60beat Gamepad pre iOS – skutočný herný ovládač pre váš iPhone či iPad

Apple získal vďaka iOS obrovskú základňu hráčov. Ich spektrum je široké, od príležitostných po hardcore hráčov, ktorí už taktiež často dávajú prednosť iOS pred Sony PSP alebo Nintendo 3DS, nakoľko aj oni si vedia nájsť v App Store hry, ktoré ich lákajú. Najmä pre druhú spomínanú skupinu hráčov je však najväčším nedostatkom hrania na iOS absencia skutočného ovládača. iOS sa spolieha výlučne na dotykové ovládanie. V niektorých hrách to stačí, no v tých zložitejších ako napríklad GTA 3 by sa zišli klasické analógové páčky a tlačidlá. Na trhu už sú joysticky, ktoré sa vedia na obrazovku prisať, alebo napríklad príslušenstvo ako iCade, ktoré premení iPad na arkádový automat. 60beat Gamepad je ďalšou novinkou. Ide o klasický ovládač – gamepad – aký používame napríklad pri hraní na herných konzolách. Ponúka dva analógové joysticky a desať mechanických tlačidiel. K vášmu iOS zariadeniu sa pripája cez konektor pre slúchadlá, nejde teda o bedzrôtové riešenie. Aj keď je ovládač kompatibilný s iPhonom, iPodom a iPadom, práve pre iPad je vzhľadom na svoju veľkosť najlepšou voľbou.

Samozrejme, ako každé iné podobne zamerané príslušenstvo, aj pri Gamepade od 60beat je najdôležitejšia kompatibilita s hrami. Tá nie je v súčasnosti oslňujúca – oficiálne tento ovládač podporujú len dve hry, ktoré si navyše musíte kúpiť samostatne – Bugdom 2 za 2,39 EUR a Aftermath za 1,59 EUR. Zoznam podporovaných hier by sa mal rozšíriť vo februári 2012. Dovtedy zrejme nemá veľký zmysel investovať do tohto ovládača, ktorý si môžete kúpiť za 49,99 USD. Dobrou správou je, že ovládač nevyžaduje batérie.

komentár
  1. Podľa toho čo som čítal inde ostáva ešte otázkou, či funguje na všetky hry, alebo iba na tie dve prezentované vo videu, takže najskôr by som to odporúčal zistiť si tým, ktorý si ho prípadne kúpia..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.