Apple priznáva problémy s výdržou batérie s iOS 5 a už čoskoro vydá softvérovú aktualizáciu

Od spustenia predaja iPhonu 4S a sprístupnenia iOS 5 sa na rôznych diskusných fórach začali objavovať príspevky nespokojných používateľov, ktorí sa sťažovali na krátku výdrž batérie. Najprv sa zdalo, že problém je v iPhone 4S, no ako sa ukázalo, rovnaké zhoršenie výdrže batérie prinieslo iOS 5 aj na iPhone 4 a ďalšie kompatibilné zariadenia. Apple to najnovšie pre stránky The Loop sám priznáva. Problém sa ma dotýkať malého množstva používateľov, ktorí hlásia nižšiu ako očakávanú výdrž batérie na zariadeniach s iOS 5. Môže za to niekoľko bugov, ktoré negatívne vplývajú na batériu, a budú odstránené v softvérovej aktualizácii. Tá by mala byť prístupná v najbližších týždňoch.

Na internete sa už objavilo mnoho tipov, trikov a návodov, ako predĺžiť výdrž batérie s iOS 5, no väčšinou to bolo za cenu používateľského komfortu. Niektoré návody šli až do extrému – rovnakú výdrž batérie ako s iOS 4 ste mohli dosiahnuť tým, že ste v podstate všetky novinky iOS 5 vrátane iCloudu a notifikácií úplne vypli.

Vývojári už majú k dispozícii betaverziu iOS 5.0.1, ktorá okrem zlepšenia výdrže batérie sľubuje aj multitasking gestá pre prvý iPad, odstránenie bugov súvisiacich s dokumentmi v iCloud a zlepšenie bezpečnosti.

Ako ste na tom s výdržou batérie vy? Pocítili ste kratšiu výdrž na iPhone 4S, prípadne na iných zariadeniach s iOS 5?

komentárov
  1. iPhone 4S je vydrzi na tom hure, nez muj historicky iPhone2G s puvodni baterii … Vytvoreni noveho profilu trochu pomohlo, stejne jako vypnuti location, push, auto time-zone. 3G bohuzel uz vypnout nejde, jinak by slo taky …

    0
    0
  2. Mam iPhone 4 a od nainstalovania iOS5 som pocitil rapidny pokles vydrze baterie. Tiez som urobil urcite kroky podla internetovych navodov, ale moc to nepomohlo.. samozrejme, ako pisete, na ukor konfortu pouzivania niektorych funkcii. Update s riesenim tohto problemu by rozhodne bodol.

    0
    0
  3. na 3GS a iphone 4 je použitelnost s iOS 5 tragická, telefon nevydrží pracovní dobu ani, když nastavení a používání přistroje omezim. musel jsem si koupit BlackBerry, tohle je dalsi fail na iphone, který nehodlám tolerovat

    0
    0
  4. Moj iPhone 4S je na tom s vydrzou dost zle. Vcera pred spanim (22:30) som ho nabil na 100%. Potom som isiel spat. Rano, ked som vstal o 6:30, som mal uz iba 79% (cize -21%), pouzivanie viac ako 4 hodiny!!! a standby 8 hodin. Telefon lezal celu noc pri posteli a za ten cas som sa ho ani nechytil a mal som vypnute WLAN, Bluetooth, time-zone a aj automaticke rozpoznavaie pre Siri. Dnes som volal s Apple. Poradili mi zmazat vsetky nastavenia. To som urobil, telefon sa potom restartoval. Pri novej konfiguracii je vypnuty iCloud, Siri, vseky lokalizacne sluzby, WLAN a bluetooth. Od vtedy pozorujem spotrebu kazdu hodinu a telefon nepouzivam.
    Tu su moje hodnoty:
    Akku Pouzivanie Standby
    9:15 63% 6:26 11:18
    9:47 61% 6:44 11:49
    10:18 60% 7:01 12:20
    10:45 58% 7:16 12:47
    11:17 57% 7:33 13:18
    12:48 51% 8:27 14:50
    Cize od 9:15 do 12:48 (3,5 hodiny) klesla baterka o 12%, cas pouzivania je 2 hodiny a standby je 3,5 hodiny. Ako moze byt cas pouzivania za 3,5 hodiny lezania na stole 2 hodiny? Telefon vzdy len odomknem, odpisem cisla a zase zamknem.
    Dalej mam problem, ze ak je SIM karta chranena PINom, nemam ziadny mobilny internet. Pomohlo deaktivovat PIN. Dnes pred spanim skusim zase nabit na 100%. Ak bude rano zase spotreba vacsia ako 20%, pojdem zajtra poziadat o vymenu.

    0
    0
  5. Na iPhone4 treba vypnut 3G a push, potom je vydrz ako pred tym. Pre toho kto nevie zit bez notifikacii to sice nepomoze, ale nam ostatnym normalnym ktorym staci majly a fejsbuk pozriet raz za den to zlepsi vydrz baterky z 1 dna na 3 dni :-)

    0
    0
  6. Ja som na svojom Iphone 4 po update problemi s vydrzou baterie moc nezaznamenal. Skor ma trapi kopa chyb v Hudbe (pred tym Ipod) a to napriklad pri obrateni iphonu na stranu mi strasne seka listovanie albumov. Dalej pri uprave obrazku alebo hocijakeho udaju albumu alebo pesnicky v itunes , mi automaticky nevikona tuto zmenu aj po pripojeni na Iphone,cize musim konkretny album alebo pesnicku vymazat a znova nakopirovat do iphonu.A posledny problem nastava pri uzamknutej ploche pri pri ovladani hudby a to je ze pri prehadzovani skladby telefon akoby sekal a preblikaval prednastavenie pozadie medzi covery.
    Stretol sa tu este niekto s takymto problemom?

    0
    0
  7. no, na iPade som ju ani nepostrehol, ale na iPhone 4 hej…neni to nic drasticke, ale predsa len som zvyknuty na vacsiu vydrz

    0
    0
  8. Ano mam na svojom iPhone 4S vacsiu spotrebu nez na stvorke hlavne v prve dni ale teraz mam pocit ze sa spotreba ustalila – divne :)

    0
    0
  9. mne na iPade 1 od upgradu na iOS5 brutalne casto pada Safari, resp. nezobrazuje stranky, hoci som stale pripojeny na wifi.
    Best web-browsing experience – not anymore.

    0
    0
  10. Mne moj novy iphone 4S vydzri v priemere asi den, co je dost bieda si myslim, a este som si vsimol ze mi moc nechyta siet co som si myslel ze pri 4s uz by to nemalo robit problem

    0
    0
  11. Po aktualizacii na iOS 5 moj iPad rapidne stracal vydrz. Snad mozno aj o 40%. Pomohlo vypnut spominane sluzby, no aj tak sa mi zda, ze som sa na povodnu vydrz na iOS 4 nedostal.

    0
    0
  12. neviem čím to je ale na 3gs dokonca pociťujem o niečo dlhšiu životnosť ako s iOS 4 :D. Okrem 3g (mam O2) mám zapnuté všetko čo sa dá na ios5 :D

    0
    0
  13. No vzhladom na to ze 3GS-kari hlasia lepsiu vydrz tak by som tipoval, ze to bude nie celkom odladene na nove procaky A4 a A5. Asi sa nepodtaktovavaju pri necinnosti tak ako by mali.

    0
    0
  14. 4S mam od pondelka … nabijat musim kazdy den … a to nevolam skoro vobec. No co mna viac trapi je moja nedostupnost. Viac mi chodia sms-ky o zmeskanych hovoroch, nez co som za ten cas tych hovorov prijal. Uspesnost dovolania sa tak 30%.A pritom sa tvari, ze ma plny signal. Mate niekto podobny problem so 4S???

    0
    0
  15. Ziaden problem s vydrzov som nepostrehol, iOs5 max spotreba 30% pocas narocneho pracovneho dna, ale napriek tomu iphone kazdy den strkam do doku na noc, nech prebehne sinc s macom. Nic som nevypol, mam iPhone aby som sa niak neobmedzoval koli technike. Uvazujem o vymene za iP 4s ale ako citam tak este pockam.

    0
    0
  16. ja naopak mám pocit, že výdrž batérie je lepšia, obzvlášť keď večer nabijem mobil, ráno mám takmer plnú, pri iOS4 sa mi batéria cez noc napoly vybila… viac ma trápi tragická rýchlosť (3GS), telefón mám pri každom odblokovaní chuť otrepať o zem – vždy keď chcem niečo robiť tak musim povypínať všetky aplikácie na pozadí, ako keby si sám nevedel uvoľniť pamäť a safari neskutočne seká často aj pri načítaní jednoduchej stránky…a to kedysi zvládol mať naraz zapnutých viac tabov:(

    0
    0
  17. Na iP4 bych tipoval zkrácení výdrže skoro o čtvrtinu. Normálně jsem míval kolem 19h kolem 20%, s iOS5 je to pod 10% už po 18h.

    0
    0
  18. nemam problem s bateriou… len mensi problem po aktualizacii som vsimol tie kontakty v mobile… ked niekto ma nove cislo alebo chcem zmenit meno, neni to tam “upravit” :( dalo by se to jen v “telefon” a posledne volanie tam mozem kontekty poupravovat… trochu zlozite nemyslis? alebo by zabudli dat to “upravit”

    0
    0
  19. na iphone 4 mam znizenu vydrz baterie vcera som mal 91% a po 1hodine (30 minut volania, 30 minut internetu) bola uz len 70%

    vyskusam vypnut notifikacie ako bolo hore uvedene dufam ze to pomoze

    0
    0
  20. Ja mám niekedy problém so spotlightom iPhonom4 iOS5. Nevyhľadáva nič. Robí to náhodne, neviem prísť na to kedy, ale vždy, keď to najmenej čakám.

    0
    0
  21. Ja mam iPhone4 iOS 5.0, baterka vydrzi cely den, zasadne rano odpajam z nabijacky, vobec sa neobmedzujem, pouzivam ako businees smartphone cely den. Zaklad je mat vypnute Push, zapnute Fetch s intervalom 1h, vypnute 3G a zapnute 2G na hovory a data, vypnutu WiFi. Ked potrebujem rychlejsie data operativne si zapnam Wifi alebo 3G (vacsinou ked stahujem a posielam velke prilohy). Baterka vydrzi cely pracovny den na jedno nabitie.

    0
    0
  22. Jablko – ja mam rovanky problem so sekanim pri listovani albumov, taktiez problem so spomalenim Safari, ale baterka na 4-ke v poriadku…

    0
    0
  23. iP4 – drasticky sa mi znizila zivotnost baterie. Navyse je tam nejaky bug, ktory neuvadza presne cas od posledneho plneho nabitia: dobil som iP4 cez USB na MBP na 100%, uz o 20 minut mi ukazuje 62% a od posledneho plneho nabitia hlasi 19 hodin co je absolutne zle…

    Snad to ten story update varies. Predtym som mohol fachcit na wi-fi nonstop cely den. Takto zvladnem pol dna, a to mam push a notifikacie okrem mail/sms/volania vypnute

    0
    0
  24. Na ipad 1 je ios 5 katastofa… Neupdatujte po najblizsi fix firmwaru … Safari padne tri styri krat denne , niekedy cakate a cakate na nacitanie stranky … Taktiez som zaznamenal chybu pri otvarani excel suborov z mailoveho klienta … Niekedy napise po kliknuti na subor neznama chyba a musite vypnut celu aplikaciu aby islo subor otvorit … Apple to nejak prvy krat nevyhral … Normalne rozmyslam ze nezoberiem iphone 4s ale nejaky htc miesto neho … Uvidime ci za mesiac tieto problemy vyriesia …

    0
    0
  25. robik
    03.11.2011 o 20:22

    4S mam od pondelka… nabijat musim kazdy den… a to nevolam skoro vobec. No co mna viac trapi je moja nedostupnost. Viac mi chodia sms-ky o zmeskanych hovoroch, nez co som za ten cas tych hovorov prijal. Uspesnost dovolania sa tak 30%.A pritom sa tvari, ze ma plny signal. Mate niekto podobny problem so 4S???

    Mam ten isty problem!Nabijam kazdy den niekedy ked sa hram tak 2krat za den a vsetko mam zapnute ale to ma az tak zatial nesere!casom urcite bude!ale ta nedostupnost je katastrofa!uplne som zufali!mam sto chuti tresnut ten telefon o hlavu tomu kto to zapricinil!rozmyslam ze napisem apple ze mi dlzia peniaze za moju nedostupnost!!!velmi pochybujem ze si ese kupim niaky iphone!toto je moj prvy a asi posledny!jak vidim a pocujem ani jeden sa im nepodaril najuspesnejsi asi 3gs!

    0
    0
  26. icis to robik

    Mam ten isty problem: nabijam kazdy den ked sa hram tak aj dva krat za den ale vsetko mam zapnute ale najhorsia je ta nedostupnost mam telekom pausal!skusim vypnut odkzovu sluzbu a uvidime a este mam problem aj zavolat vetcinou sa mi to podari na druhy pokus!a to je na nervy!zacinam pochibovat a iphonoch same nepodarky!

    0
    0
  27. Nainstaloval som do mojho 3GS IOS5 a zdalo sa mi ze baterka vydrzi normalne, ale po nainstalovani aktualizacie sa mi iphone neustale restartuje cca po 3 minutach, dalej ked vytacam cislo nepocujem zvonenie, nefunguje sluchatko a ani mikrofon a ked chcem polozit hovor tak sa ukazuje ze sa hovor ukoncuje ale aplikacia stale bezi na displey. Tak ze je UPLNE NEFUNKCNY !!!
    Teraz dokonca neukazuje ani operatora …. tak ze som neskutocne nasraty.
    Uz serem ne vsetky ich priblble aktualizacie SU NAHOVNO !!!

    Vie mi niekto poradi co s tym???

    0
    0
  28. Mám nový iPhone 4S. Som veľmi sklamaný, pretože batéria vydrží 1 deň aj niečo ak ho nepoužívam skoro vôbec. Ešte som neskúsil ho vyťažiť poriadne, ale myslím, že by nevydržal ani jeden deň. Myslíte, že na telefón za toľko peňazí je jeden deň v poriadku???
    Veľké sklamanie, nemôžete sa naň spoľahnúť. Ak ste rozcestovaní a zabudnete nabiť, máte smolu :-(

    0
    0
  29. Kupila som si iPhone 5 a baterka mi vydrží len 20 hodin. ked som na internete tak len 2 a pol hod. a uz je vybity.. je to sklamanie

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.