Aktivujte si Personal hotspot v iPhone aj na O2 alebo akomkoľvek inom operátorovi

Najpopulárnejšou funkciou nového iOS 4.3 na iPhone 4 je bez debaty Personal hotspot, teda možnosť zdieľania internetu cez Wi-Fi sieť na iné zariadenia. Avšak naneštastie, rovnako ako klasický tethering predstavený takmer pred necelými dvoma rokmi, funkcia nemusí fungovať všetkým a na každom operátorovi. Problémy hlásia okrem zákazníkov niekoľkých českých operátorov aj zákazníci O2 Slovensko, napriek tomu, že firma už od minulého roka oficiálne telefón predáva a podobné funkcie sprístupňuje na ostatných zariadeniach. Máme však dobrú správu — aktivovať si službu je veľmi jednoduché s akýmkoľvek operátorom.## 1. Krok: nastavenie siete

Služba Personal hotspot je podporovaná len na iPhone 4 s iOS 4.3 alebo vyšším, ako prvé teda skontrolujte, či spĺňate túto kombináciu hardvéru a softvéru. Potom otvorte aplikáciu Nastavenia a časť Všeobecné → Sieť. Tam by sa na telefóne, ktorý nie je blokovaný na jedného operátora, mala nachádzať položka Mobilná dátová sieť. Po jej zvolení sa vám otvorí nastavenie všetkých detailov, pomocou ktorých využíva telefón dátové služby. Nás bude zaujímať časť Zdieľanie internetu, ktorá sa nachádza v dolnej časti zoznamu.

Do poľa APN vpíšte hodnotu vášho operátora. Pre O2 je to o2internet (v prípade, že máte neobmedzený balík dátových služieb, môžete použiť rovnako aj hodnotu internet), pri ostatných operátoroch býva najčastejšie používané práve internet. Hodnotu vždy nájdete aj na webovej stránke operátora.

Ak položku Mobilná dátová sieť v telefóne nemáte, budete ju musieť najprv odkryť. Zrejme najjednoduchší spôsob je navštíviť z iPhonu webovú stránku help.benm.at a vygenerovať si nový špecifický profil. Po jeho nainštalovaní by ste už mali v oddelení Všeobecné → Sieť položku Mobilná dátová sieť vidieť

Personal hotspot Personal hotspot

2. Krok: sprístupnenie hotspotu

Teraz musíte nechať iPhonu chvíľu, aby mohol prijať zmeny. Môžete napríklad vchádzať a vychádzať na obrazovku Sieť (a ak by to trvalo dlho, môžete skúsiť aj vypnúť a zapnúť telefón). Čoskoro sa zjaví pod voľbou Dátový roaming voľba Zdieľanie internetu.

Personal hotspot

3. Krok: zapnutie zdieľania

Jediné, čo stačí teraz urobiť, je zvoliť novú položku Zdieľanie internetu, nastaviť požadované heslo a zapnúť. Horný panel sa rozsvieti na modro, čo symbolizuje aktívne zdieľanie internetového pripojenia. Názov Wi-Fi siete je určený podľa názvu telefónu, ktorý môžete upraviť cez iTunes.

Personal hotspot

Ak sa vám bude zdať internet od O2 pomalý, nie je to chyba vášho prijímača. Tretí slovenský operátor funguje narozdiel od Orangu a Slovak Telekomu (T-Mobile) len na sieti druhej generácie Edge, nie 3G. Treťogeneračnú sieť plánuje O2 v obmedzenej komerčnej prevádzke spustiť až v máji.

komentárov
  1. Nefunguje :-( mám O2 (cz), a v záložce mobilní datová síť, končím nastavením MMS. Profil z help.benm.at nainstalovaný, telefon restartovaný…
    Děkuji

    0
    0
  2. ja mam tmobile a nefunguje mi to… aj ked raz mi to v skole fungovalo, ale isli tak dve stranky zobrazit… moj macbook pro najde moj iphone, ukazuje, ze je singnal wifi a vsetko, ale nejdu mi aj tak stranky nacitat..

    v com moze byt problem? mam tmobile, pausal podla seba a 1.5gb volnych dat na telefone..

    0
    0
  3. Ja dokonce toto nastaveni v telefonu uz mel standartne, tak jsem nemusel nic zadavat a take mi to nefunguje ;-( O2 CZ. Docela jste ve me vzbudili falesnou nadeji ;-( S T-Mobile by to melo fungovat bez problemu.

    0
    0
  4. Ja mám Orange, a ide to bez problémov. Stačilo zapnúť Zdielanie Internetu, povoliť zapnutie Wi-Fi a Bluetooth. Heslo som nechal prednastavené. Macbook sa pripojil bez problémov a načítal stránky. Telefón ukazoval pripojenie 1 zariadenia.

    0
    0
  5. Vyskusaj MyWi, najdes to na cydii… O2 na svk mi fungovalo bezchybne rok, no a teraz v nemecku na 3g uz dobrych 5 mesiacov. Nikdy som neveril oficialnym Iphone nastaveniam.. :P

    0
    0
  6. Ad. Autor clanku : pls ste si isti tym ze po nainstalovani profilu APN bude wi-fi hotspot vyuzivat dany APN profil ?
    Po nainstalovani daneho profilu sa mi polozka “Mobilna datova siet” neodkryje.

    0
    0
  7. Mne sa to iste stavalo pri tetheringu, znicoho nic prestal ísť net, stačilo ísť do system pref. A tuším v nastaveniach siete dat renew dhcp (alebo niečo take podobne, presne si nepamätám názov)

    0
    0
  8. Tethering (a pochopitelně i Personal Hotspot, což je podnož tetheringu) na iPhone 4 se SIM kartou od O2 CZ nebude nikdy fungovat, dokud O2 sdílení nepovolí a Apple nepřipraví patřičný “Carrier Settings” file.
    Dle dostupných informací se již české O2 dohodlo s Applem. Zhruba koncem května by mělo být k dispozici nové nastavení pro O2, jež umožní tethering včetně Personal Hotspot.
    Pochotelně tento problém se netýká iPhone telefonů, které mají proveden jailbreak. Na takových je možné aktivovat Tethering, včetně obdoby Personal Hotspot už pěkně dlouhou dobu.

    0
    0
  9. lidi mam tmobile sk a nejde to lebo ked kliknem na siet na po upgrade na 4.3 iOs mi naskoci okno ,,pre AKTITVOVANIE ZDIELania netu konktatujte tmobile” ach jaj a ked som tam BOL tak povedali ze oni nie su kompetentny mi to aktivovat takze nejde

    0
    0
  10. trochu ma stve ze odfajcili 3GS.. nemam chut investovat do iP4 to radsej do iPadu2 a tam mi absencia Wifi tetheringu na 3GS docela vadi.. ze by JB.. asi budem musiet.

    0
    0
  11. neviete mi niekto povedat ci personal hotspot funguje na IPADE? Neviem to na nom rozbehat s orange sim kartou…Nikde nevidim v menu polozku personal hotspot. Ked tu sim kartu presuniem do iphone4 tak vsetko fici…

    0
    0
  12. Ahojte. Chcem sa spytat ze ci neviete aky je poplatok za to zdielanie internetu alebo ako to funguje potom ? Funguje to aj na inom NB XP alebo to musi byt len APPLE ? Dakujeeeem :)

    0
    0
  13. helow no mne to ide mam iphone 5 z uk a ako nahle v nastaveniach siete zadam o2internet zdielanie internetu mi zmizne , ale ked v APN su povodne predvolene anglicke nastavenia na internet tak sa to tam zobrazi… nechapem co mam s tym robit aby to slo IOS mam 6.0.2 poradte

    0
    0
  14. Ked vpisem do Zdielania internetu APN: o2internet, neviem to ulozit. Ked dam naspat a nabehnem tam znovu, tak miesto, kam som pisal je zas prazdne.
    Kde moze byt problem? Ako to nastavenie mam uchovat? IP4

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.