Český Vodafone zverejnil ceny iPhonu 4S

Po zverejnení cien českého Apple Online Store je prvým odvážlivcom spomedzi českých mobilných operátorov Vodafone. V jeho eShope už máte možnosť predobjednávky iPhonu 4S. Dostupný je model so 16 GB a 64 GB (32 GB zatiaľ v ponuke nie je). Objednať si ich môžete v bielej aj čiernej farbe, doručené však budú najskôr 2. novembra (do desiatich dní od objednávky). Oficiálne pritom začína predaj v Českej a Slovenskej republike už 28. októbra. Obmedzené je aj množstvo iPhonov 4S, ktoré si môžete predobjednať – rovnako ako v Apple Store – dva kusy. Aké sú teda ceny?

Bez viazanosti sa vám kúpa vo Vodafone určite nevyplatí. 16 GB iPhone 4S stojí 16 277 CZK (651,55 EUR), 64 GB iPhone 4S 21 977 CZK (879,71 EUR). Pre porovnanie, v českom Apple Online Store, kde sa predaj začína 28. októbra a odoslanie je týždeň až dva od objednávky, stojí 16 GB iPhone 4S 14 490 CZK (580,02 EUR), 64 GB 19 990 CZK (800,18 EUR). Ponuka Vodafonu však môže byť zaujímavá pre tých, ktorí majú záujem o ich paušál. Pri mesačnom plnení 1177 CZK (47,11 EUR) vyjde 16 GB iPhone 4S len na 11 577 CZK (463,41 EUR).

Ostatní českí ani slovenskí mobilní operátori zatiaľ ceny iPhonu 4S nezverejnili. Je možné, že budú o niečo nižšie, na čo môže zareagovať úpravou ceny aj samotný Vodafone (podobná situácia nastala aj na Slovensku v čase spúšťania predaja predošlých iPhonov).

Informácia je však zaujímavá aj pre slovenských čitateľov. U nás totiž oficiálny Apple Online Store zatiaľ nie je, a tak sú distribútormi iPhonu 4S len mobilní operátori. Tí si môžu nastaviť ceny horúcej novinky ako chcú, a preto môžeme predpokladať, že rovnako ako v prípade Vodafonu, budú aj u nás ceny iPhonov 4S bez viazanosti vyššie ako v Apple. T-Mobile a Orange u nás zverejnia ceny iPhonov 4S zrejme až tesne pred spustením predaja – na ktoré sa môžeme tešiť už v piatok.

Za tip ďakujeme čitateľovi Robertovi.

Použitý kurz na prepočet do EUR: 1 EUR = 24,98 CZK

komentárov
  1. to sa predsa nemoze vyplatit ani s tym pausalom. ked som viazany na 24 mesiacov a uz po 3 mesiaci som zaplatil viac ako je cena telefonu. no vodafone sa pekne nabali

    0
    0
  2. Podle mě nemá moc cenu (pokud člověk nechce nějaký dražší tarif) iPhone 4S kupovat od operátorů. Naštěstí je tu Apple online obchod u kterého má člověk jistotu, že nebude ceny navyšovat – to by byla moje volba.

    0
    0
  3. presne tak, strýko mi býva v Mikulove tak si ho objednám k nemu a skočím si poň… som tam za 45 min. a kludne možem mať ďalej základný paušál od Orange. :-)

    0
    0
  4. Ako keď som pozeral ako sa ceny neviazaných telefónou pohybujú v okolitých krajinách tak CZ to vedie ako suverejne najlacnejšie.
    Ďalšia vec je že služby T. a O. sú aké sú väčšina z vás sa asi stretla s “ochotou” pomôcť.
    Takže ostanem tam kde som no telefón si od nich reálne sa to neoplatí. Telefón budem kupovať buď u našich bratou alebo u nás ale to by ma cena musela riadne prekvapiť :D

    0
    0
  5. Domievam sa že pri použití “paušálu” od českého Vodafone, je minimálna dĺžka paušálu len 6 mesiacov, a nie 12 resp. 24! Viz právne podmienky poskytovania predmetného paušálu.

    0
    0
  6. keď som kupoval iphone 3gs na paušál v ten rok ako ho predstavili stál ma na 40 eurový paušál 100€ a dnes by ma iphone 4 vyšiel okolo 300€ na ten istý paušál po roku a pol od jeho predstavenia…tí operátori fakt nevedia čo za to pýtať kašlem na celý orange a iných farebných operátorov Ebay to istí…

    0
    0
  7. normalne mi je z tych sum do placu, v australii som dostal iphone 4, za $50 dolarov mesacne na dva roky aj s pausalom, ktory som nikdy ani len neprevolal a teraz ponukaju iphone 4s za $55 mesacne!!! nepotrebuju na tom zarabat ako v europe!!!

    0
    0
  8. len tak na porovnanie pausalu na iphone 4s 16G:
    cesky vodafone: mesacny pausal 1177 CZK (47,11 EUR) + 11 577 CZK (463,41 EUR) za mobil
    australsky vodafone: mesacny pausal $55 (41,29 EUR) + $0 za mobil!!!

    0
    0
  9. Na slovensku je to o tom, ze furt sa najdu natolko inteligentni ludia, ktori operatorom s radostou dopraju :) Predsa vo vedeni musia mat premie xy-krat do roka, nejake tie plesy v opere, pre ovecky reklamy na vymielanie mozgov kazdych 5 minut. Ved toto platite, tak co sa cudujete, ze to je drahe? Potom sa este stazujte, ze k vam v predajni pristupuju ako k volom. Ale ved preco by nepristupovali, ked im to staci na to, aby ste im nechavali polku vyplaty za odmenu? Slovaci su ticho a zaplatia za vsetko…a zaroven sa tvaria, ze nemaju na vyber. Figu nemaju-este stale tu je moznost netelefonovat….alebo telefonovat cez internet…alebo prejst k inemu operatorovi….alebo podat staznost…. Nevadi, deb*li zaplatia.

    0
    0
  10. Filip: tak tak, NIKDY viac! Je to smutne, ze musime calovat plnu cenu a nie mat to za rozumnu s prijatelnym pausalom ako inde (povedzme od 30 € pausal za 50-100 € za iPhone). Kdeze. Pekne calnut 300-400 eur (skoro plnu cenu v USA za NEVIAZANY) a k tomu este pausalik za 60 eur. Samozrejme, s gigom dat a 150 minutami max., nejake volania v ramci EU v cene by sme snad za tu cenu nechceli?!

    0
    0
  11. ludo: presne tak. Vsak oni nas tady sedrou z kuze a na konci roku to co vyberou poslou nekam na zapad, kde zase svym zakaznikum za nase penize zadotuji plnou cenu dalsiho iPhone s pausalem, ktery nikdy neprovolaji, vybuduji lepsi infrastrukturu site a zavedou nove technologie. Mezitim v Cechistanu s kartelem na “trhu” a podmazlym CTU se mozna v roce 2050 dockame i rozumneho pokryti 3G. Hnus. … Bohuzel, i zde jim to stale nekteri basti a ten iPhone si u nich koupi se slovy “ja na to mam”. Uzasne. .. V zivote nikdy, uz z principu. Ani ten zdejsi skvely pausal za litr mi stejne nebude v nekterych ohledech stacit, takze jej pretahnu a vubec, prodavat “jakoze dotovany” telefon tak, ze uz za 3 mesice jej preplatim oproti bezne cene, to se muze darit opravdu asi jen u nas .. nebo snad jeste mozna mimozemstanum by to prodali, abych nekrivdil.

    0
    0
  12. Dostal niekto v mesiaci október alebo začiatok novembra 2011 iphone 4S 32GB od orange ? Mám ho objednaný ich štandartná odpoveď je že bude, ale kedy to nevie nikto.Máte tiež takú skúsenosť ?

    0
    0
  13. Andrej, mam rovnaku skusenost. Objednaval som si 4S 32GB a cakam uz tyzden. Dnes som bol na pobocke a povedali mi, ze najskor v 48. tyzdni, t.j. uplny koniec novembra. Skusam hladat inde.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.