Apple vydal očakávanú aktualizáciu iOS 5.0.1, ktorá rieši problémy s výdržou batérie

Ak aj vás trápila kratšia výdrž batérie po nainštalovaní iOS 5 na vaše zariadenie, prípadne na vašom novom iPhone 4S, mali by ste si čo najskôr nainštalovať aktualizáciu iOS 5.0.1. Tá by mala podľa Apple riešiť softvérové nedostatky spôsobujúce rýchlejšie vybíjanie a predĺžiť tak výdrž batérie.

Okrem toho prináša multitasking gestá, ktoré už sú na iPade 2, aj na starší iPad. Ak ste o nich ešte nepočuli, skúste robiť pohyby po obrazovke štyrmi/piatimi prstami – nájdete gestá pre prepínanie medzi práve otvorenými aplikáciami (štyrmi prstami doprava a doľava), zobrazenie multitasking baru (štyrmi prstami hore a dole) a zatvorenie aplikácie (stiahnutím piatich prstov k sebe). iOS 5.0.1 taktiež odstraňuje drobné nedostatky súvisiace s dokumentmi v iCloude, zlepšuje hlasové rozpoznávanie pre Austráliu a odstraňuje bezpečnostnú chybu, ktorú objavil Charlie Miller.

Keďže iOS 5 okrem iného priniesol „PC free“ aktualizácie, pre nainštalovanie iOS 5.0.1 nie je nutné pripájať vaše iOS zariadenie k počítaču, stačí otvoriť Settings → General → Software Update a zvoliť Download and Install. Aktualizácia má v priemere okolo 50 MB a vaše iOS zariadenie musí byť dostatočne nabité, prípadne ho je potrebné pripojiť k elektrickej si­eti.

komentárov
  1. Bohuzial ako aj milion dalsich uzivatelov na apple support fore musim konstatovat ze iOS 5.0.1. mi este zhorsil zivotnost baterie.
    vobec som nemal problem s vydrzou baterie a teraz mam. To som necakal, dufam ze sa to co najskor vyriesi.

    0
    0
  2. Okrem vyššie napísaného Apple vyriešil problémy aj s LED notifikáciou ;-) inými slovami – už bliká blesk keď príde SMS alebo niekto volá.

    0
    0
  3. Ja som nainštaloval na 3GS a výrazne lepšie ! Včera ráno 100% – o 16.00 hod= 0% . Dnes ráno 100% – o 21.00 hod = 54%.

    0
    0
  4. ja musim zas potvtdit, ze na mojom iP4 je badat podstatne lepsiu vydrz, 24 od full nabitia, a 3 hod pouzivania, a 73percent baterie je stale k dispozicii, standardne som maval uz len polovicu

    0
    0
  5. No vidite nie vsetko co ma na zadnej strane nakusnute jablko je dobre.
    Ten iphone 4s je jak za trest.
    Som rad ze som sa ho zbavil a nadalej pouzivam nokiu e 55.
    Bateriu nabijam raz za tyzden.)

    0
    0
  6. Osobne pouzivam iOS 5.0 na iPhone 4 a pokles vydrze baterie som nezaznamenal. Bateria mi najdlhsie vydrzala na 4.2.1 az okolo do 8hod pouzivania. Momentalne mi vydrzi okolo 6,5 – 7 hod. (I ked zalezi na individualnom vyuzivani pristroja)

    0
    0
  7. No mne sa to o dost zlepsilo!!!

    ale zas mam nastavenia ako 30min kontrola dvoch emailov (push notifikacia je vypnuta na mail)
    podotykam ze som uz len na 3G, a ked porovnavam starsi iP4 tak je to rovnake
    Skusili ste deaktivovat Siri, alebo vypnut atomaticke odosielanie “Diagnostiky a pouzivania” (Nastavenia- Informacie – Diagnostika a pouzivanie)

    0
    0
  8. Taktiez sa pripajam a konstatujem,ze tato aktualizacia zhorsila zivotnost baterie. Pred tym bezproblemov,po aktualizacii rapidne a neopodstatneny ubytok baterie. Sklamanie.

    0
    0
  9. Podla mna je problem s vydrzou hlavne nastavenim telefonu + stale aktivnym 3g. Sice som majitelom galaxy S, ale ak zapnem 3g, vsetky notifikacie, aktualizacie mailov kazdych 5minut, wifi/mobilne data a gps aktivne, necham aktivne data na pozadi ostatnym programom, aktualizaciu pocasia kazdych 10minut a ostatne chobotiny, taktiez mi to cez noc ukusne do 10% a za den mam baterku v cudu :)

    Ak necham vypnute 3g a idem len na edge, wifi a gps vypnute. Zapnem vsetko len ak potrebujem. Akualizacia max kazdu hodinu, ubudne cez noc maximalne 1percento a vydrzim v pohode 2-3dni normalneho volania a pouzivania.

    Nechapem, preco tam nechal apple natvrdo len 3g, okrem vycucania baterky, musi to byt radost cestovat po slovensku a do dedin :) neustale prepinanie na 2g a spat na 3g pri nasom uzasnom pokryti.

    Na vasom mieste vypnem vsetky data na pozadi, vsetky ficurky a lá casove pasmo podla polohy, wifi, gps atd, nainstalujem si nejaky iOS systemovy monitor a kuknem, ake programy mi scucaju baterku, postupnym povolovanim zakazanych veci. Taktiez nejaky cpu monitor, ci mi funguje korektne CPU governor.

    20% cez noc je vela aj na 4jadro :)

    0
    0
  10. mne uz na 3gs vyrazne pomohlo disable setting time zone podla location services, nemozem si pomct a na iPade 1g tiez.
    4s je len na ceste, tak som fakt zvedavy, ale zatial sa zda, ze Apple na to, ze pripravoval na release cez rok neodladil tak, ako mohol

    0
    0
  11. Mne vydrž batérie ani veľmi nezmenilo teda ani k horsiemu ani k lepšiemu, jedine na čo som sa tešil že opravia tu chybu s coverflow ale nič sa nezmenilo stále mi to sekavo prehadzuje tie albumy. Mám iPhone 4

    0
    0
  12. No Apple sa nejako nevie vymotat z problemov s vydrzou baterie. Pre mna je to neakceptovatelne a na 3GS som kvoli tomu zostal na 4.2.1. Mam stale zapnute 3G, WiFi, navyse na nom citam e-knihy a po 2 dnoch mavam este stale 50%.

    0
    0
  13. Zaujimave ze tym co isiel dobre ide horsie a tym co zle lepsie!Mne nesiel dobre ani pred ani po!dnes som ho poslal spat!dufam ze dostanem novy a ze nebude blbnut!vypadky siete uplne dal som don 2 nove karty obydve stracali signal!apple sa moze hanbit!darmo uz neni jobs!ani nebude!a keby bol zatoto by musel niekto pykat! (epic fail)

    0
    0
  14. Na IOS 5 som to nabijal kazdy vecer ale teraz na 5.0.1 to je este horsie nic nerobim a po nabiti po 30min-1hod klesne na 90% bez akejkolvek zataze :/ a to mam polrocny IP4.

    0
    0
  15. Tak ja som 5.0.1 nahodil dnes rano a telefon je uplne rozbity odvtedy – bateria je na tom este horsie, a signal mi vypadne po 10 minutach od zapnutia, potom je nenavratne prec a uz nic nenajde, ako na manual tak aj na automate. Musim restartnut phone, akurat ze potom zase vydrzi len 10 minut :-/

    Predtym som mal 3GS a nikdy ziadny problem, 4S mam chut hodit o stenu kazdy jeden den, najhorsi phone aky kedy Apple vyrobil :(

    0
    0
  16. Ja som radsej na 5.0.1 neaktualizoval, ale na 5.0 mi iphone 4s vydrzi tak 36 hodin. Pouzivam ho dost intenzivne, asi stvrtinu casu.

    0
    0
  17. Mne uz to ide v pohode. Spravil som hard reset a vyzera ze to pomohlo, kalibraciu baterky este idem urobit a vyzera ze to bude ako ma byt.

    0
    0
  18. Váu predtým by som po 2 hodinách hrania hier a po celí čas pripojený k WiFi + prehliadanie internetu a facabooku mám baterku 75% mám pocit že sa to zlepšilo. Len tie multitasking gestá akosi nejdú..:(

    0
    0
  19. tak ja teda aktualizovat nejdem – paradoxne po update na ios 5.0 sa mi na mojom iphone 3gs vydrz baterie rapidne zlepsila – predtym 1 den, kazdy vecer v nabijacke… teraz v pohode aj 2 dni pri normalnom vyuzivani – hlavne net + hranie angry birds. nebudem teda riskovat s 5.0.1… zaujimave, ako maju rozni uzivatelia rozne skusenosti… ako to?

    0
    0
  20. Viva dokonalému apple, asi to nebude tké ružové ako applácia hovoria, že preto je apple tak zbytočne predražený, že platia za premiovú značku, kde je kvalitný HW a SW a ich spoločná symbióza.

    No ako je vidno, posledné roky sa toto apple nedarí dostiahnuť.

    Pritom vydali 4 po FL, čiže len dali lepší HW, ale zvyšok ostal, … a iOS5 bola odflákanutá, no strašné,…

    za toto platiť 600 a viac €??? to dá len blázon, alebo fanatik

    0
    0
  21. Na 3GS sa mi tusim mierne zvysila zivotnost baterie ale pre mna to nie je podstatne ci koncim den s 54 alebo 40 % baterie. Proste nabijam kazdu noc a hotovo. Neriesim..
    Je sice pekne ze NOK E55 ma skvelu vydrz, ale to je uplne inac koncipovany stroj. Zatial co na iPhone som lenivy zapnut notebook a celkom bezne na nom internetujem aj doma, na E55 by tomu urcite tak nebolo. Je to o osobnych preferenciach. Symbian ma velmi malo porovnatelnych aplikacii s Androidom alebo iOS.
    Ktovie ako je na tom Galaxy SII, ktory povazujem za prvu realnu konkurenciu iPhone.

    0
    0
  22. mne po prechode na iOS 5 strasne sa spomalili reakcie systemu a problemy s bateriou som nemal. teraz je system rychlejsi ako pri iOS 4.XX ale baterka no hroza !!!

    0
    0
  23. chlapci ja mam problem s upgradom.. nechce mi to zobrat stale mi napise ze nieje kompatibilny… nechapem preco … poradte dik

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.