotný iTunes Store. To ovšem vždy narazilo na velký odpor majitelů práv a potažmo i zákonodárců.

    0
    0
  7. Ja som uz pri prvotnom vytvarani uctu pouzil existujucu adresu, lebo som si myslel, ze to kontroluju. Je to ZOO v Laguna Beach, CA :-)

    0
    0
  8. root: toho sa zatial neobavam… iTunes Store nevyuzivam casto, takmer vobec a preco mam americky ucet? Je mnozstvo aplikacii v U.S. app store ktore na slovenskom app store nenajdem alebo su platene :) extra obavy nemam..

    0
    0
  9. Mne stacilo vymenit obsah riadkov navzajom kde je adresa napisana a potom to islo. Adresa sa da celkom pekne odvodit s google maps, kebyze niekto nechce adresu sidla spolocnosti.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.