Biely iPhone 4 je hrubší, puzdra pre čierny model nemusia byť kompatibilné

Zdá sa, že po tom, čo Apple konečne vyriešil problémy s výrobou bieleho iPhonu 4, začnú mať problémy používatelia a výrobcovia príslušenstva. Podľa prvých správ je totiž biely model o približne milimeter hrubší ako čierny. Okrem toho, že to je údajne cítiť aj keď ho držíte, je hrubšie telo problémom hlave ak chcete použiť puzdro, ktoré bolo vyrobené pre čiernu verziu. Tesné nasúvacie puzdra totiž na biely iPhone 4 nedáte. V oficiálnych technických špecifikáciách zmienku o rôznej hrúbke nenájdete, no skôr či neskôr ich zrejme bude nutné kvôli kompatibilite s niektorým príslušenstvom rozlíšiť.

Porovnanie hrúbky iPhonu 4
komentárov
  1. Sulam sa od smiechu po zemi… tak fajnsmekri cakali na extravagantnu a neprakticku bielu farbu – a oni im teraz nasunu po roku cakania – hrubsiu tehlu… vazne padam od smiechu pod stol.
    Ale inak som tazky fanusik Apple, iMac, iPhone – vzdy najnovsi uz cca 4 roky, nedam na nich dopustit, ale toto prestrelili..
    To je vazne problem na tu ciernu farbu, ktora svetelne izoluje – nastriekat a prekryt bielou farbou?

    0
    0
  2. no neviem.. mne sa nezda nejak vacsi.. a z tych fotiek ktore su dost nekvalitne a este k tomu vdaka rozlicnosti farieb oboch je dost tazke rozoznat jasne rozdiely.. predsa len cierna verzia sa zda byt opticky tensia ale na tmavom pozadi … no neviem. chcelo by to relevantne meranie v tych rozvinutych krajinach asi nemaju nic presnejsieho ako trojuholnik s ryskou :)

    0
    0
  3. Ale ľudia…nerobme z toho drámu :-D Keď sa na to pozriete zblízka, rozdiel je zanedbateľný…v ruke ho ani nepostrehnete a ako napísal danocoys, je to vec fotky. nie je to presny pohľad zboku takže biely tým, že vidno aj hĺbku pôsobí vyšší pri tom pozadí…

    0
    0
  4. bubu: no. nie je mozne len tak na ciernu nastriekat bielu, pretoze by to presvitalo. Tolko rozumu v apple maju. Kazdopadne stale je to trapas(aj keby nebol hrubsi, to casove oneskorenie..). A nie maly. A podotykam , ze si za to pytaju nemale peniaze.

    co sa tyka hrubky, podla toho obrazku to naozaj vyzera hrubsie. Ale je to subjektivne. Ak sa ukaze, ze je naozaj hrubsi (staci ukazat fotku s posuvnym meradlom) , tak je to trapas, este vacsi. A maximalizovany zavadzanim apple, ktore tvrdi rovnaky rozmer (ak sa ukaze, ze je hrubsi).

    0
    0
  5. podla mna rozdielna hrubka nie je zamerom ale vysledkom variability vyrobneho procesu. Ziadny vyrobny proces nie je dokonaly a kazdy ma urcite dovolene hranice v ktorom sa pohybuje takze vyrobene produkty sa pohybuju medzi dolnou a hornej hranicou. Zvlast pri nabehu vyroby prip rozdielnych dodavateloch…predpokladam ze 0,1mm (+/- 0,05mm) je vcelku realna dovolena tolerancia na hrubku poskladaneho iPhonu takze sa najdu kusy ktore sa lisia v hrubke cca 0,1mm (aj medzi ciernymi iPhonmi)
    To vsetko umocnuje opticky klam kde biely iPhone na tmavom pozadi vyzera hrubsie

    0
    0
  6. Hmmm 1mm je až moc, ale toto určite nieje 1mm a keď tak si to vezmeme čierna zužuje ! ak si žena oblečie čierne šaty je o niečo na oko chudšia :)

    0
    0
  7. aby sme predisli spekulaciam, ci je to len opticky klam alebo nie:

    http://www.engadget.com/2011/04/29/white-iphone-4-thickness-creates-issue-for-case-makers-owners/

    merania podla TiPb potvrdili rozdiel 0,2mm. 9,5 namiesto 9,3

    (a len tak BTW. 0,1mm rozdiel by bol tiez dost. pri hrubke 9,3mm je to 9,3%. To je dost benevolentna tolerancia. Obzvlast pri takom drahom telefone ako je iPhone, ktory sa mimochodom pysi vynikajucim technickym spracovanim.

    mozete si hovorit co chcete, pre apple je to proste trapas. Napriek tomu z toho vyjdu vitazne, kedze sa biely iphone predava viac nez dobre.
    Neni to ani prvy , ani posledny trapas z ktoreho apple vyjde ako vitaz :-)

    0
    0
  8. Myslim ze desatina milimetra hore dole :)
    mrc: 0,1mm je pri hrubke 9,3mm rozdiel ani nie 1% a nie vyse 9% ako spominas

    0
    0
  9. mrc, hrubka iPhonu je “poskladana” z 5 dielcov (sklo-plast-antena-plast-sklo). Aby si sa vosiel s telefonom do tolerancie 0,1 (+/-0,05) mm, musis kazdy dielec vyrobit s toleranciou +/-0,01 (jedna stotina !!!) mm. co je 5x presnejsie ako je najprisnejsia vseobecna tolerancia pre plastovy dielec (pre rozmer 1mm je to +/-0,05. …DIN16901)
    Pre ilustraciu, 0,1mm je hrubka bezneho kancelarskeho papiera.
    Este stale si presvedceny ze je to dost benevolentna tolerancia?
    Podla mna je tam variabilita okolo 0,2 mm …aj medzi ciernymi iPhonmi
    Neodpustim si poznamku ze trapas je tvoj prispevok a nie to co robi apple.

    0
    0
  10. myslim si ze sme uz rozmaznanzý iPhon je No 1,no a jeden mm,oproti tehlam ktore este pouziva miliony ludi *jabucko D :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.