Nintendo predstavilo Nintendo 3DS s 3D zobrazovaním, chce konkurovať iOS zariadeniam

Nintendo bolo donedávna so svojim prenosným Nintendom DS lídrom na trhu handheldových konzol. Všetko však zmenil iPhone a iPod touch s ich App Storom, prostredníctvom ktorého sa hry šíria rýchlo a efektívne a môžu ich ponúkať aj relatívne malí vývojári. iPod touch začal byť prezentovaný priamo ako herné zariadenie, neskôr sa k iOS (iPhone OS) zariadeniam pridal aj iPad. Napriek tomu, že Apple sa k tomuto hernému biznisu dostal takmer nechtiac, v dnešnej dobe sa dá považovať za lídra, PSP od Sony a Nintendo DS začali výrazne zaostávať.

Z pohľadu Nintenda by to mal zmeniť nástupca Nintenda DS – Nintendo 3DS. Jeho kľúčovou vlastnosťou je podpora 3D obrazu bez potreby akýchkoľvek prídavných okuliarov alebo iného príslušenstva. Dizajnovo bude podobný svojmu predchodcovi, taktiež používa dva displeje – jeden dotykový s uhlopriečkou 3,02″ (7,67 cm) a rozlíšením 320×240, druhý s 3D zobrazovaním a uhlopriečkou 3,52″ (8.94 cm). Zariadenie disponuje hneď troma foťákmi, jeden na prednej strane a dva na zadnej – pre snímanie 3D fotografií. Okrem toho Nintendo 3DS podporuje SD karty, je spätne kompatibilné s hrami pre Nintendo DS a na internet sa pripojíte prostredníctvom Wi-Fi 802.11n.

Nintendo 3DS zostáva verné osvedčenému dizajnu

Táto novinka bola predstavená na hernej konferencii E3, ako funguje 3D zobrazenie v skutočnosti sme zatiaľ nemali možnosť vyskúšať. Zásadným problémom, ktorý môže byť príčinou neúspechu nového zariadenia v porovnaní s konkurenciou od Apple, je zastaralý spôsob distribúcie hier. Vidíme to všade – Steam na Macu, App Store na iOS zariadeniach, ľudia chcú svoje hry rýchlo, lacno a pohodlne, ideálne prostredníctvom internetu. Kým Nintendo zotrvá pri klasickom spôsobe predaja hier v špecializovaných predajniach, nebude mať veľkú šancu na úspech.

Na záver si môžete pozrieť ukážku prvej Nintendo 3DS hry:

komentárov
  1. Nintento je šmejd… Vyzera toto zariadenia ako keď ešte boli na trhu SEGI alebo tie klavesnicove stroje na diskety žlte… Fuj jak to hnusne vyzera… a tie hry… ako pre 5ročnych… Japončikov čo si honia na pokemonoch… na apple to ani z rychlika nema … konkurencia :D dobre som sa zasmial prajem príjemný deň všetkým čo maju dobry zrak a vnimania caw…

    0
    0
  2. No moj nazor je ze DS designom je ako cinska hracka, hry drviva manga srakory s dracikmi a pokemony sem tam. Cerpaju dookola hry ako zelda, mario (mario uz bude aj kamasutra edicia) atd. Ako je v clanku, ak to mienia riesit stale offline nakupom tak im nepomoze ani neviem co.

    0
    0
  3. Daniel2: Drzel jsi nekdy Nintendo v ruce? Vypada to, ze ne. DS ma naprosto vynikajici hry, od jednoduchych plosinovek, pres vynikajici pribehove adventury az po rozsahle hardcore RPG. Pro male deti je spis PSP, kde jsou same stupidni akcni vyvrazdovacky. Hodne hovori taky fakt, ze je Nintendo nejprodavanejsi kapesni konzoli sveta. PSP ji neslape ani na paty. iPhone zatim nema konkurence schopne hry, ale to je jen otazka casu…

    0
    0
  4. 2Daniel: Keby ste mali dobrý zrak a vedeli lepšie vnímať (stačilo by sa len pozrieť ešte raz a poriadne), tak by ste zistili, že toto zariadenie je tvorené hlavne na hry. Čo znamená, že dizajn, ktorý mne osobne sa zdá vcelku dobrý (len tá farba môže byť jediný rušivý element) má presne prispôsobený na hranie hier. Okrem toho, nechápem prečo sa tak vulgárne vyjadrujete k výtvarnému štýlu hry prezentovanej na videu, lebo Nintendo má širokú paletu hier a je pravdepodobné, že by si z toho, čo ponúka vybral každý. Na margo, že na Apple nemá ani z rýchlika: Nintendo predalo 128.89 miliónov kusov NDS a Apple doteraz (podľa WWDC Keynote) predá 100 miliónov iOS zariadení. Ďakujem za to, že zbytočne píšete neobjektívne komentáre, v ktorých ani 1 spomenutá myšlienka nieje pravdivá. (tak teda o tých “Japončíkoch” neviem, ale je vidno, že Vy ste znalec) V pokoji a zdraví ostávajte.

    0
    0
  5. Aaaano – Nintendo “zaostáva” za Apple? Tento článok písal nekompetentný a zainteresovaný človek – Apple predáva aplikácie len kvôli ich cene (1, 2, 5 Eur) pričom keby hry stáli 30 – 40 Eur, nepredali by nič… Nintendo má najväčší podiel na trhu v predaji handheldových zariadení a hier… tento článok je zavádzajúci, čo už…

    0
    0
  6. Nič horšie ako nintendo nemôže byť…predáva sa to len kvôli číňanom a japončíko lebo na to majú len tie čínske blbé hry ktoré sú všetky úplne rovnaké. Ten design je fakt hrozný a nemení sa už dosť dlho …
    na PSP máš ovela a ovela lepších hier s super grafikou a rôznymi žánrami. psp má vačśí display ako nintendo a ako vravím keby nebolo aziatou tak sa nemá nintendo taký podiel na trhu ako má a k tomu že apple je apsolútny leader na trhu snad nemusím nič hovoriť ..lebo s tím že využíva akcelerometer a gyroskop tak ako používa tak nemá na poli súpera….

    0
    0
  7. igor: “Kromě viditelných prvků však 3DS disponuje i technologií gyroskopu a akcelerometru”.

    Zdroj: Hrej.cz

    0
    0
  8. Bude to neskutocna pecka ja sa na to tak tesim videl som vsetky videa a foto co sa k tomu dali najst a grafika bymala byt urcite na urovni wii.

    0
    0
  9. lol…ako moze niekto porovnavat nieco od applu s nintendo 3ds? koho zaujima sposob sirenia hier, kupovania hier atd., ked je tu mario,zelda,metal gear solid etc., co ludi zaujima viac ako hocico na hranie od applu..

    a koment nado mnou ze psp je lepsie jak dsko..lol…..: D a to som sony fanboy..plus ze keby nebolo aziatov,tak sa ds nepredava..a psp je co?^ ach jaj… no nic radsej, len si smiesny…prial by som uspech viac sony, lebo milujem sony konzoly od ps1 ale psp je fail narozdiel od ds.

    “Zásadným problémom, ktorý môže byť príčinou neúspechu nového zariadenia v porovnaní s konkurenciou od Apple,”

    toto ma zabilo : D…3dsko sa bude predavat lepsie jak horuce kolace….

    0
    0
  10. je podivne porovnavat iphone a 3ds. Ceny hier su tam radikalne ine a hry tiez. A to nehovorim ako hrac, ale ako tvorca hier. Robim hry aj na nintendo ds aj na iphone aj na ipad. Kazda platforma ma nieco ine.
    Osobne mam velmi rad iphone aj ipad, maximalne si ich pochvalujem, ale hry na nds su proste inde. Rozsiahle epicke rpgcka, ktore su standartom na ds, na iphone nenajdem. Iphone je proste casualny gaming.
    Na psp som robil tiez, ale to je len zmensena ps2, neponuka okrem lepsej grafiky oproti nds vobec nic. a oproti iphone absolutne nic (snad okrem tlacidiel). Psp je prakticky mrtvola, len nie oficialna.

    0
    0
  11. Ja stále hovorím, že dotykový displej a akcelerometer nie je všetko. iPhone môže konkurovať týmto herným handheldom, ale nemôže ich prekonať. Predstavme si napr. Final Fantasy (áno japončíkovia), skúste to hrať plnohodnotne bez tlačidiel..iPhone nemá súpera skôr v sfére tých “jednoduchších” hier, na vyplnenie času. Epické príbehové hry stále zostanú na handheldoch typu PSP/NDSi.

    0
    0
  12. Iphone, respektive iPod touch je oblubena konzola na hranie hlavne preto, ze to nieje konzola na hranie.. Pravdepodobne si teraz myslite ze mi hrablo, ale dava to logiku.. Kym ninteno DS je urcene na hranie hier, tak iphone ma dalsie nespocetne mnozstvo funkcii a hry su len jedna sekcia. Iphone nebude nikdy najlepsia konzola na hranie, ale uz teraz mozem povedat ze zo zariadeni ktore niesu hracimi konzolami to je najlepsia hracia konzola.. No proste, jednoducho povedane , ak vyrobite mobilny telefon ktory sa aj ked zdaleka da porovnavat s hracimi konzolami, a podla mna je este lepsi ako PSP tak ide o ohromny uspech.. Hadam necakate ze mobil bude lepsia konzola ako konzola.. Mimochodom pre iphone mi chybaporiadne RPG hra.. Poriadna myslim naozaj poriadna… Keby spravili pre iphone zaklinacia, tak sa pocikam od radosti :)

    0
    0
  13. este by som rad doplnil, ze porovnavat pocty predanych kusov je zcestne.. To su potom najpredavanejsie konzoly nokie s ich Snake 2…

    0
    0
  14. tento članok je ototalne od veci

    mám iphone, mal som PSP a teraz mám DS a jednoznačný víťaz v poli hier je premna DS

    iPhone je mobil a jeho hry sú veľmi dobré. ale len z pohľadu mobilov, na iPhone hry je možno 10x viac hier než na handheldy, ale keby mali stať tolko ako hry na handheldy tak ich nikto nekúpi, lebo napriek už veľmi dobrej grafike sú tie hry v zábavnosti polovične o pohodlnosti ovladania nehovoriac

    grafický najkrajšie hry má isto PSP, ale sú to prevažne akčne tupé tituly

    na DS sú možno grafický slabšie hry ale ta možnosť ovladania, jedinečnosť hier a zábavnosť

    0
    0
  15. Mam psp, je super, pripada mi ze to tu polovica nehralo, a ak hej tak asi iba tekena… Je nanho vela uzasnych hier ktore uzasne zabavia. Ale priznavam, ako som videl videa z E3 3DS, tak mam pocit ze to bude bomba. Len to vyskusat alebo pockat na recenzie a objednavam. A k iphonu sa ani nebudem vyjadrovat. Tie hry ako dostat kulicku do diery? No lol, chinatown wars? Sak to sa neda ovladat. iPhone fakt nema konkurenciu, lebo je asi najlepsi v rovine mobilov a s handhledmi sa neda porovnavat. Akurat tak na zabavenie v cakarni u doktora…

    0
    0
  16. PSP je šroťak a okrem toho tvorcovia PsP tak odrbavaju v E3 ukažu namakane videa hier ale hovno stoho grafika býva horšia ako na hre alebo reklamní zakerni ťach ked vidali nintendo 64 Sony sa zlaklo tak richlo vidalo PS 1 aby prekonali nintendo a okrem toho prajem všetkým PSPčkarom prijemne prče pri hrani vdak ” užasnemu tvaru “

    0
    0
  17. Takze aby ste vedeli nintendo je ovela väčšia dlho trvajúca neviem zhruba urcite 40 ročná firma ktorá ako prvá začal vyrábať herné systémy, čiže oni už s tymi hrami maju obrovské skúsenosti a čo viem tak medzi hernými konzolami sa zatial neobjavila konzola s 3D dysplayom a PSP sa po nich opičí ze daju aj oni podobné funkcie do noveho psp ktore je oničom, proste nintendo vzdy bola a bude 1 v HERNYCH SYSTEMOCH – pretoze JAponci majú vždy NAJ VECI.a basta

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.