Apple podujatie spojené s predstavením iPadu 2 sa bude konať už 2. marca

Podľa exkluzívnych informácií z All Things Digital by sa malo už 2. marca uskutočniť podujatie, na ktorom Apple predstaví druhú generáciu svojho populárneho tabletu, iPad 2. Ako to už u Apple býva, o novom produkte sú k dispozícii len rôzne dohady, potvrdené informácie chýbajú. Vo všeobecnosti sa však počíta s pridaním FaceTime kamery pre videotelefonovanie, podpora GSM a CDMA dátových sietí, špekuluje sa aj o Retina displeji, nových možnostiach pripojenia, väčšej kapacite a ďalších vylepšeniach.

Apple iPad opona

Obrázok bol prevzatý z TouchMyApps

Pre Apple dôležitá udalosť by mala prebehnúť tradične v Yerba Buena Center v San Franciscu, kde sa už odohralo množstvo podobných podujatí. Prvá generácia iPadu mala obrovský a hlavne, po prvotných negatívnych ohlasoch, trochu nečakaný úspech. Apple predal za necelý rok 15 miliónov „veľkých iPodov touch“, ako tablet niektorí nazývali. Na rozdiel od pôvodného iPadu, ktorý bol na trhu úplnou novinkou bez konkurencie, iPad 2 to bude mať ťažšie. Konkurencia si uvedomila, že zákazníci majú o tablety obrovský záujem, a tak sa rýchlo snaží dobehnúť Apple vlastnými zariadeniami.

komentárov
  1. Konkurencia sa síce snaží, ale ja stále budem u Apple. Nie, nieje to len pubertálny príspevok, ale u tejto firmi ma zaujala ich prístupnosť produktov aj pre nevidiacich. Sám nevidím a tento postoj nenormálne chválim. Ano, je aj viacero ďalších firiem, ktoré dbajú na prístupnosť, ale zvädša je to len za pomoci ďalších strán. Čiže si musím kúpiť zariadenie a k nemu ďalší software na prácu, resp. na odčítanie obrazovky. V tomto je Apple úplná jednička, hoc stále je čo zlepšovať.

    0
    0
  2. všetko by to bolo také krásne, len keby na SK všetky tieto veci nedochádzali po funuse :-(((.

    Začínam si myslieť, že to niekto naschvál blokuje – nech je Slovač najblbšia z blbých :-((( (občas celkom úspešne, veď my už aj blbosť kráľovskú exportujeme, viď Nora z Pereša ide do Primy TV :-(, shit)

    Ale fakticky, teším sa na iPad 2, ale keď po zopár info ma celkom zaujíma aj PlayBook od RIM :-)

    0
    0
  3. Zvedavec, nechapem co to pleties. To ako inteligencia naroda ja zavisla na tom ci sa v danej krajine predava nejaky produkt? Tak to potom v USA tiez nepredavaju vela produktov. Som zvedavy na iPad 2, uz len koli tomu ze padne cena iPad original a kupim si ho.

    0
    0
  4. Pepe: Perfektne, za toto som velmi rad ze som konecne narazil na niekoho kto naozaj ten VoiceOver vyuziva. Budem mat teraz super pocit vzdy ked ho omylom zapnem ze niekomu naozaj pomohol ;) diky za prispevok ;)

    Vaše meno: Ved napisal ze mu to precita obrazovku. Ak mas iPhone 3GS alebo iPod Touch 3gen a vyssie alebo iPad, v Nastaveniach a Pristupnost najdes polozku VoiceOver, vyskusaj si to ak nemas iProdukt z doby kamennej ;)

    0
    0
  5. Pre toho co sa pytal ako nevidiaci pouziva ipad:

    Nastavenia -> Vseobecne -> Pristupnost -> VoiceOver

    To iste mas aj na notebookoch a pocitacoch od Apple.

    0
    0
  6. no voice over má máš aj u iných platforiem, u androidu je to text to speech a na prevod hlasu na text je zas speech to text

    jak ale napísal ten príspevok príspevok na iPade?

    0
    0
  7. Vaše meno: ved cez ten VoiceOver nechapes? Sak si to skus zapnut. Nie je to len rozpravanie textu ale kompletne prerozpravana obrazovka. Cize aj klavesnica.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.