Apple údajne plánuje stiahnuť zo svojich obchodov výraznú časť softvéru a periférií

Stiahnutie škatuľových verzií MobileMe je podľa všetkého len začiatok. Apple údajne plánuje v tomto trende pokračovať a časom by rovnaký osud mal čakať aj ďalší softvér predávaný v Apple obchodoch. Príčina je zrejmá, Apple sa snaží presunúť predaj softvéru do Mac App Store, všetky ostatné druhy predaja sa bude snažiť obmedziť. Zaujímavé však je, že okrem softvéru budú z predajní sťahované aj periférie. Prvými budú zrejme tlačiarne, skenery a niektoré externé disky. Tento tovar bude aj najďalej dostupný na sklade predajne, no v priestore vyhradenom pre zákazníkov ho už neuvidíte. Vznikne tak viac priestoru pre novú službu Personal Setup, v rámci ktorej vám zamestnanci Applu pomáhajú s prvými krokmi na vašom novom Macu.

Apple Personal Setup Genius Bar
komentárov
  1. Asi sa veľa z Vás pozastavý nad mojou myšlienkou ale … Čo ak mám mobile.me konto a nemám žiaden účet v banke, znie to možno šialene v dnešnej dobe ale teoretizujem :) ako bude môcť zákazník ktorý si mobile.me službu kúpil v krabicovej verzii a každý rok ju zase predlžoval len pomocou krabicovej verzie, zaplatiť ďalší rok?

    0
    0
  2. Tartarus: Zajde do banky a urobi jednorazovu tranzakciu pomoou virtualnej kreditky na jeden ukon. Aj toto je riesitelne

    0
    0
  3. Kupis si itunes darcekovu kartu, otvoris si itunes ucet a nakupujes. takto to riesim v americkom store uz dlho :-)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.