Acer: ošiaľ okolo iPadov rýchlo prejde a o rok ich nikto nebude chcieť rovnako ako netbooky

Podľa vyjadrení Aceru je úspech iPadu len dočasnou horúčkou, ktorá rýchlo pominie. Tento ošiaľ by mal byť minulosťou približne o rok, záujem by mal opadnúť rovnako ako záujem o netbooky. Aj netbooky, teda veľmi malé, nevýkonné, no dostupné prenosné počítače, boli spočiatku relatívne obľúbené, no teraz záujem o ne popri tabletoch klesá na minimum. Steve Jobs niekoľkokrát označil netbooky za nepoužiteľné nepodarky, ktoré do svojej ponuky Apple nikdy nezaradí, aj keď 11″ MacBook Air má k netbookom podľa niektorých blízko.

Acer Iconia Tab A500 – podľa EISA najlepší tablet, zákazníci ale preferujú iPad

Konkurenčným predajcom sa netbooky darilo dobre predávať a určite nepočítali s tým, že príde iPad, ktorý im biznis pokazí. V deň uvedenia iPadu takýto úspech nečakali azda ani –najzaritejší– najzarytejší fanúšikovia. Presne to je aj prípad Aceru, ktorý teraz zaznamenal vôbec prvý stratový štvrťrok. Acer a ďalší predajcovia jednoducho neboli pripravení na úspech iPadu. V minulosti mal Acer ďalšie zaujímavé odhady – v roku 2010 mal podiel iPadu na predajoch tabletov klesnúť na 20 až 30 %. Nestalo sa tak a konkurencii sa ani o rok neskôr nedarí výraznejšie ohroziť postavenie Applu. Napríklad také HP to úplne vzdalo.

komentárov
  1. Najzarytejší nie najzaritejší….naučte sa gramatiku chlapci….
    Má to spojenie so slovom “ryť” a nie “riť”
    S pozdravom
    LB

    0
    0
  2. hehe pekna chyba, obcas sa pritrafi aj ked gramatiku ovladas LackoB – pisat prstokladom je nieco ine ako pisat diktat

    0
    0
  3. snáď má Acer pravdu – kým nebol iPad, nikto ho nepotreboval, no keď ho predstavil Apple, tak (snáď práve preto, že to je Apple…) ho začali potrebovať všetci…mne príde iPad ako vcelku nepraktické zariadenie, ktoré len spája pár výhod čítačky kníh, PC a mobilu, no nenahradí plnohodnotne ani jedno…

    0
    0
  4. Ani mobil, ani čítačku kníh nikto nepotreboval kym to niekto nevyrobil a neponúkol ludom. A teraz si bez toho väčšina ludi nevie predstavit ani den…

    0
    0
  5. Keď Apple vyšiel s prvým handheldom (NEWTON), vlastne predchodcom tabletu a mobilného komunikátora, majitelia Aceru ťahali za sebou dreveného káčera.
    Na druhej strane žiadna jabloň nenarastie do neba a preto treba byť skromný.

    0
    0
  6. porisko – věřil bys tomu, že Acer byl založen ve stejném roce jako kdy v dubnu 76 Stephen G. Wozniak a Steve Jobs představili svůj počítač ?
    Pánové já mám doma ještě LC II a jede na ní stále fakturace od firmy Abra.
    Bohužel ta ekonomický soft pro apple přestala dělat :(
    Pro mne je iPad č1 jako pracovní pomůcka. iPhone nemá a neřeším. Telefon beru jen jako telefon, odolný a s dlouhou výdrží. Na Padu mám vše co potřebuji. Jedu k zákazníkovi, nakreslím si na ipadu objekt jak podklad pro projekt a hned odešlu domů, kde to začne mladej hned zpracovávat.

    Dřív jsem to dělával na tabletu siemens, ale to byla hrůza :(

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.