122-krát kúpený Mac OS X Lion? Apple napravuje chybu a vracia peniaze

Mac OS X Lion je veľmi populárny. Applu sa za prvý deň podarilo predať viac ako milión kópií. Spustenie predaja sa však nezaobišlo bez problémov a okrem toho, že nie všetci zdieľajú nadšenie z nového systému, došlo aj k nadmernému sťahovaniu peňazí z účtov zákazníkov. V niektorých prípadoch sa kupujúcim stiahli po jednom nákupe Mac OS X Lion finančné prostriedky za oveľa väčšie množstvo kópií, v minimálne jednom prípade až 122. Istému Johnovi Christmanovi tak po kúpe nového operačného systému stiahlo z PayPal konta 3878 USD. Aj keď spočiatku PayPal a Apple len hádzali vinu jeden na druhého, Apple si ju napokon priznal a začal na jej napravení.

Zdroj: MacRumors.com

Spomínaný John Christman si myslí, že to súvisí s jeho vývojárskym účtom a iTunes Beta, ktorá cez iCloud začala automaticky sťahovať všetky zakúpené aplikácie. Platby sa mu v PayPal objavovali práve vtedy, keď začínalo nové sťahovanie. Spolu stiahol 116 aplikácií, no rozdiel oproti 122 platbám si vysvetľuje tým, že niektoré sa nepodarilo stiahnuť na prvý raz, a tak sa museli sťahovať odznova.

Nech už je príčinou čokoľvek, dotknutí zákazníci už postupne dostávajú od Applu e-maily, v ktorých sa firma ospravedlňuje za vzniknuté problémy a informuje o tom, že už peniaze poslali späť. Johnovi bola poskytnutá aj kompenzácia, nakoľko kvôli Applu nemohol splácať hypotéku. Snáď milión stiahnutí Mac OS X Lion za prvý deň predaja nebol spôsobený práve nesprávnym sťahovaním peňazí.

Dotkol sa tento problém aj vás? Dostali ste už od Apple e-mail s ospravedlnením?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.