Aká je budúcnosť iPodu classic?

Nielen zásoby MacBookov Pro sa zmenšujú. Rovnako je na tom iPod classic, ktorého termíny dodania sa predlžujú aj v oficiálnom Apple online obchode. Na rozdiel od MacBookov Pro, ktorých aktualizáciu skôr či neskôr určite uvidíme, budúcnosť iPodov classic nie je tak istá. Prvou možnosťou je, že Apple aktualizuje aj túto klasickú radu iPodov a vďaka novým diskom od Toshiby zväčší ich kapacitu až na 220 GB. Druhou, pre niektorých nepriaznivou, ale pravdepodobnejšou možnosťou je, že Apple potichu ukončí predaj týchto iPodov, ktoré ako posledné zostali verné dizajnu prvých modelov. Mobilné produkty Apple hovoria jasne v prospech iOS zariadení, ostatné iPody sú už takmer všetky dotykové a na rozdiel od iPodu classic boli aj aktualizované.

komentárov
  1. Při přehrávání apple lossless hudby dělá cca po 1 hod. mezery do hudby.
    Je to strašně nepříjemné a jak to neuměl opravit žádný update, tak jsem Classica vrátila.

    0
    0
  2. Dúfam, že neskončí. Na počúvanie hudby je to stále najlepší iPod. Zmestí sa tam kopa muziky vo vysokej kvalite. A na taký účel je mi dotykový display nakukčku. Optimisticky dúfam, že tam len šupnú väčší disk.

    0
    0
  3. podla tabulky co si linkol je az 5. treba pocitat kazdu verziu ipod touch tak ako to je v tabulke, reprezentuje o co ludom ide. Ci o velkost pamate, alebo display…dolezite su aj cisla. shuffle a nano je pre bezcov resp. pre ludi co chcu nieco miniaturne a len na hudbu. Standardny mp3 prehravac dnesnej doby zacina pri “klasike”…ale tiez si myslim, ze ho len nejak vylepsia. Ma mnoho fanusikov, nostalgia…a proste este ma co povedat.

    Podla mna ho nezrusia.

    0
    0
  4. Je takmer isté, že nebude aktualizovaný, lebo Steve Jobs na svojej prezentácií povedal, že aktualizovali celú sériu iPodov….

    0
    0
  5. tak ako apple tv bola pre apple “hobby” , tak podla mna je iPod classic “sentiment”. je to priamy nasledovnik povodneho iPodu, produktu, ktory katapultoval Apple do dejin 21. storocia. Ak nejaky produkt symbolizuje 0te roky tak je to prave iPod.

    aj ked nieje zase taky obrovitansky, ostatne ipody su predsalen lepsie na nosenie, zatial co classicu naozaj najviac svedci miesto v docku.

    neh sa apple rozhodne ako chce, podla mna by si ho mal nechat ako “zivy exponat” . Predsalen je to ikona a to kolecko uz uvidime iba na ikonke iPod aplikace

    btw, totalne od veci, ale ipod mi to pripomenul. taky paradox troska, ktory ma napadol v suvislosti s uvahami o zlucenie iOS a OSX. ak by sa tak stalo, ako by sa nazyvala aplikacia na prehravanie multimedii? iTunes (osx), alebo iPod (iOS). chapem marketingovy tah applu ked v iPhone tuto aplikaciu nazval iPod aby zdoraznil ze to nieje IBA telefon, ale AJ ipod a naozaj, tato aplikacia ponuka to co ipod, co je vlastne to iste ako iTunes, len mobilne. Paradoxny kruh – iTunes boli vytvorene na synchronizaciu iPodov, teda aplikacia pre HW, lenze s iOS sa samotny iPod stal “iba” aplikaciou (na rozdiel od pretym pozicie “operacneho systemu”). Teraz asi nie, ale je mozne ze v buducnosti v ramci “harmonizacie” aplikacii pre iOS a OSX, kedze uz teraz su aplikacie z OSX na iOS a s prichodom mac app storu aplikacie z iOS na OSX, nastane doba ked bude apple chciet jednotnu multimedialnu aplikaciu.

    Ja som za to aby aj na OSX bol iPod, pricom iTunes by zostal nazov obchodu s multimediami

    0
    0
  6. Dufam ze ho nezrusia… Nechcel by som prechadzat k inej znacke len preto, lebo by som si nemal kam ulozit celu hudbu (140 GB lossless hudby). Nehovoriac o tom, ze ovladat dotykovy device cez vrecko sa proste neda a vytahovat nejake touch zariadenie je fakt otravne.

    0
    0
  7. Zanikli uz aj 160gb iPody, lebo sam apple zistil, ze nie je zaujem o tak velke kapacity a presli len na 120gb hdd. Poslednu aktualizaciu ktorumby mohol dostat je zmensit ho trosku zmenou hdd na ssd disk, pripadne zvacsit kapacitu baterie, aby vydrzal prehravat hudbu cestou cez celu galaxiu :)

    Kazdopadne apple ma presny prehlad o poziadavkach a nech uz urobi cokolvek bude to zaujimave… A mozno caka svet zmena ako u nano, ako vravim… Zaujimave :)

    0
    0
  8. Takisto si myslim, ze iPod Classic je pre Apple uz skor historia a tradicia. iPod v podstate rovnakom dizajne ako ho predstavili, alebo teda v dizajne aky bol od clickwheel (odhliadnuc od pouzitych materialov). Myslim, ze ho nezrusia, dufam. I ked kto vie :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.