Apple mal v piatok rovnakú hodnotu ako všetky banky eurozóny

Situácia v Európskej únii je vážna. Krajiny majú problémy so zadĺženosťou a na trhoch vládne panika. Aj keď problémy nie sú izolované len na EÚ, nedotýkajú sa všetkých rovnako. Niektorým firmám táto situácia naopak umožňuje vypĺňať titulky novín. Áno, reč je samozrejme o Apple. V piatok bola totiž hodnota tejto technologickej spoločnosti rovnaká ako spoločná hodnota všetkých bánk eurozóny. Je ich celkom 32 a vďaka poklesom na trhoch sa ich spoločná hodnota pohybovala len okolo 340 miliárd USD. Presne na tejto cene sa pohybuje z hľadiska trhovej kapitalizácie aj hodnota Applu.

Je kríza skutočne tak vážna a rast Applu nezastaviteľný? A čo bude nasledovať? Už dnes je Apple najhodnotnejšou firmou na svete.

komentárov
  1. Maju najviac cashu a tiez mali pred tyzdnom vacsiu hodnotu na burze ako Exxon takze ma to moc neprekvapuje ani. Myslim ze zle bude ked odide Steve Jobs, to bude rosambo este len. Snad nenajdu nejakeho dilina jak HP a ten povie ze uz nebudu robit pocitace.

    0
    0
  2. Spíš by se u takové informace měli zamyslet, ti škarohlídové, co neustále tvrdí, že je USA před zánikem a Číňané si je brzy koupí. Kolik takových firem asi je v USA a jaká je hodnota privátního majetku.

    0
    0
  3. Ich mena (rovnako ako nasa) zacina byt riedka ako pancovane vino. Pri dlhoch US a coraz slabsej mene sa moze stat, ze im zostanu tak akurat vela “papierikov” ktore nikto nebude chciet.
    A ak sa niekto smeje z Cinskej produkcie, tak asi z neznalosti. Pred casom som cital clanok, ako je to s kvalitou (v tomto pripade) elektronickych casti. Firma nenasla v EU dodavatela, ktory by jej dodal elektroniku v pozadovanej cene a kvalite. Ak si niekto mysli, ze problem bol len v cene, tak bude prekvapeny. Priserna kvalita a velke peniaze. Cinsky dodavatel to urobil za dobru cenu a vybornu kvalitu. Dolezite je totiz uvedomit si, ze oni dodavaju to, co “my chceme – kupujeme”. Ked budu poziadavka na vyssiu kvalitu, prisposobia sa.
    A ze kopiruju ? Oni zoberu hotovu vec a dopracuju na nej dalsie veci – vylepsia ju. Zapad velku cast invencie zablokoval nezmyselnymi patentami a skodi tym len sam sebe. Ako povedal Isaac Newton: “Ako som videl dalej, bolo to len preto, ze som stal na pleciach obrov !”. Teda, nikto nic nevytvoril od piky, ale len pridal nieco k existujucemu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.