Apple predal za prvý víkend štyri milióny iPhonov 4S

Po tom, ako ohlásili rekordné predaje americkí mobilní operátori a všetky zásoby Apple Storov v krajinách, kde už začal predaj iPhonu 4S, boli beznádejne vypredané, prichádza oficiálna tlačová správa od Apple. Dozvedáme sa v nej konkrétne čísla – za prvý víkend predaja, od kedy ste mohli skúsiť šťastie v radoch pred Apple Storom v USA, Austrálii, Kanade, Francúzsku, Nemecku, Japonsku a Anglicku, sa predali viac ako štyri milióny kusov. Nový operačný systém iOS 5 používa už viac ako 25 miliónov používateľov po celom svete. S tým súvisiacu službu iCloud si aktivovalo viac ako 20 miliónov používateľov.

V každom iPhone je aj kúsok Steva

iPhone 4S tak zlomil ďalší rekord – ešte nikdy sa nepredalo toľko telefónov za prvý víkend ich dostupnosti. Prekonal dokonca aj minuloročného rekordéra, iPhone 4, ktorý za prvý víkend dosiahol „len“ 1,7 milióna. iPhone 4S to dokázal viac ako zdvojnásobiť a ostáva len čakať, či v tomto tempe bude pokračovať aj iPhone 5. Dostupnosť iPhonu 4S je však stále veľmi obmedzená a takmer všade je vypredaný. Už 28. októbra sa dostane do ďalších 22 krajín vrátane Slovenska a Česka, do konca roka by mal byť dostupný vo viac ako 70 krajinách.

komentárov
  1. Je neuveritelne ako sa Iphonu dari a len tak dalej APPLE.Si pamatam ako sa v roku 2007 vsetci mobilny vyrobcovia smiali Iphonu a porovnavali ho s tehlou :) Dnes sa smeje Apple

    0
    0
  2. Ono je to také tím, že mnozí iPhone 4 přeskočili, nebo se ho zbavili. /výrazné problémy s příjmem signálu/Tak že je v tom přechod i z G3.
    Prodej je samozřejmě úžasný, ale IOS5 přesto dosahuje asi 50 % tržního podílu Androidu. , myšleno v USA
    jinak podle posledních statistik Samsung prodává 12 x více mobilů – iPhone by měl udělat cenově přístupnější modely !!

    0
    0
  3. pavel za kvalitu sa plati a mnohy s iho kupuju prave preto ze je taky drahy a jeho kamarat taky drahy nema …a robert :D teras su tehli vsetky ostatne telefony apple : ostatny
    5 : 1

    0
    0
  4. Pavel: a napriek tomu dosahuje Apple viac ako 50 % trzieb vsetkych vyrobcov vsetkych typov mobilov.

    Je jasne, ze trhovy podiel bude nizsi, ked sa s Androidom robia aj najlacnejsie smejdy za 1 €, ktore datove spojenie ani Android market v zivote neuvidia. To ale nebudeme porovnavat.

    0
    0
  5. Jožo – jj iPhone je držák applu. Vše ostatní je pod očekáváním analytiků. Proto se mi moc nelíbí držet firmu v podstatě jedním produktem.
    Pokud se ale podíváš na příjmy operačních systémů za rok 2010, tak Red Hat dokonce už předběhl OSX ! Podíl applu je pouhých 1.7 % ! To mě zneklidňuje

    0
    0
  6. Applu sa podarilo spickovym marketingom okolo beznej veci akou je mobil vytvorit auru vynimocneho produktu ktory chce kazdy mat v prvy den uvedenia. Pripomina mi to osial pri uvadzani novych hernych konzol na trh..

    0
    0
  7. Pavel: neviem, odkial cucias tieto cisla. iPad je najvyraznejsi tahak, podiel iOS zariadeni (CELKOM) voci Macom je tak 53 %, Mac 43 %.

    Podiel Mac OS X je v USA viac ako 10 % a inde utesene rastie.

    http://www.apple.com/pr/library/2011/10/18Apple-Reports-Fourth-Quarter-Results.html

    http://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems#Desktop_and_laptop_computers
    http://www.appleinsider.com/articles/10/02/27/mac_os_x_market_share_up_29_leopard_still_most_common.html
    http://www.startuphustle.com/2011/03/27/mac-osx-market-share/

    Fakt neviem, kde na tie nezmysly chodis. Red Hat a vacsi podiel ako Mac OS X :D
    Uz len z principu blbost, kedze Ubuntu je vyrazne oblubenejsie distro ako plateny Red Hat, ktory je dodavany skor so znackovymi pracovnymi stanicami.

    0
    0
  8. Jožo, mluvím o OSX. A je to fakt. Celosvětový podíl finančních příjmů je pouhých 1,7%.
    Ubuntu je oblíbenější než Red Hat.

    Takže pořádně čti o čem se píše a neplácej do vody :o) Nenapsal jsem nic o iOS !

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.