Apple zmenil praktiky pre určovanie najsťahovanejších aplikácií a prečisťuje App Store od aplikácií, ktoré sa do rebríčkov dostávajú podvodom

Ak pozorne sledujete App Store, mohli ste si všimnúť, ako sa začali meniť rebríčky najpopulárnejších aplikácií. Podľa všetkého už nestačí celkový počet stiahnutí, do úvahy sa berie aj aktívne používanie aplikácie a ďalšie podobné faktory. Apple tak bojuje proti aplikáciám, ktoré sa na vysoké miesta rebríčkov dostávajú podvodným spôsobom. Množstvo aplikácií totiž umožňuje získavanie rôznych herných peňazí a podobne tým, že si stiahnete a otvoríte niektorú z ponúknutých hier. Nakoľko druhou možnosťou je zaplatiť za tento obsah skutočnými peniazmi prípadne ho získavať veľmi dlho, mnohí používatelia jednoducho zvolia jednoduchšiu cestu – ponúkanú aplikáciu stiahnu, otvoria, v hre získajú to čo chceli a stiahnutú aplikáciu zmažú. To však doteraz nič nemenilo na tom, že sa vďaka tomuto stiahnutiu aplikácia posúvala v rebríčkoch neustále vyššie. Apple však zasiahol a začína podobné aplikácie v App Store blokovať. Aj keď pre vývojárov ide o nečakaný zásah, Apple sa obhajuje tým, že porušujú pravidlá App Storu, konkrétne tie o podvodnom zlepšovaní hodnotení a umiestnení v rebríčkoch. Okrem nových aplikácií sa to týka aj tých, ktoré už v App Store sú, môžeme teda očakávať, že sa ich počet bude v najbližších týždňoch znižovať na minimum. Jednou z dotknutých firiem je aj Tapjoy, ktorá sa práve týmto spôsobom „reklamy“ zaoberala.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.