Apple je najhodnotnejšou značkou na svete, predbehol aj Google

Výročná štúdia BrandZ marketingovej skupiny WPP označila Apple za najhodnotnejšiu značku na svete. Po štyroch rokoch víťazstiev sa tak Google kvôli Applu musel uspokojiť s druhým miestom. Odborníci ocenili hodnotu značky Apple na 153 miliárd USD, o 84 % viac ako minulý rok. Okrem prvého miesta získal Apple aj pomerne veľký náskok, Google je na druhom mieste ocenený „len“ na 111 miliárd USD.

Apple najcennejšie značky sveta Z technických firiem nájdeme v rebríčku ešte IBM na treťom mieste (100 mld. USD) a Microsoft na piatom (78 mld. USD). Okrem nich sú v najlepšej desiatke napríklad aj mobilní operátori a značky potravinárskeho priemyslu. Spoločná hodnota 100 najdrahších značiek sveta presahuje 2,4 trilióna, o 17 % viac ako pred rokom, čo je dobrým znakom po kríze sa zotavujúcich ekonomík.

Metodika pre určenie hodnoty globálnych značiek berie do úvahy analýzy finančných a trhových výsledkov spolu so správami analytikov a výsledkami prieskumov, ktorých sa zúčastnili viac ako dva milióny spotrebiteľov z celého sveta.

komentáre
  1. @Corki

    Ty budes asi jeden z tych pablbov, co su zamilovani do WIndowsu a Microsoftu pripadne Androidu.

    Inak fakt, ze Apple je najdrahsou znackou sveta ma neprekvapuje. Stacilo sledovat predaj iP3 a 4 plus iPad a bolo to jasne uz dopredu. Pred 15 rokmi sa kazdy 2hy idiot vysmieval Applu, ze je to firma pred bankrotom a podobne…lenze Jobs sa vratil, naverboval Iva a dalsich, a chalani to za tak kratky cas dotiahly az na samotny vrchol. Za to zasluzia obdiv, ako aj za techniku a inovacie, ktore dali ludom do ruk. Nebyt Applu, doteraz piseme v T602ke a nosime Nokiacke tehly…

    0
    0
  2. a hlavne pocuvame hudbu na tych otrasnych mp3 prehravacoch inych znaciek a lameme si prsty na “trackpadoch” ostatnych notebookov

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.