Autorizovaný životopis Steva Jobsa od autora bestsellerov už v roku 2012

Fanúšikom Applu a najmä Steva Jobsa sú určite známe knihy ako napríklad Inside Steve’s brain (Jak myslí Steve Jobs, Leander Kahney) alebo iCon (Jeffrey Young a William Simon), ktoré sa zaoberajú životom Stevea Jobsa. Okrem kníh je k dispozícii aj množstvo dokumentárnych filmov a aj celé internetové servery zamerané výlučne na život S. Jobsa. Ich spoločným menovateľom však je, že žiaden z týchto životopisov nebol autorizovaný Stevom Jobsom. Zdrojom informácií preto boli ľudia z užšieho či širšieho kruhu jeho známych, priateľov a bývalých kolegov. Kniha od Waltera Isaacsona, „iSteve: The Book of Jobs“, však bude výnimkou. Pôjde totiž o prvý S. Jobsom autorizovaný životopis.

Steve Jobs a Steve Wozniak

Zľava Steve Wozniak a Steve Jobs v roku 1976, Zdroj: Engadget

Walter Isaacson na knihe pracuje už od roku 2009, vydaná by mala byť niekedy začiatkom roku 2012. Jej obsah bude tvorený rozhovormi so Stevom Jobsom, jeho rodinou, kolegami a konkurenciou. Isaacson je známym autorom životopisov osobností ako Albert Einstein alebo Benjami Franklin, ktoré sa stali bestsellermi.

komentáre
  1. Na knihu sa tesim. Ale uvahy, “preco prave teraz Steve Jobs autorizoval nejaky jeho zivotopis” mi nahanaju mraz po chrbte. Pevne dufam, ze to nie je preto, lebo… ani to nechcem napisat… Prajem Jobsovi este vela stastnych, zdravych a produktivnych rokov. Nic menej.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.