Bezplatné používanie iPad aplikácie The Daily bolo predĺžené až do 28. februára

Aplikácia pre iPad, The Daily, je prvou, ktorá priniesla na iOS platformu možnosť automaticky sa opakujúcich platieb, teda predplatného. Apple ju spolu s News Corp. predstavil ešte 2. februára. Po jej sprístupnení v App Store mali používatelia k dispozícii dvojtýždňovú skúšobnú dobu, počas ktorej nie je potrebné žiadne predplatné ani poplatky. Príčinou tohto obdobia nie je láska firiem k používateľom, ale fakt, že v iOS 4.2 ešte možnosti aktivovania opakujúcich sa platieb v aplikácii podporované nie sú. Práve kvôli tomuto obmedzeniu sa očakávalo, že Apple zverejní iOS 4.3 v priebehu dvoch týždňov od uvedenia The Daily.

The Daily pre iPad Dva týždne už prešli, no iOS 4.3 Apple stále nezverejnil. V súvislosti s tým sa predĺžilo aj obdobie bezplatného používania The Daily až do 28. februára. Dá sa preto predpokladať, že práve v období pred, prípadne presne 28. februára, bude mať verejnosť prístup k finálnej verzii iOS 4.3 pre všetky iOS zariadenia (iPhone, iPod touch a iPad) a Apple TV. Niektoré špekulácie dokonca naznačujú, že spolu s iOS Apple predstaví aj očakávaného nástupcu iPadu, iPad 2.

Apple zároveň informoval o spustení podpory automaticky sa opakujúcich platieb aj samostatnou tlačovou správou. Tak ako pri bežných aplikáciách, aj vydavateľstvá využívajúce služby App Storu musia z predplatného odvádzať 30 % príjmov Applu. V prípade, že poskytujú predplatné mimo App Storu, musia ho ponúkať aj v aplikácii za cenu nižšiu alebo rovnakú ako inde. Samozrejme, v prípade predaja predplatného mimo aplikácie vydavateľstvá nemusia odvádzať 30 % Applu, avšak vzhľadom na to, že musí byť poskytované v rámci aplikácie za rovnakú alebo nižšiu cenu, môžeme predpokladať, že väčšina čitateľov aktivuje predplatné priamo v prostredí aplikácie. Vývojári musia svoje aplikácie novým podmienkam prispôsobiť najneskôr do 30. júna.

komentár
  1. jak najít na ipadu v česku v appstore the daily?
    předpokládám že nakupuju z českého, dá se nějak změnit na us? díky!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.