Apple plánuje zrušiť predaj krabicových verzií softvéru vo svojich predajniach

Budúcnosť distribúcie multimédií a softvéru je v online predaji. Apple si je toho vedomý a málokto má dnes opačný názor. Nie je preto veľkým prekvapením, že sa Apple bude postupne pokúšať o obmedzenie až úplné zrušenie predaja krabicového softvéru vo svojich oficiálnych predajniach. Hlavným činiteľom je samozrejme uvedenie svojho vlastného Mac App Storu, v ktorom by mali byť postupom času dostupné všetky podstatné aplikácie pre Mac tak, ako sú používatelia zvyknutí v App Store pre iOS zariadenia.

Apple Store softvér

Budú podobné steny plné softvéru v Apple Storoch už čoskoro minulosťou? Zdroj: laffy4k z Flickr.com

Prechádzka po predajni a prehliadanie lákavých krabicových verzií softvéru sa tak pomaly, ale isto, stáva minulosťou. Po kúpe nového Macu vás predajca v Apple Retail Store prevedie nakupovaním softvéru v Mac App Store. Na ceste k úplnému odstráneniu krabicových verzií softvéru stoja už len dôležité aplikácie, ako napríklad Microsoft Office for Mac alebo Adobe Photoshop, ktoré ešte stále v Mac App Store nenájdete.

komentárov
  1. MS a Adobe velmi rychlo podpisu, ked im zrusia krabicove regale a ich dve smutne krabice budu lezat niekde medzi kavesnicou a magic mouse.

    Majitelia MacBook Air plne podporia a majitelia novych iMacov urcite tiez, dufam, ze sa apple rozluci s najkazovejsim komponentom v ich zostavach.

    0
    0
  2. Zajímá mě jedna věc a to, jestli bude i Mac OS dostupný v App Store. Jak potom bude řešena instalace když si např. výměním disk, nebo když bude potřeba hw test apod. Taky vzhledem k objemu dat to není zanedbatelné. Instaluju na 4 počítače, pořizuju proto family licenci. Jedině tedy bude muset být možnost OS pro svou potřebu dát ba DVD, nebo lépe na flashku jako je to u nových air.

    0
    0
  3. myslim ze MacOS bude stale dodavany v “hmatatelnej” verzii…ci to bude DVD…USB alebo neviem co ine je vo hviezdach…

    kazdopadne som za aby presli na ciste digitalnu formu dodavania softwaru…setrnejsie k zivotnemu prostrediu…minimalizovanie nakladov na distribuciu…jednoduche riesenie update-u…mali by si brat priklad vsetci

    0
    0
  4. @Hobitko doba sa posuva dopredu…internetove pripojenie tiez…50 GB uz nebude problem stiahnut a myslim ze clovek co pracuje s profi programom ako je Logic je ochotny aj dlhsie pockat…nebudes to predsa stahovat kazdy tyzden ale iba jednorazovo…cize nerozumiem preco to rozhorcenie…ked si to porovnas s tym ze za krabicovou verziou musis vycestovat resp. si ju objednat a musi byt dorucena tak o ten cas az tak nejde…

    0
    0
  5. nerozumiem…ved existuje mnoho resellerov co drzia tieto veci aj v dostupnych vzdialenostiach…a aj keby nie tak si si vlastne sam odpovedal ze digitalizacia je len prospesna v otazke okamzitej dostupnosti

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.