Apple zverejnil Xcode 4, nájdete ho aj v Mac App Store

Vývojári už majú k dispozícii Xcode 4, najnovšiu verziu sady nástrojov pre vytváranie softvéru na Mac a iOS. Pre registrovaných vývojárov je tak ako doteraz aj najnovšie verzia k dispozícii úplne zadarmo. Novinkou však je, že Xcode 4 si môžete kúpiť v Mac App Store, cena je stanovená na 3,99 EUR.

Xcode 4 na Mac
komentárov
  1. pokial ste si ho kupili, staci pripojit ipad, zapnut xcode a zvolit položku Use to Development, odpojit ipad a mate multitask gesta aktivovane

    0
    0
  2. X code nikdy nebol zadarmo, bol vždy (voliteľnou) súčasťou systému. A novšie verzie boli vždy len s novším systémom.

    0
    0
  3. Samuel: přečti si to pořádně :) jsou zdarma klasicky pro vývojáře (spíš jsou zahrnuty v ceně ročního developerského poplatku). Placené jsou pro normální lidi co si to chcou zkusit předtím než zaplatí 90$ za registraci developera, nebo si hrát jen s vlastním iOS zařízením :)

    0
    0
  4. registrovani developeri ho maj free takze pohoda.. akurat ze je to hnoj ked som to videl tak mi prislo zle.. chalani v robote na to stale nadavaju, jeden dokonca kvoli tomu presiel spat na widle a HTC. :)

    0
    0
  5. V AppStore za 3,99€ … hlavne ze developersku registraciu som robil zadarmo … neviem ale ci je este aj teraz zdarma.

    0
    0
  6. spoplatnene to je koli jednemu zakonu ktory maju v USA a ten hovori nieco v style ze kazdy vacsi update sytemu musi byt spoplatnany …

    0
    0
  7. sice ja osobne nerozumiem takemu zakonu (mozno mi to niekto vysvetli), ale uz chapem, preco si Steave chodi shake-ovat ruky s Obamom…

    0
    0
  8. lidi ja som z toho home sharingu jelen. dal som to domáce zdielanie (Apple id a aj heslo) a teraz to tam už ani nemám. nevie ani ako tu pustiť ani čo s tým ďalej napíšte mi pls niekto úplne podrobny popis ako od začiatku až po sharing :(

    0
    0
  9. Tak, a tymto moje pokusy v kodeni v cocoa skoncili. Viac ako pred rokom som sa regol ako developer aby som si mohol stiahnut xcode a bolo to v pohode. Teraz, ked sa prihlasim, tak mi ho ztiahnut nedovoli, najskor musim zacvakat… Tomu sa hovori podpora rozvoja platformy. A s tym zakonom sa mi to nezda. Ako mi moze niekto nakazat spoplatnit nieco, co chcem dat free? Preco je potom xcode 3 stale free? Ktory ze to je zakon? Rad by som si ho precital. Dalsou zalezitostou je zaujimava databaza uzivatelov. Mam jedno apple id ale na dev webe ma to z nejakeho dovodu oslovuje Lubos a vsade inde normalne mojim menom… Velmi zaujimave.

    0
    0
  10. Je naprosto zvracene, aby jakakoliv firma zpoplatnila (nebo jinak stavela prekazky) pro developery, kteri se rozhodnou podporovat jejich platformu a rozsirovat ji. Tito lide uz take zaplatili za jejich hardware. Apple by jim mel byt vdecny a naopak developerum maximalne usnadnovat jejich praci, podekovat a nejlepsi treba i necim obdarovat… Vzdyt takovy developer prinese v pripade kvalitni aplikace zisk i applu pres app-store. Nekdy rozhodnuti manageru apple opravdu hranici s demenci.

    Neuvazuji ani historickou slusnost kazdeho producenta UNIX-like OS dodavat i vyvojove nastroje (GCC popr. LLVM je ok), ale IDE je dnes proste nutnost… developeri si takove IDE muzou i sami mantainovat (viz Eclipse)…

    Zodpovedni lide v Apple uvazujte: vyplati se nasirat sve verne developery ? My jsme pro Apple nutnosti – ne naopak. Platforma prezije jenom tehdy, pokud prezivaji a prosperuji aplikace pro ni napsane. Jste porad minoritni dodavatel, nedelejte ze sebe stale vetsi primadony. Kde bude za rok Palm ?

    Kapacita jedince i komunity absorbovat nasranost je konecna! Vyplati se Apple inkasovat $99,- za rok od kazdeho vyvojare (100K – 1M developeru) ? To jsou desitky max. stovka milionu dolaru…
    Z nerealizovaneho zisku z uzivatelske zakladny (pres 120M uzivatelu a 10 miliard downloadu, 400K aplikaci) tech $100M udela 500M downloadu, tj. pri 25K downloadech na aplikaci celkem 20K aplikaci, tj. zhruba staci si nenasirat 0.5% – 5% developeru a jsou jenom prodejem aplikaci z app-store na svem… do toho uvazujte, ze pocet iOS zarizeni zvetsuje (pry az 230K iOS za den), takze kriticka mira nenasranych developeru klesa.

    0
    0
  11. Zdravim, uvazujem o tom, ze by som sa skusil “pohrat” s vyvojom nejakych jednoduchsich aplikacii pre iPhone/iPad a podla niektoreho prispevku je vraj xcode “kram”, pripadne “hnoj” a niektori vyvojari presli na HTC … existuje teda nejaka alternativa?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.