Apple má spustiť predaj hudby na Slovensku už v októbri spolu s ďalšími krajinami

Už v októbri sa má iTunes Store s hudbou rozšíriť do ďalších desiatich krajín Európskej únie, medzi ktorými bude aj Slovensko a Česko. Vyplýva to z informácií od poľského denníka Rzeczpospolita, českého portálu SuperApple.cz a zmenách v zmluvných podmienkach na slovenskom iTunes Store.

S prvými informáciámi, že iTunes Store sa v dohľadnej dobe rozšíri do desiatich nových krajín, vyrukoval dnes ráno poľský denník Rzeczpospolita. Zdroj z hudobného priemyslu sa poľskému denníku údajne zverili, že medzi krajinami, kam sa rozšíri predaj hudby, sa naisto objaví Poľsko, Česko a Maďarsko. Ďalšími zo siedmich šťastných krajín by podľa špekulácií MacRumors mohli byť Slovensko, Estónsko, Litva, Lotyšsko, Slovinsko, Bulharsko a Rumunsko.

Informáciu vzápätí na svojej facebookovej stránke potvrdil aj portál SuperApple.cz. „Keď už to v Poľsku uniklo, netreba to utajovať: áno, iTunes Music Store pre nás bude v októbri, je to skutočne tak a máte sa na čo tešiť,“ píše český server na sociálnej sieti. Poľský denník október uvádza ako prvý možný termín.

Aj keď český server o Slovensku nič nehovorí, je veľmi pravdepodobné, že sa obchod zjaví aj u nás. V Európskej únii je totiž už len dvanásť krajín, kde iTunes Store zatiaľ nefunguje. Ak sa má teda obchod otvoriť v desiatich z nich, Slovensko má dobré šance.

Navyše sa dnes zmenili zmluvné podmienky v slovenskom iTunes obchode tak, že umožňujú aj predaj hudby. „Boli pridané obchodné podmienky iTunes Store s cieľom zabezpečiť dostupnosť hudby, hudobných videí, zvonení a súvisiacich funkcií,“ uvádza sa medzi zmenami v iTunes (za tip ďakujeme čitateľovi Martinovi).

V novootvorených európskych obchodoch sa bude podľa dostupných informácií predávať zatiaľ len hudba. Filmy a seriály dostupné nebudú. Apple informáciu zatiaľ oficiálne nekomentoval.

Foto: Wikimedia/Apple

komentárov
  1. Potesujuca sprava ale ja som cital,ze iTunes pride do troch susednych krajin kde bude pocet obyvatelov 60 milionov a to su Madarsko,Cesko a Polsko a to je pre nich dostacujuce …
    4. oktobra uidime

    0
    0
  2. nebudem asi sám kto to povie ale….uverím až uvidím….zatiaľ sme boli skoro stále obchádzaní – viď. kontrola pravopisu v Office, svojho času PSN či XLive…ale potešilo by

    0
    0
  3. sevas chcem sa spytat ci nahodou neviete v akom formate sa odtial hudba kupuje. alebo ci sa neda vybrat format, kvalita v ktorej to chcete stiahnut

    0
    0
  4. no povedal by som ze slovensko bude patrit medzi tie krajiny tiez, je tu dost velka pravdepodobnost. ak si v itunes otvorite itunes store. tak hore v menu sa mi objavilo Music, po kliknuti na to sa nic nestalo ale ked vyberiete pomocou sipky pri music hudobny zaner tak vam to zobrazi skladby len nechce ukazovat podrobnosti k skladbam. rovnaka situacia je aj pri ceskom. ale ak skusil napriklad macedoniu tak tam moznost hudba nie je :) to je celkom slusny naznak :)

    0
    0
  5. no neviem, ale mne v mojom iTunes Store novo pribudla zalozka Music, a zatial je to nejake poloprazdne, takze podla mna to realne je!

    0
    0
  6. update

    teším sa a neteším

    Apple asi stráca svoju precíznosť…zapnem iTunes, prihlásim sa na Store a zrazu tam vidím Music…vyberám žáner, chcem pozrieť podrobnosti albumu a napíše mi “not available”…takže áno, asi to naozaj spustia, ale prečo to ide/neide?…znížené nároky na kvalitu (viď Lion) ma ako doteraz spokojného zákazníka trápia viac ako možnosť si priamo kúpiť mediálny obsah

    0
    0
  7. mne pod sk učtom v itunes store ukazalo music, vybral som zaner alternative a vpravo v tom stlpci (kde byva napr. poradie albumov) mi ukazalo nejaky album a pr itom cena 9,99eur

    0
    0
  8. Robee: V mém případě něco koupit jde, něco ne (na Macu přes iTunes), blbne jim to jako by to ladili za chodu. Podle ohlasů jde zatím nakupovat pouze na počítači, přes iOS to nejde (to nevím, nemám nic s iOS). Ty snížené nároky na kvalitu mne také mrzí, snad to nebude trend příštích let.

    0
    0
  9. Užívajte si, možno len dali nahrávať obsah na noc a omylom im to spravilo záložku music. Prídu do roboty a budú prekvapení :-)

    0
    0
  10. Ocividne ladia system, na iPade mi to ide, na MacBooku ako tak, no na iPhone este nie…
    Ale je to super sprava, v nasich luhoch a hajoch som musicu store tak skoro necakal…

    0
    0
  11. Priamo v iphone je to super,dokonca aj zvonenia (30s) a skladby od 0,99€ do 1,29€ … uz som si aj zakupil srdcovku album ;) automaticky to pekne pridava album do ipodu … parada

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.