Apple je najhodnotnejšou firmou na svete, prekonal giganta Exxon Mobil

Napriek tomu, že na svetových trhoch momentálne vládne panika a hrozí ďalšia kríza, niektoré firmy sa s tým vyrovnávajú lepšie ako iné. Jedným príkladom firmy, pre ktorú to prinieslo aspoň nejaké plusy, je jednoznačne Apple. Samozrejme, aj hodnota ich akcií klesá, avšak pomalšie, ako firmy Exxon Mobil Corporation. Iba tá totiž bránila Applu v získaní pozície najhodnotnejšej svetovej firmy. V predchádzajúcich dňoch hodnoty akcií kolísali, a tak sa prvé miesto medzi týmito dvoma firmami striedalo. V stredu však bol Apple z hľadiska trhovej kapitalizácie najdrahšou firmou na svete s hodnotou 337,17 miliárd USD, pričom Exxon Mobil mal hodnotu „len“ 330,88 miliárd USD.

Apple v porovnaní s Exxon Mobil. Zdroj: Yahoo! Finance

Apple síce je najhodnotnejšou firmou, no Exxon Mobil je omnoho väčší – má takmer dvojnásobný počet zamestnancov, štvornásobne väčšie príjmy. Kášua sa však v pre akcionárov najdôležitejšom čísle – ziskoch. Rozdiel medzi ziskmi týchto gigantov sú tri miliardy v prospech Exxon Mobil (10,7 miliardy vs. 7,3 miliardy), avšak vzhľadom na rozdielnu veľkosť firiem to hovorí v prospech Applu.

komentáre
  1. No ony ty statistiky se dají napsat jakkoliv.
    Když napíšu třeba : Apple ztratil 31% trhu na poli tabletů, taky budu mít pravdu, přestože jich prodává stále víc.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.