Apple spustil predaj Mac OS X Lion na USB kľúči, stojí viac ako dvojnásobok ceny v Mac App Store

Apple v súlade s júlovým oznámením spustil predaj OS X Lion na USB kľúči. Jedinou výhodou oproti verzii predávanej cez Mac App Store je to, že nepotrebujete internetové pripojenie. Cena je však viac ako dvojnásobná (69 USD oproti 29,99 USD za online verziu), a preto radšej odporúčame kúpiť si OS X Lion u známeho s rýchlym pripojením na internet, prípadne požiadať o pomoc miestny Apple Store. Vďaka oficiálnej utilite nie je problém ani s vytvorením záložnej partície na externom disku či USB kľúči.

Stojí tento USB kľúč s OS X Lion za viac ako dvojnásobok ceny? Zdroj: GizmoWatch

komentárov
  1. To snáď ani nie je pravda… Nemohli ho aspoň urobiť tak, aby bol použiteľný aj viackrát, než raz ročne? Úprimne dúfam, že konečne dotiahnu Linux do použiteľného štádia aj pokiaľ ide o GUI, nech môžem Apple spokojne priradiť na smetisko dejín.

    0
    0
  2. boze, viac ako dvojnasobna cena :)
    ja neviem, pripomina mi to clanok ako z noveho casu, zemiaky zdrazeli, pome jest nieco ine

    0
    0
  3. Myslím si, že rozdiel bude ešte v jednej veci. V prípade kúpy OS X Lion cez App Store platím 23.99€ iba za update konkrétneho stroja, na ktorom musí byť Snow Leopard, takže sa vychádza z predpokladu, že SL som si tiež predtým nejako zakúpil (či už osobitne alebo s Macom). Kdežto v prípade Liona na USB môžem tento nainštalovať na ľubovolný Mac bez nutnosti, aby na ňom bežal SL. Takže nekupujem iba upgrade ale čistú inštaláciu. Neviem to isto – to je len môj názor. Rozdiel teda predpokladám v rozsahu licencie, aj preto podľa mňa tá vyššia cena.

    0
    0
  4. Martin: po stiahnuti Liona mozes instalovat na kolko strojov len chces… licencia oficialne umoznuje 5.

    Psittacula: prajem vela stastia, Linux na desktope sa ale za 20 rokov neposunul vobec nikam. A ani sa neposunie, pretoze je to jeden velky GNU bordel a nic nie je jednotne a robene s konceptom. Kazdy si mysli, ze prave on to vie lepsie. Nechapem ale tvoju pripomienku ze „Nemohli ho aspoň urobiť tak, aby bol použiteľný aj viackrát, než raz ročne?“

    Co si tym chcel povedat?

    A co sa tyka GUI, tak sa tes kolko chces. System vobec nie je len o GUI a Mac OS X uz teda vobec nie len o GUI ale hlavne o tom, co bezi pod tym a ako s tym vedia narabat aplikacie. Na ziadnom linuxovom distre sa nedockas toho, ze vsetky aplikacie budu pouzivat jednotnu spravu farieb, jednotne API, jednotne systemove funkcie (lebo ani nie su), veci ako Quicklook, Spotlight apod. v celom OS, pristup ku kontaktom z lubovolnej app, drag&drop v celom systeme medzi aplikaciami atd.

    0
    0
  5. no a to, ze ten USB kluc nieco stoji a nieco stoji aj jeho distribucia to vas nikoho nenapadlo? Ach jaj – palcove titulky – vsetko zdrazelo…..

    0
    0
  6. 2 Psittacula – vtipalek, Linux a pouzitelny? Hracka pre geekov, inak to nie je na nic… ako pisal Jozef – vela stastia… Ak sa ti nepaci Mac OS chod radsej do Windows, tam mozno budes s cenovou politikou a distribuciou viac spokojny.

    0
    0
  7. no strašná cena..úplne že apple zdiera tým softom..:). Kks, šak windows najlacnejšia verzia sedmičky stojí vyše 5x viac. a keď chcete poriadnu, tak si priplatíte ešte viac..oproti tomu je OSX Lion skoro zadarmo..

    0
    0
  8. …. otazka mozno mimo trosku ma niekto skusenost po update Snow na Mountain Lion na iMac 2009 sa neviem conectnut cez wifi na net ip aj dns prideli
    skusal som po fora h vseliake rady ale nic nepomohlo

    posledny test je vymenit Belkon Nkovy router za Apple ??

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.