Apple si dal patentovať nové vynálezy uľahčujúce komunikáciu medzi zariadeniami

Jeden z najnovších zverejnených patentov, o ktorého pridelenie požiadal Apple, popisuje nové metódy, ktoré by nám v budúcnosti mohli uľahčiť komunikáciu zariadení, ktoré sú v tesnej blízkosti, napríklad na výmenu dát. Integrované kamerové systémy budúcej generácie na vašom MacBooku by mohli byť schopné rozoznať napríklad váš iPhone.

Využití je mnoho. Digitálne „podanie rúk“, ako sa táto funkcia v patente označuje, by mohlo slúžiť napríklad na rýchle prihlásenie sa k používateľskému účtu na Macu jednoduchým zamávaním iPhonom jeho obrazovkou. Patent naviac spomína aj kamery „novej generácie“, ktoré by mali byť schopné prečítať neviditeľné čiarové kódy slúžiace ako unikátny identifikátor zariadenia. Apple o patent požiadal ešte v máji, Americký patentový úrad ho zverejnil 1. decembra.

komentáre
  1. no je to skvele na sledovanie a monitorovanie kazdeho nielen cez itunes a iphone, ale uz aj cez pc kameru, zda sa mi to ako dalsi zasah do sukromia

    0
    0
  2. Aký zásah do súkromia ? :D To by bol zásah do súkromia aj to, keď niekde platíš kartou a banka vie, že si tam platil a podobne. Myšlienka tohto patentu je vtom, že v kamere bude uložený nejaký kód ktorým vieš odomknúť svoj pc, prihlásiť sa na sieť etc. niečo ako sietnica v oku… Nikoho tvoj pohyb nezaujíma ani pohyb kohokoľvek iného pokiaľ sa niečo nestane. Asi by sa ti nepáčilo keby ti niekto ukradne kreditku a banka by nevedela kde ju zlodej použil.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.