64 GB iPhone 4 prototyp – predznamenáva koniec iPodu classic, 64 GB iPhone 5 a 128 GB iPod touch?

Internet včera obleteli správy o novom objavenom prototype iPhonu, o ktorom si mysleli, že ide o iPhone 5. Súdili tak na základe jeho kapacity – až 64 GB. Ako sa neskôr podľa sériového čísla podarilo zistiť, ide o skutočný iPhone prototyp, ale dátum jeho výroby je ešte pred predstavením iPhonu 4. S istotou preto môžeme tvrdiť, že ide o prototyp aktuálnej generácie iPhonu, ktorý sa nikdy sa nedostal do finálnej verzie určenej pre verejnosť.

Čo je ale podstatnejšie je fakt, že Apple 64 GB iPhone už má, a aj keď ho vo štvrtej generácii nepredstavil, mohol by byť jednou z významných noviniek v iPhone 5. Maximálna kapacita ostala totiž už od iPhonu 3GS neznemenená a pre mnohých bolo sklamaním, že aj iPhone 4 má maximálne 32 GB. Práve iPhone 5 by mal byť modelom, ktorý opäť posunie túto hranicu o niečo vyššie.

Ako ste si už zrejme všimli, iPod touch má oproti iPhonu dvojnásobnú kapacitu. Spôsobené je to tým, že zatiaľ čo iPhone má len jeden pamäťový flash modul, iPod touch ich má dva. iPod touch predstavený v septembri by tak mohol priniesť až 128 GB. To by znamenalo, že posledný predstaviteľ pôvodného iPodu, ktorý to všetko začal, iPod classic, by so svojimi 160 GB stratil význam. iPod touch by ho tak zrejme vytlačil z ponuky a klasický iPod s otočným ovládačom by už bol len spomienkou na rok 2001.

Druhou, menej reálnou možnosťou je, že Apple aj naďalej nechá iPod classic symbolicky vo svojej ponuke, prípadne rozšíri jeho kapacitu na 220 GB.

Tak či onak, iPod classic je už aj v dnešnej dobe skôr doplnkovým tovarom a doba praje iOS zariadeniam – iPhone, iPod touch a iPad.

komentárov
  1. no dufam, ze Pod classic prejde inovaciou a bude mat vacsiu kapacitu, chcem mat len cisto prehravac, kde si budem moct dat celu svoju hudobnu kniznicu, nepotrebujem iPod touch

    0
    0
  2. alebo je to skor jedna z tych napodobenin japonskeho iPhonu ktory vyzera rovnako ako iPhone od APPLU. Vsimnite si, ze okolo fotoaparatu na zadnej strane nie je strieborny pasik. Je tam len diera pre fotoaparat.

    0
    0
  3. Marko ma pravdu!!!!
    na macblogu je kazdy 2 mesiac sprava o vyradeny uspesneho a uzasneho prehravaca len tak lebo si to niekto zmysli…
    Classic tu este bude dlho, mozno dlhsie ako niektoroi redaktori…

    0
    0
  4. Ano pokial Touch dosiehne porovnatelnu kapacitu tak moze odbrat cast klientov Classicu. Ide o to, ze tieto 2 modely miera kazdy na trosku inu skupinu zakaznikov.
    Touch je viac o multimediach, hry, lepsie sa na tom pozrie nejaky film a cez Wi-Fi sa da na nom v pohode surfovat.
    Classic je podla mna pre ludi ktory chcu mat svoju hudobnu kniznicu po ruke a pripadne ho pouziju sem-tam ako externy HDD. Z ludi ktorych poznam a maju Classic som ani jedneho myslim nevidel pozerat na nom film. Skor je super na prehravanie hudby v aute a tiez ked je clovek zvyknuty ovladat prehravac “poslepu”. Idealne kombinacia je pre mna iPhone + iPod Classic.
    Ja by som videl priestor na upgrate Classicu za rok-dva ked sa aj vacsie SSD disky dostanu na rozumnu cenovu hladinu a tym padom by sa Classic mohol zmensit co sa tyka hrubky. Samozrejme by nebol nachylny na narazy.

    0
    0
  5. Fake to asi nebude, mozno je to len prototyp tak plastovov postaveny..Ten kryt urcite nejde tak lahko dole a je zo skla, nie z ohybnej folie, ako v tom videu…

    0
    0
  6. Martin napisal pravdu ze iphone berie uzivatelov ipodu touch (sam som presedlal) a ked uz mam iphone (pripadne este ipad) tak touch pre mna nema zmysel. v takom pripade ak potrebujem ipod tak siahnem asi po niecom co ma vacsiu kapacitu a to je prave classic. Okrem toho si este myslim ze touch si kupuje najmä mladez. Rata s tym ze chce jeden ipod a touch je od vsetkeho cosi. Classik si ale naopak kupy prave stara skola co uz ma Iphonea mac… podnam ludi co maju 2. a 3: generacie ipodov a nemenili by.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.